Βόλτα στην Ευρώπη

Τεράστιο πλήγμα για τους Μπλαουγκράνα, οι οποίοι θα μπούν στη μάχη των τίτλων χωρίς τον Πιτ Μάικλ που χάνει το υπόλοιπο της σεζόν. Δεν εκτιμούν τον «αγώνα» του Σκαριόλο στο Μιλάνο..(?) Οι «Τάρχιλς» του Παρισιού.. Το Hoopfellas κάνει την καθιερωμένη του βόλτα στας Ευρώπας..

Και τώρα τι κάνουμε..?


Μετά από δύο χρόνια η πνευμονική εμβολή ξαναχτυπά τον Πιτ Μάικλ και το Παλάου Μπλαουγκράνα έχει κλονιστεί για τα καλά, πρώτα από όλα για την υγεία του –φαινομενικά- ατσαλένιου φόργουορντ, ο οποίος κινδύνεψε σοβαρά στην πρώτη του περιπέτεια. Οι εξετάσεις που βγήκαν από το Hospital de Barcelona έδειξαν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα και φυσικά ο πολύπειρος Αμερικανός θα μείνει εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν, με τον Τσάβι Πασκουάλ να πονοκεφαλιάζει καθώς είναι φανερό ότι ο συνεκτικός ιστός της ομάδας δέχεται μεγάλο χτύπημα. 


Ο Μάικλ έπαιζε φέτος και πάλι σε επίπεδο «καλύτερου σμολ φόργουορντ» της διοργάνωσης» και αποτελούσε μια από τις ναυαρχίδες του ποστ παιχνιδιού του Πασκουάλ, ενώ η ικανότητα του στο παιχνίδι χωρίς τη μπάλα και στο finishing έδινε πολλούς εύκολους πόντους στους Καταλανούς. 

Δεν είναι τυχαίο ότι πολλά από «συστήματα ασφαλείας» της ομάδας ήταν σχεδιασμένα ώστε να τελειώνουν από τον Μάικλ, ενώ το mentality και κυρίως η σκληράδα και το τραχύ του στυλ (αυτού και του Σάδα) θεωρούνταν αναντικατάστατα στο παιχνίδι των Μπλαουγκράνα. Η Μπαρτσελόνα είναι καλά δουλεμένη ομάδα αλλά ο τρόπος παιχνιδιού της θα κλονιστεί χωρίς των Μάικλ και στις δύο πλευρές του παρκέ (έκανε φοβερή αμυντική σεζόν). Ο Πασκουάλ δοκίμασε το Σάββατο στη Σεβίλλη σχήματα με 2 off guard (Ναβάρο-Όλεσον) στα φτερά και φυσικά την πιο ορθολογική λύση του Ραμπασέδα. 

Το θετικό είναι ότι στην Ευρωλίγκα έχει και τον Τζοε Ινγκλς, ο οποίος θα είναι αυτός που θα σηκώσει το μεγάλο βάρος (αν και προσωπικά δε θα μου έκανε έκπληξη να έβγαινε μπροστά ο Ραμπασέδα).. Το θέμα είναι ότι χωρίς τον Μάικλ η φύση της ομάδας δεν είναι η ίδια μιας και η Μπαρτσελόνα γίνεται πιο «περιφερειακή» μετατοπίζοντας λίγο το κέντρο βάρους της που βρισκόταν μέχρι τώρα στην καρδιά του ποστ. Ναι, δύσκολα θα αλλάξει τρόπο επίθεσης (ίσως διαφοροποιηθεί η ανάπτυξη της) αλλά κανείς δε ξέρει εάν θα είναι το ίδιο αποτελεσματική..

Ντροπή σας..



Κανείς πλέον δεν εκτιμά το «αριστούργημα» του Σέρτζιο Σκαριόλο στο Μιλάνο, με τους οπαδούς να ζητούν ανοικτά πλέον την απομάκρυνση του Ιταλού προπονητή μετά την.. ομελέτα που τους ετοίμασε στο ματς και το οικτρό θέαμα των 30 πρώτων λεπτών. Η διοίκηση έχει δώσει διορία στο ομορφόπαιδο του πάγκου μέχρι το επόμενο ματς, που για κακή του τύχη είναι στη Σαρδηνία (υπάρχει περίπτωση να πάρει η μπάλα και τον Πρόλι..). Βέβαια, τις προηγούμενες δύο φορές που ..έφευγε, η ομάδα απάντησε με σπουδαίες νίκες και ο Σκαριόλο παρέμεινε. 


Πρώτο φαβορί ο Σάσα Τζόρτζεβιτς, ο οποίος είναι άνθρωπος της ομάδας και λατρεύεται στην πόλη. Έχουμε γράψει για αυτόν στο Hoopfellas παλιότερα όταν αναλάμβανε την Μπενετόν. Άσχετα με τις προπονητικές περγαμηνές. Θεωρώ ότι με μια τέτοια αλλαγή νωρίτερα στη σεζόν το τραίνο μπορεί να είχε αλλάξει πορεία (βλ.

Τάμπακ-Κάχα).

Παραμάζωμα ο Τρινκιέρι..



Μετά τη «τραγωδία» (δε μου’ρχεται κάτι άλλο..) με την Μπεσίκτας και το γενικότερα κακό perfgormance της Μοντεπάσκι τον τελευταίο καιρό, υπήρχε ένα κλίμα ότι οι πρωταθλητές θα μπούν τη Δευτέρα στο ντέρμπι με την Καντού και θα πάρουν παραμάζωμα τους Λομβαρδούς. 


Η αλήθεια είναι ότι βλέποντας το χθεσινό παιχνίδι και τα τρία πρώτα δεκάλεπτα, δε θα χρησιμοποιούσα τη λέξη «παραμάζωμα» γιατί αυτό που συνέβαινε στην ομάδα του Τρινκιέρι έμοιαζε περισσότερο με βασανισμό από τα SS.. Με πολύ πιεστική άμυνα, τον Μπράουν σεληνιασμένο να παίζει λες και θέλει να αποδείξει κάτι και έξτρα παίκτη τον Όρτνερ στο ζωγραφιστό, οι γηπεδούχοι έκλεισαν το ημίχρονο στο +25, έχοντας δεχτεί μόλις 21 πόντους.. Φυσικά στην 4η περίοδο έπαθαν το συνήθες μπλακ άουτ, με την Καντού να γράφει σκορ 9-25, μέχρι να «χαμηλώσει» ο Μπάνκι το σχήμα (Μος «4», δύο πόιντ) και να καθαρίσει το παιχνίδι. 

Το άσχημο είναι ότι από το παιχνίδι η Σιένα αποκόμισε δύο πολύ βασικά προβλήματα καθώς έχει τραυματίες τους Χάκετ (πάλι..) και Τζάνινγκ. Ο πιο καυτός παίκτης της Καντού εδώ και πολύ καιρό (και ένας εκ τους καλύτερους παίκτες της Lega A) Πιέτρο Αραντόρι, έμεινε στο 0 (0/5σ.) απέναντι στη πρώην ομάδα του. Στη Τοσκάνη υπάρχει η αίσθηση ότι η Μοντεπάσκι μπορεί να πάρει σε ένα κατάμεστο γήπεδο τη νίκη απέναντι στην Μπαρτσελόνα, όμως εάν δεν αναρρώσουν οι τραυματίες, το ροτέησιον στο μπακόρτ θα είναι υπερβολικά «ρηχό» για να γίνονται τέτοιες σκέψεις..

Απλά Μπράιαν Ντάνστον..




Έχει τρελάνει πολύ κόσμο φέτος ο Μπράιαν Ντάνστον και φυσικά η Βαρέζε του Βτούτσι, η οποία μετά την ήττα της Σάσσαρι είναι και πάλι μόνη πρώτη. Ο πρώην σέντερ του Άρη έκανε γιο-γιο τη φροντλάιν της Ρέτζιο Εμίλια, η οποία είχε φανερό πρόβλημα στο να τον «ματσάρει», γράφοντας 22π. με 7/11 2π. και 8/10 προσωπικές. 


Όχι ο Ντάνστον δεν έχει μετατραπεί ξαφνικά σε ..Ολάζουγιον, όμως είναι φανερό ότι το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται και το αγωνιστικό στυλ του Βιτούτσι (και η φύση της Lega A θα προσθέσω..) του πάει με χίλια. Γρήγορο μπάσκετ, χαμηλές lineups, 4 παίκτες που παίζουν με πρόσωπο, σωστό spacing με τον προπονητή του να βάζει ακριβώς εδώ, τα γρήγορα πόδια, τα πολύ καλά χέρια και τα δυνατά σκριν του Ντάνστον, ο οποίος φέτος έχει βαρεθεί να κρεμιέται από τα καλάθια της Lega A. 

Kαλή εμφάνιση και από τον Ντούσαν Σάκοτα (13π. 4/7 3π.) ο οποίος έχει μερίδιο στην ..επιτυχία του Ντάνστον καθώς παίζει με επιτυχία τον ρόλο του stretch-4 (44.6% 3π.)

Και τα ρέστα δικά σου..




Με ..κατοστάρικα υποδέχθηκαν τον Αταμάν οι οπαδοί της Μπείκτας στο ντέρμπι της Πόλης με τη Γαλατάσαράι, με τον Τούρκο προπονητή να μη το ..παίρνει και πολύ σαν χιούμορ, αφού στις δηλώσεις του φάνηκε αρκετά πειραγμένος, ειδικά μετά την περυσινή σεζόν που είχε με τους «αετούς». Παίκτης κλειδί για τους νικητές ο Μίλαν Μάτσβαν, ο οποίος μπορεί και φέτος να έχει πολλά «πάνω-κάτω» στην απόδοση του, αλλά στο καλό του βράδυ δίνει άλλη διάσταση στη φροντκόρτ της Γαλατά, η οποία σκαρφαλώσει στην κορυφή της TBL (20-3). 


Για κάποιο λόγο πάντως, θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή ο 23χρονος φόργουορντ-σέντερ, θα ήταν σούπερ αντί του, πιο βαρύ, Πλάνινιτς, στη Μακάμπι του Μπλάτ η οποία τον έκανε στην άκρη μάλλον επιδεικτικά (μη ξεχνάμε, 5ετές αξίας 3,5εκ. του είχε κάνει..) Μπορούσε να τον είχε δουλέψει λίγο περισσότερο από τη στιγμή που επένδυσε τόσο πάνω του..

«Τάρχιλς» στο Παρίσι..



Η Παρί συνεχίζει την παράδοση των Τάρχιλς με τον κόουτς Ντενίς (και τον δικό μας Ρόνυ Στιούαρτ σαν Sports director) να προσθέτει τον Σον Μέη δίπλα στον Τζαβάντ Ουίλιαμς. 


Οι δύο Αμερικανοί κάνουν πραγματικά «παπάδες» στο Παρίσι και δεν μπορώ να φανταστώ πόσο πίσω θα βρισκόντουσαν οι «πρωτευουσιάνοι» χωρίς τους δύο Τάρχιλς.. Ο Μεη (18.7π.-8.0 ριμπ.-2.0 τελικές, 61% 2π.) και ο Ουίλιαμς (17.0π.-5.3 ριμπ.-2.0 τελικές-1.6 κλεψ. 49.5% 2π.) έκαναν σμπαράλια την ουραγό Μπουλαζάκ του Άλεξ Άκερ (16π.-5ριμπ.) τελειώνοντας το παιχνίδι με συνολικά 45 πόντους (15/21σ.) και 23 ριμπάουντς.. 

Μη ξεχνάμε ότι πέρυσι ο Ντενίς είχε στην ομάδα –εκτός του Ουίλιαμς- και άλλον Ταρ Χιλ, τον Ντέρικ Νοέλ, ενώ φέτος και ο σουίνγκμαν Τζούλιους Χοτζ (17π. 8/9σ. καλός και αυτός) έχει φοιτήσει στην Βόρεια Καρολίνα, αλλά στο North Carolina State.. Η Παρί έφτασε στο 13-11 και μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι των πλέη-οφς..

hoopfellas

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728