Οδηγός βελτίωσης Ντρίπλας (Dribbling) και χειρισμού μπάλας (Ball Handling)...

Θεωρώντας τη ντρίμπλα και το χειρισμό μπάλας γενικότερα, ένα από τα πιο βασικά στοιχεία του μπάσκετ, επανερχόμαστε στο θέμα παραθέτοντας σύντομες οδηγίες βελτίωσης για τους νεαρούς αθλητές.
1. Ντρίπλαρε τη μπάλα δυνατά. Όσο περισσότερο βρίσκεται η μπάλα στο χέρι σου, τόσο περισσότερο έλεγχο έχεις. Αν ντριπλάρεις δυνατά η μπάλα επιστρέφει γρηγορότερα στο χέρι σου.
2. Πάντα το κεφάλι ψηλά. Εστίασε στο στεφάνι ή οποιοδήποτε άλλο σημείο κατά τη διάρκεια της προπόνησης.
3. Χρησιμοποίησε τα δάκτυλά σου για να ελέγξεις τη μπάλα, όχι την παλάμη.
4. Χρησιμοποίησε τη φαντασία σου. Σκέψου πότε και πώς θα χρησιμοποιήσεις κάθε είδος ντρίπλας.
5. Απόφυγε την άσκοπη ντρίπλα. Συχνά παρατηρείται κατάχρηση της ντρίπλας στο παιχνίδι. Θυμήσου ότι ο πρωταρχικός λόγος για να ντριπλάρεις είναι το lay-up. Αν δεν έχεις αυτήν τη δυνατότητα μην ντριπλάρεις άσκοπα.
6. Βελτίωσε την επιμήκυνση της ντρίπλας. Προσπάθησε να παίρνεις προσπάθειες με 1 ντρίπλα.


Δεν κερδίζεις τις άμυνες με τη ντρίπλα. Κερδίζεις τον αμυντικό με τα πόδια σου. Η ντρίπλα απλά σε βοηθάει να δημιουργήσεις απόσταση από την άμυνα.
7. Το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι με «γωνίες». Προσπάθησε να κινείσαι σε ευθείες γραμμές. Κάθε φορά που κινείσαι σε οριζόντια γραμμή (προς την πλάγια γραμμή), προσπάθησε να γυρίσεις στην κάθετη γραμμή (απευθείας προς στο καλάθι) όσο μπορείς πιο γρήγορα.
8. Μην κάνεις με 2 ντρίπλες αυτό που μπορείς να κάνεις με 1.
9. Προπονήσου πέρα από τα όρια που νιώθεις ασφαλής. Πειραματίσου, δούλεψε πιο γρήγορα


από όσο συνηθίζεις, χρησιμοποίησε τη φαντασία σου. Όταν δουλεύεις σε καινούρια πράγματα, μην ανησυχείς αν σου φεύγει η μπάλα. Απλά σήκωσε την και επανέλαβε την άσκηση. Αν προπονείσαι μόνο σε πράγματα που νιώθεις ήδη «άνετα», δεν πρόκειται να βελτιωθείς ποτέ.


Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728