Λακοβιτς - Μοντεπάσκι

Η Μοντεπάσκι δείχνει να βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του Γιάκα Λάκοβιτς, καθώς τα έχει βρεί με τον παίκτη. Γρήγορο σχόλιο και για Νταχουάν Σάμερς..
Απογευματάκι, μιλάμε με Ιταλία και μαθαίνουμε ότι  η Μοντεπάσκι βρίσκεται κοντά στον Γιάκα Λάκοβιτς. Άλλη μια απογοήτευση. Όχι ότι ο Σλοβένος πέφτει λίγος για το φετινό ρόστερ των πρωταθλητών Ιταλίας, το αντίθετο μάλιστα. Απλά η φετινή ..σαλάτα που έχει φτιάξει ο Λούκα Μπάνκι γίνεται πιο μεγάλη..
Η Σιένα αποτελεί μια από τις απογοητεύσεις της φετινής σεζόν, τουλάχιστον στο ξεκίνημα της. Δεν εξετάζουμε το ρεκόρ της σε Ευρωλίγκα και Ιταλία. Όχι.. Η ομάδα τον πρώτο μήνα των επίσημων αγώνων της δεν έχει δείξει καμία κατεύθυνση στο γήπεδο. Ο Μπάνκι πρεσβεύει συγκεκριμένες αρχές αλλά η άλλοτε ομάδα-μοντέλο δεν έχει εμφανίσει σε σταθερή βάση στα παιχνίδια της καμία από αυτές. Παίζει γρήγορα, χωρίς αρχές όμως, απλώνει τις άμυνες της αλλά γίνεται πολύ ευάλωτη στο ζωγραφιστό. Η Μοντεπάσκι έχει χάσει τη σκληράδα και τον τσαμπουκά της συμμορίας που έβγαζε στο παρκέ, η ένταση στην άμυνα της δεν είναι η ίδια και φυσικά δε φοβίζει πλέον.  Δε θέλουμε να επεκταθούμε παραπέρα.. Οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν απλά βγάζουν μάτι..  Ο Ράζιτς (της ελάχιστης συμμετοχής) δε χωρά σε αυτό το μπάσκετ που θέλει ν α παίξει ο Μπάνκι καθώς δεν έχει ούτε τα πόδια ούτε τα playmaking abilities να συμπληρώσει τον Μπράουν. Η ομάδα ναι μεν έχει δυναμώσει στο ριμπάουντ (με την έλευση ενός σπουδαίου  ριμπάουντερ όπως ο Σανικίτζε) αλλά πάσχει αμυντικά στο «5», ειδικά μετά τον τραυματισμό του Εζέ οπότε και ο Μπάνκι αναγκάζεται να τη βγάζει με τον Ρες σαν σέντερ..
Αν οι Ιταλοί –οι οποίοι έχουν βγεί εδώ και αρκετές μέρες στην αγορά για γκαρντ- θέλουν να βελτιώσουν την εικόνα τους φτιάχνοντας ένα πιο ορθολογικό ρόστερ χρειάζονται άμεσα 1.) pass first point guard και  2.) δυναμικό undersized σέντερ με καλά πόδια (και όχι κινήσεις τύπου  Όρτνερ). Με τον Γιάκα Λάκοβιτς δίπλα στον Μπόμπυ Μπράουν δυστυχώς το μέλλον προβλέπεται δυσοίωνο για τους οπαδούς του κλαμπ. Ο Αμερικανός κάνει σπουδαία νούμερα και θα τα κάνει όσο παίζει με την πράσινη φανέλα. Επίσης θα κερδίσει ένα καλό συμβόλαιο την επόμενη σεζόν και θα βγάλει μερικές φοβερές φάσεις όπως το εκπληκτικό κάρφωμα απέναντι στον Σκίλμπ και τη Σαλόν. Να τρέξει σωστά μια επίθεση όμως δε το βλέπω. Το ότι μερικά από τα καλύτερα χαρτιά του συλλόγου φέτος (Τζάνινγκ, Κεμπ) παρουσιάζουν εντυπωσιακές αυξομοιώσεις στην απόδοσή τους, οφείλεται κατά κόρον στο γεγονός ότι δεν έχουν κάποιον στο «1» να τους «βάλει» να παίξουν, στα δυνατά τους σημεία, στον κατάλληλο χρόνο. Να τους «βάλει» στην επίθεση και να τους κρατήσει αναμεμειγμένους για όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα..
Οι Μπάνκι-Μινούτσι είχαν τη φαεινή ιδέα Λάκοβιτς (της οποίας η ενδεχόμενη υλοποίηση παρουσιάζεται ως μεγάλη επιτυχία, ο ίδιος θέλει πολύ να παίξει στην Τοσκάνη), προσθέτοντας έναν ακόμα σκόρινγκ γκαρντ στο μείγμα. Ο Θοδωρής Παπαλουκάς είναι ελεύθερος.. Φωνάζει το παιχνίδι της Μοντεπάσκι για την απόκτηση του.. Όπως και για έναν ψηλό τύπου Ντόρσεη. Το δίδυμο αυτό θα μπορούσε να αλλάξει πολλά στο αγωνιστικό προφίλ της Σιένα. Έτσι και αλλιώς παραμένει ουτοπικό όμως.. Ο Ολυμπιακός –όπως έγινε γνωστό- έβαλε όρο στον Ντόρσεη να μην παίξει στην Ευρωλίγκα φέτος. Όσο για τον Παπαλουκά.. Στην Ιταλία φαίνεται ότι  έχουν ψύχωση με τους σκόρινγκ-πόιντ γκαρντς.  Η επιρροή του ΝΒΑ βλέπετε..
Υ.Γ.: Ο Έλληνας «άσσος» παρόλα αυτά παραμένει ψηλά στη λίστα της Αρμάνι.. Μια από τις ελάχιστες ομάδας στη γείτονα χώρα που εμπιστεύεται έναν εγκεφαλικό γκαρντ στο «1» (Κούκ)..
ΣΑΜΕΡΣ…?


Ο περυσινός παίκτης της Μοντεπάσκι Ντεχουάν Σάμερς απασχόλησε τους φίλους του μπλογκ
μας τις τελευταίες ώρες. Πιθανόν να επεκταθούμε περισσότερο σύντομα, απλά τώρα θέλαμε να γράψουμε δύο κουβέντες γενικής φύσεως. Ο παίκτης έχει –σαν πρώτη ύλη- πολλά από τα στοιχεία που ψάχνει ο Παναθηναϊκός. Αθλητικός, δυναμικός, αξιόπιστο σουτ. Έχει και άλλα θέματα όμως (αγωνιστικού χαρακτήρα), που μας βάζουν σε σκέψεις  εάν μπορεί να βγάλει τα καλά του στοιχεία στο βαθμό που θα τα χρειαστεί η ελληνική ομάδα τώρα. Στη Μοντεπάσκι πέρυσι ήρθε –και έπαιξε- ως «3» (η θέση του στην Αμερική) σε ένα περιβάλλον αλλά και ένα στυλ μπάσκετ που ο Σάμερς –σαν «3»- πολύ δύσκολα μπορούσε να «πατήσει» και να ακολουθήσει. Στο «4» έχει καλύτερη τύχη. Μπορεί να βελτιώσει τον Παναθηναϊκό (μόνο και μόνο η παρουσία του θα μειώσει ευεργετικά το χρόνο του Τσαρτσαρή και τις ευθύνες του Πάνκο), όχι στο επιθυμητό σημείο λέμε εμείς. Η πρόταση η δικιά μας είναι η εξής: Eαν και εφόσον τα χρήματα που μπορεί να διαθέσει η ομάδα είναι λίγα αυτή τη στιγμή για παίκτη στο «4», είναι πιο σωστό να περιμένει τον Ιανουάριο. Εκεί με το ίδιο ποσό, θα πάρει καλύτερο παίκτη (άλλο 5 μήνες και  άλλο 8..) συν ότι θα έχει μεγαλύτερη γκάμα επιλογών από τις ομάδες της Ευρωλίγκας που θα μείνουν εκτός, με παίκτες πιο έτοιμους να αντεπεξέλθουν στη διοργάνωση λόγω εικόνων και παραστάσεων. Ναι, εμπεριέχει ρίσκο να αφήσεις την ομάδα έτσι αλλά μπορείς να βγείς πιο δυνατός μετά, στην τελική ευθεία.. Τι λέτε..?
ΠΗΓΗ: Hoopfellas

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728