ΜΑΙΚ ΜΠΑΤΙΣΤ - Η ιστορία ενός πρωταθλητή ( βιβλίο)



ΔΙΑΒΆΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 15-7-2012 ΣΕΛΙΔΑ Α42 , ΣΚΑΛΩΣΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΊΑΣ ΤΟΥ ΜΑΙΚ ΜΠΑΤΙΣΤ, ΟΠΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤAI ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΠΑΡΑΚΆΤΩ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ Ο ΚΟΟΥΤΣ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ ΑΠΟΦΆΣΙΣΕ ΝΑ ΠΑΊΞΕΙ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΆΝΕΙ ΦΑΟΥΛ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 5,8 ΔΕΥΤΕΡΌΛΕΠΤΑ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΤΣΣΚΑ ΤΟ 2009, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ........

COACHBASKETBALL.GR

(ΤΕΛΙΚΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΣΣΚΑ 2009)
Γυρίζει ο κόουτς Ομπραντοβιτς και απευθυνόμενος στους 5 παίχτες που θα έπαιζαν τα τελευταία 5,8 δευτερόλεπτα ρωτάει: Τι θέλετε να κάνουμε? φάουλ και να τους στείλουμε στην γραμμή η να παίξουμε άμυνα?
Η πεντάδα ήταν Σπανούλης , Διαμαντίδης , Νίκολας, Περπέρογλου και Μπατιστ.
Ήταν κάτι σπάνιο για τον Κόουτς , ο οποίος σε τόσο κρίσιμες στιγμές συνήθως αποφάσιζε μόνος του, μας το ανακοίνωνε και ζητούσε απλώς να εκτελέσουμε το πλάνο του. Πρέπει να είχε συμβεί ξανά στο παρελθόν αλλά δεν θυμάμαι καν πότε. Του απαντάμε λοιπόν : θέλουμε να παίξουμε άμυνα όλοι και οι πέντε .Είχαμε εμπιστοσύνη στην άμυνα μας και ο στόχος ήταν να μην τους αφήσουμε να σκοράρουν για τρεις. Αν κατάφερναν να σκοράρουν δίποντο τουλάχιστον θα είχαμε αλλά 5 λεπτά στην παράταση.
Ωραία ας παίξουμε άμυνα ήταν η αντίδραση του Ομπραντοβιτς και παίρνουμε θέσεις για την επαναφορά της μπάλας απο την ΤΣΣΚΑ. Οι προπονητές μας ήξεραν ότι θα έκανε την επαναφορά ο Σμόντις και μου ζητούν να τον αναλάβω εγώ. αν δείτε ξανά το βίντεο θα διαπιστώσετε οτι χοροπηδάω για να δυσκολέψω την επαναφορά . Βρίσκει όμως τον Σίσκα ο οποίος ντριπλάρει μερικές φορές προς τα δεξιά , γυρίζει το κορμί του και εξαπολύει ένα σουτ 3 πόντων χωρίς ισορροπία. Αμέσως λέω Πάει μέσα, αυτό σκέφτηκα (σσ. ο Λιθουανός αστόχησε και ο ΠΑΟ στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο Βερολίνο το 2009)
( Η ΑΝΑΦΕΡΟΜΈΝΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΏΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ 7:35¨ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΆΤΩ ΒΙΝΤΕΟ  )

Συμπλήρωσε εννέα χρόνια (και άλλες τόσες αγωνιστικές σεζόν) παρουσίας στην Ελλάδα, όλα ως μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού, έχοντας πολλάκις παραδεχθεί ότι αισθάνεται ένας από εμάς. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι ο Αμερικανός Μάικ Μπατίστ επέλεξε την έκδοση της αυτοβιογραφία του στην ελληνική γλώσσα. 

Την συγγραφή του βίβλου επιμελήθηκε ο συντάκτης του «Βήματος» Κώστας Σωτηρίου:

Η ανακοίνωση του εκδοτικού οίκου:

«H MVPublications βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι εντός των επόμενων ημερών καταφθάνει στα βιβλιοπωλεία όλης της χώρας η αυτοβιογραφία του Mike Batiste! O Αμερικανός με τη μακροβιότερη παρουσία σε μία ομάδα και τις τεράστιες επιτυχίες που σημείωσε φορώντας επί 9 συναπτά έτη τη φανέλα του Παναθηναϊκού, καταγράφει όλη την

άγνωστη ιστορία του σε ένα βιβλίο που θα συγκινήσει, θα προκαλέσει αναταράξεις και θα συζητηθεί!

Από τις κακόφημες συνοικίες της Αμερικής μέχρι την καταξίωση ο δρόμος ήταν μακρύς και ο Mike Batiste δεν διστάζει να τα γράψει ΟΛΑ. Από την αυτοβιογραφία του Αμερικανού δεν λείπει κανείς. Ο Βασίλης Σπανούλης, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, ο Γιάκα Λάκοβιτς, ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Δημήτρης Ιτούδης, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και δεκάδες άλλοι που πρωταγωνίστησαν σε μικρές και μεγάλες ιστορίες.

Μα πάνω απ' όλους, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς σε ένα βιβλίο που αποκαλύπτει με συγκλονιστικές λεπτομέρειες τον τρόπο πάνω στον οποίο βασίστηκε η δυναστεία του Παναθηναϊκού

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728