To Hoopfellas και ο Φώτης Κατσικαρης ...






To Hoopfellas στο "Κ" της "Καθημερινής"..


Το περιοδικό "Κ" της "Καθημερινής" που κυκλοφόρησε σήμερα, ζήτησε την άποψη του Hoopfellas για το φαινόμενο "Φώτης Κατσικάρης" και την επιλογή του στο τιμόνι της Εθνικής Ρωσίας..
Ο Δημήτρης Κατσιώνης στο θέμα της Έφης Παπαζαχαρίου και του Άθου Δημουλά..

«Ο Φώτης Κατσικάρης είναι ένας διανοούμενος της σύγχρονης μπασκετικής εποχής. Αυτό που εκτιμώ περισσότερο σε αυτόν δεν είναι η αναμφισβήτητη προπονητική του ικανότητα αλλά το ότι είχε τα κότσια να βγει έξω και να πετύχει (σε συνθήκες φουλ ανταγωνισμού) φτάνοντας πλέον να θεωρείται top-level προπονητής όσον αφορά το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ανοιχτό μυαλό, μοντέρνα σκέψη, δεκτικός σε νέες τάσεις του αθλήματος.. Οι επιρροές που δέχθηκε κατά καιρούς και φυσικά οι δικές του απόψεις συνθέτουν μια multicultular μπασκετική φιλοσοφία που περιλαμβάνει την πειθαρχία και την αμυντική προσήλωση που κήρυξαν οι Σέρβοι «διδάσκαλοι» των 90’s, ελληνική εξειδίκευση στο τακτικό κομμάτι και physical game γαρνιρισμένη με την Ισπανική ταχύτητα στην ανάπτυξη και εκτέλεση που χαρακτηρίζει τους Ίβηρες. Δουλεύει πολύ και δίνει μεγάλη βάση στη λεπτομέρεια ενώ πολύ σημαντικό είναι το γεγονός της κοινωνικής αναγνώρισης που τυγχάνει σε όποια πόλη και εάν εργαστεί.. Δεν αποτελεί καθόλου έκπληξη το γεγονός ότι οι Ρώσοι επέλεξαν λοιπόν να επενδύσουν πάνω του, ως μια φυσική συνέχεια του Ντέηβιντ Μπλατ. Άλλωστε οι δυό τους αποτελούν κλασσικούς εκφραστές του νεότερου κύματος προπονητών υψηλού επιπέδου στο ευρωπαϊκό στερέωμα.

Ο Κατσικάρης αποτελεί τον σημαιοφόρο της ελληνικής προπονητικής σχολής που σιγά σιγά πλέον αρχίζει να γίνεται εξαγώγιμο προϊόν στην Ευρώπη. Άνοιξε τον δρόμο στη νούβελ βαγκ των ελληνων συναδέλφων του, μιας γενιάς πολύ ικανής η οποία καλλιεργεί τα απτά χαρακτηριστικά της μπασκετικής μας ταυτότητας και χαρακτηρίζετα
ι (κυρίως με την υπεροχή της στο τακτικό κομμάτι) ως μια από τις κορυφαίες αυτή τη στιγμή στη Γηραιά Ήπειρο..»


ΠΗΓΗ: http://hoopfellas

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728