Αν ησαστάν ο Θοδωρής Παπαλουκάς ...

Μετά από τις πολλές αναφορές του -κυρίως πράσινου- κοινού στο όνομα του παίκτη τον τελευταίο καιρό, το Hoopfellas επανέρχεται στην ενότητα «αν ήσασταν..» με την περίπτωση του Θοδωρή Παπαλουκά ο οποίος δεν έχει υπογράψει πουθενά με την έναρξη της σεζόν. Αλήθεια, τι θα κάνατε στη θέση του..?




Στα 35 του πλέον, με μια τεράστια καριέρα πίσω του, μοιάζει να ψάχνει κάτι συγκεκριμένο. Έχει ακόμα υποθέσεις ανοιχτές στο μυαλό του, είναι φανερό. Γι’αυτό και δεν λέει αντίο. Προερχόμενος από μια μέτρια χρονιά στη Μακάμπι, όχι τόσο γιατί δεν μπορούσε αλλά κυρίως γιατί ποτέ δε βρήκε σταθερό ρόλο στο ροτέησιον του Μπλάτ (στα 9 παιχνίδια της Ισραηλινής λίγκας είχε 5.3 πόντους και 5.3 ασσίστς με 77% στα σουτ αλλά στην Ευρωλίγκα τα νούμερα και ο χρόνος του ήταν πολύ πεσμένα). Ήδη απέρριψε την πρόταση του Ερυθρού Αστέρα για συνεργασία, ξεκαθαρίζοντας ότι τον ενδιαφέρει μόνο το υψηλότερο επίπεδο. Ας ρίξουμε μια ματιά στις πιθανές επιλογές του..
ΦΕΝΕΡ

Τον προηγούμενο μήνα καλλιεργήθηκε ένα κλίμα ότι η ομάδα του Σιμόνε Πιανιτζιάνι θέλει να συμπληρώσει το ρόστερ της με έναν γκαρντ και ο Θοδωρής Παπαλουκάς ήταν μια επιλογή που εξέταζαν σοβαρά, χωρίς να βιάζονται. Οι Τούρκοι τελικά απέκτησαν πρόσφατα τον Μπρέμερ (γκαρντ, αλλά τελείως διαφορετικό παίκτη) όμως όσοι γνωρίζουν τον Σιμόνε Πιανιτζιάνι ξέρουν ότι πολύ πιθανό θα κάνει και άλλες προσθήκες μέσα στη σεζόν εφαρμόζοντας τη –γνωστή από τη θητεία του στη Σιένα- μέθοδο του ροτέησιον. Η Φενέρ καλύπτει όλες τις απαιτήσεις του Έλληνα γκαρντ, μιας και στοχεύει κατευθείαν στην κορυφή φέτος. Από ότι ξέρω ο Παπαλουκάς δεν τους είναι αδιάφορος.. Μπορεί να δώσει ένα ποιοτικό 10 λεπτο και να συνεργαστεί άψογα με παίκτες όπως ο Μπατίστ και ο Άντερσεν, δίνοντας παιχνίδι σε ένα διαφορετικό τέμπο από αυτό του Μακάλεμπ.
Μην ξεχνάμε ότι ο Πιανιτζιάνι είχε υπογράψει προ διετίας, μέσα στη σεζόν, τον Μάρκο Γιάριτς,
μέσα της σεζόν, με τον Σέρβο γκαρντ (παροπλισμένο καιρό) να κάνει παπάδες στα πλέη-οφς κα
ι να του δίνει το εισητήριο για το φάιναλ-φορ. Είναι θέμα κινήτρου..
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ


Θεωρώ ότι αποτελεί πειρασμό και για τις δύο πλευρές. Ο παίκτης έχει εκφράσει την άποψη του για το συγκεκριμένο θέμα στο παρελθόν λέγοντας ότι δεν θα ήθελε ποτέ να δημιουργήσει πόλωση βγάζοντας προς τα έξω Ολυμπιακοφροσύνη και ότι πάνω από όλα είναι επαγγελματίας. Επικοινωνιακά η κίνηση δεν είναι ότι καλύτερο τη δεδομένη στιγμή και για τον παίκτη και για την ομάδα. Υπάρχουν κάποια δεδομένα όμως. Ο Αργύρης Πεδουλάκης εκτιμά πολύ τον παίκτη. Λατρεύει τη σκέψη του, το διάβασμα των καταστάσεων μέσα στο παιχνίδι (τον έχει εκθειάσει ανοιχτά πολλάκις). Αυτός και ο Διαμαντίδης αποτελούν την επιτομή του σκεπτόμενου μπάσκετ που διακυρήτει ο κόουτς του Παναθηναϊκού. Βέβαια τα γκαρντ που έχει επιλέξει στην περιφέρεια του διακρίνονται για τα καλά τους πόδια. Μπορούν να πιέσουν, να παίξουν άμυνα, να τρέξουν. Κανείς όμως δεν έχει το μπασκετικό IQ του «τσάρου». 


 Αν ο Παπαλουκάς (και ο Παναθηναϊκός )αποφασίσει να προχωρήσει σε αυτή τη συνεργασία ξέρει ότι με τις παρούσες συνθήκες μπορεί να βρεί θέση στο ροτέησιον με την ικανότητα του σε συγκεκριμένα πράγματα (πάσα, παιχνίδι στο ποστ, άμυνα χώρου) σε έναν ρόλο ανάλογο (σαν ποιότητα και παρουσία κυρίως) ανάλογο με αυτόν του Γιασικεβίτσιους στην Μπαρτσελόνα τώρα. Η πιθανότητα συνύπαρξης με τον Διαμαντίδη και τα ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό ιντριγκάρουν. Όλοι ξέρουμε ότι η περυσινή αναπάντεχη επιτυχία του Ολυμπιακού έβγαλε μυστήρια συναισθήματα σε πρώην μέλη του..
ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ

Νομίζω ότι μπορεί να αποτελέσει μια πραγματικά καλή προοπτική για τον Παπαλουκά. Την προκειμένη στιγμή την καλύτερη. Ικανοποιεί όλα τα στάνταρντ που μπορεί να έχει θέσει για τον επόμενο σταθμό του, μιας και φέτος οι Λομβαρδοί κοιτάνε πραγματικά ψηλά. Η ελληνική παροικία εκεί αποτελεί ένα μεγάλο συν για ευνόητους λόγους. Ο Σκαριόλο που έχει τον Στίπσεβιτς και τον Τζιακέτι σαν μπάκ απ στο «1» εκτιμά –σε αντίθεση με την πλειοψηφία των Ιταλών προπονητών- τους εγκεφαλικούς γκαρντ, εξ’ου και η παράδοσης της μπαγκέτας στον Ομάρ Κούκ. Ο Παπαλουκάς ταιριάζει στο φετινό εγχείρημα της Αρμάνι με την ευστροφία (ειδικά στο μισό γήπεδο) και το winning spirit του, συν ότι μπορεί να βγάλει και καλά χρήματα, αν και στη παρούσα περίοδο δεν είναι αυτή η προτεραιότητα του. Γενικά η προοπτική της Ιταλίας νομίζω ότι πρέπει να απασχολήσει τον Έλληνα γκαρντ..
ΛΙΜΟΖ

Ναι ξέρω, η συγκεκριμένη επιλογή τρώει άκυρο εξ'αρχής γιατί πρόκειται για σύλλογο που μόλις ανέβηκε στην ProA και δεν καλύπτει τις αγωνιστικές φιλοδοξίες του παίκτη. Τον Αύγουστο πάντως ένα πουλάκι μου είπε ότι το όνομα του είχε συζητηθεί αλλά ποτέ δεν προχώρησε στη μορφή προσέγγισης γιατί θεωρήθηκε ότι το κασέ του ήταν πολύ υψηλό. Εδώ όμως μπαίνει και μια άλλη εκδοχή. Αν ο Παπαλουκάς δεν βρεί το συμβόλαιο που θέλει από ανταγωνιστική ομάδα της Ευρωλίγκας μέχρι τα μέσα της σεζόν, θα ρισκάρει να μείνει ένα χρόνο άπραγος, κάτι που στην ουσία θα σημάνει την αποχώρηση του από τα γήπεδα? Μήπως σε αυτήν την  περίπτωση ο Παναγιώτης Γιαννάκης του ανοίξει μια πόρτα (ή μάλλον ο ίδιος ο Παπαλουκάς) επιδιώκοντας να παίξει κάπου για να μην κλείσει την δικιά του πόρτα στην ενεργό δράση. Ξέρει ότι με μια σεζόν απραγίας, στα 36 του, θα είναι δύσκολο να κυνηγήσει συμβόλαιο σε ανταγωνιστική ομάδα της Ευρωλίγκας. Και τότε.. Ετόρε θες βοηθό?
ΠΗΓΗ: hoopfellas

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728