Στο στοίχημα εφηβικά πρωταθλήματα μπασκετ..!!!!! (Δηλητηριάζουν τα παιδιά μας /Γιώργος Κογκαλίδης)




Του  Γιώργου Κογκαλίδη
Δηλητηριάζουν τα παιδιά μαςΤο ότι το στοίχημα είναι κομμάτι της σύγχρονης αθλητικής πραγματικότητας το γνωρίζουμε. Άλλωστε από αυτή τη συνειδητή επιλογή των ανθρώπων να κυνηγήσουν εύκολο κέρδος μέσω στοιχηματισμού, γίνονται πολλά καλά για τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, και όχι μόνο.
Το στοίχημα πρέπει να έχει όρια. Όπως κάθε τι στη ζωή μας. Κι ένα βασικό όριο είναι να ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ δια ροπάλου ο στοιχηματισμός σε αγώνες εφηβικών πρωταθλημάτων.
Δεν είμαστε υπέρ της ποτοαπαγόρευσης, πίνουμε την μπυρίτσα, το κρασάκι, το ουισκάκι μας, αλλά αν βλέπαμε το κυλικείο δημοτικού σχολείου να πουλάει οινοπνευματώδη ποτά θα το… καίγαμε.
Όταν πληροφορηθήκαμε ότι παίζονται στοιχήματα σε εφηβικούς αγώνες αρχικά δεν το πιστέψαμε. Στην πορεία επιχειρήσαμε με μικρές αναφορές να σφυγμομετρήσουμε αντιδράσεις. Κι όταν άρχισε ο… κατακλυσμός των μηνυμάτων, καταλάβαμε ότι χτυπήσαμε φλέβα
Καθήκον μας ήταν να προχωρήσουμε το ρεπορτάζ και το κάναμε. Τώρα, έχοντας όλα τα στοιχεία στα χέρια, δημοσιεύουμε και καλούμε τους αρμόδιους να ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ άμεσα.
Η ΕΟΚ είναι υποχρεωμένη να ζητήσει τα στοιχεία όσων στοιχηματίζουν στα εφηβικά πρωταθλήματα μπάσκετ, όπως έκανε η betfair σε αμφιλεγόμενους αγώνες ποδοσφαίρου, ώστε να δούμε ποιος ζει, πλουτίζει και εκμεταλλεύεται τον ιδρώτα των παιδιών.
Το "εφηβικό στοίχημα" παίζεται στην Ελλάδα από την BET365 (δεν έχει ανταγωνισμό, "παίζει" μόνη της). Μια εταιρία που ναι μεν δεν έχει άδεια λειτουργίας στη χώρα μας, αλλά έχει άδεια ευρωπαϊκής εταιρείας.
Είναι η μοναδική εταιρεία (το αναφέραμε και πιο πάνω) που βάζει στο πρόγραμμα της εφηβικά πρωταθλήματα μπασκετ από την Ελλάδα και ήδη υπάρχει το πρώτο θέμα: Ποιος παίζει και γιατί ενδιαφέρεται τόσο μια ευρωπαϊκή εταιρεία να βάζει στοίχημα μπάσκετ, με στόχο να κερδίζει λεφτά από τα νέα παιδιά;
Επειδή οι καταγγελίες (αν και πολλές) δεν ήταν αρκετές για να "δέσει" το ρεπορτάζ, περιμέναμε την ημέρα των αγώνων (Τρίτη, εν προκειμένω) για να έχουμε στα χέρια μας αδιάσειστα στοιχεία.
Στις φωτογραφίες βλέπεται το ζωντανό στοίχημα, την ώρα, καθώς και τη ζωντανή ροή του αγώνα (ριμπάουντ, πόντοι, κατοχή)…
Προσοχή: Ανάλογη δυνατότητα δεν δίνεται σε όλους τους αγώνες της Α1!
Αυτό το υπέρμετρο ενδιαφέρον έρχεται να "κουμπώσει" με τις κραυγές διαμαρτυρίας των γονιών, αλλά και την κάθοδο μέχρι και φουσκωτών στα γήπεδα κάθε Τρίτη, ώστε να επηρεαστούν διαιτητές, αθλητές και άλλοι φορείς του αθλήματος!
Υπάρχει ένα… λάθος, αλλά μάλλον δεν είναι τυχαίο: Amyntas U20 γράφει το site της εταιρείας. Τα παιδιά που παίζουν φέτος στα εφηβικά γεννήθηκαν τα έτη 1994, '95 και '96 και μέχρι δύο (2) παίδες, γεννηθέντες το έτος 1997. Στην ευρύτερη έννοια είναι κάτω των 20 ετών, αλλά… πολύ πιο κάτω απ' όσο μαρτυρά το U20.
Η ΕΟΚ είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να αντιδράσει προκειμένου να σταματήσει αυτό το αίσχος. Οι αρχές πρέπει να αντιδράσουν, τα πολιτικά κόμματα πρέπει να αντιδράσουν, η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου πρέπει να αντιδράσει, προκειμένου να σταματήσει αυτό το δηλητήριο να διοχετεύεται στα κορμιά των νεαρών αθλητών του μπάσκετ.
Δεν είναι αποδεκτή η δήλωση "αναρμοδιότητας". Η ΕΟΚ οφείλει να απευθυνθεί ως διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος σε όλους όσους έχουν τη δυνατότητα να σταματήσουν αυτή την αθλιότητα.

Υ.Γ.: Έχουμε καμιά 15αριά prtsc, αν και δεν είναι δύσκολο να βρει κανείς, αρκεί να ασχοληθεί.
Υ.Γ.1: Δεν ξέρουμε αν είναι ποινικά κολάσιμο, αλλά ηθικά είναι απαράδεκτο να στοιχηματίζει κανείς σε αγώνες εφήβων.

Πηγή: basketblog

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728