Παρουσιάζει την λάθος άμυνα από την αδύνατη πλευρά σε pick n roll …

Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

Το coach basketball σας παρουσιάζει την λάθος άμυνα από την αδύνατη πλευρά  σε pick n roll

Υπάρχουν αρκετοί αμυντικοί τρόποι αντιμετώπισης μιας επιθετικής συνεργασία 2 παικτών … Η επιθετική συνεργασία δύο παικτών λέγεται pick n roll … Η απάντηση της άμυνας ….  είναι η άμυνα  hedges out …  Να σταματήσω την διείσδυση του παίκτη ….

Η άμυνα είναι καλή επικοινωνία όχι μόνο των δυο  ενεργών εμπλεκομένων παικτών αλλά και ενός τρίτου παίκτη ο λεγόμενος παίκτης της αδύνατη πλευρά  ….

Ο παίκτης αυτός συνήθως είναι στο low post αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις βρίσκεται και πιο έξω σε 45ο γωνία σε σχέση με το καλάθι ….


Προσοχή όλα τα mid pick n roll είναι πάνω από την γραμμή των ελ βολών ….


Φωτ 1…


Εδώ βλέπετε το λεγόμενο pick … Η άμυνα μαρκάρει την μπάλα και δέχεται το επιθετικό pick …. Το pick το δίνει ο ψηλός επιθετικός παίκτης στην συγκεκριμένη στιγμή είναι ο  Howard… Η άμυνα του ψηλού παίκτη είναι ακριβώς  στην γραμμή των ελ.  βολών …. Η αδύνατη πλευρά είναι σε 45ο γωνία και προσαρμόζεται στο low post αυτό θα το δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ….


Φωτ 2Εδώ βλέπετε το λεγόμενο roll …  Στο roll του  Howard ο απέναντι παίκτης της αδύνατης πλευράς είναι ο υπεύθυνος για να τον αντιμετωπίσει …  Στην συγκεκριμένη στιγμή ο αμυντικό παίκτης είναι πολύ μακριά , δεν προλαβαίνει να καλύψει τον διάδρομο …. Η μπλόφα είναι ο απέναντι
επιθετικός παίκτης κάνει την ψεύτικη  κίνηση  προς τα πάνω (κίτρινο βέλος)… Η άμυνα «τρώει» την μπλόφα ……


Φωτ 3Η κατάληξη της φάσης … Ο παίκτης της αδύνατης πλευράς παίζει λάθος την άμυνα … δεν ξέρω εάν ήταν εντολή του προπονητή  να μην πάει να βοηθήσει στο roll … Σημασία έχει πως πάντα ο απέναντι παίκτης της αδύνατης πλευράς πάντα «μαρκάρει» το αντίπαλο παίκτη που κάνει roll in


Βίντεο

Σε πραγματικό χρόνο


 Καλή επιτυχία


Coach D7
Share this article :

4 comments:

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως θα έπρεπε να πάει ο παίκτης που είναι στην πλευρά των δυο επιθετικών ώστε στην "έξω" πάσα να υπάρχει βοήθεια, και όχι ο "μονός" παίκτης ώστε να μείνει ελεύθερη εντελώς η έξω πάσα. Αλλά πάντα εξαρτάτε από τον αμυντικό που μαρκάρεις και την κατεύθυνση της ομάδας.

ΔΕΛΛΙΟΣ ΣΑΚΗΣ είπε...

Σωστό είναι και αυτό που λέτε ... Απλά δεν ξέρουμε τι εντολή έχει δώσει ο προπονητής ... Δεν πρέπει να ξεχνάμε τι παίκτης υπάρχει στην αδύνατη πλευρα ? Στην συγκεκριμένη περίπτωση η όλη άμυνα είναι λάθος ... Κακή επικοινωνία μεταξύ των παικτών .... Δεν είναι ξεκάθαρο τι ακριβώς άμυνα παίζουν ... Απλώς εκ του αποτελέσματος ... η άμυνα είναι λάθος ...

ΥΣ: Το ονομά σας ???

Ανώνυμος είπε...

Τάσος,
Συμφωνώ απόλυτα γιαυτό και αναφέρθηκα στην "κατεύθυνση της ομάδας."

ΔΕΛΛΙΟΣ ΣΑΚΗΣ είπε...

Ok Τάσο ... σε λιγάκι ετοιμάζω τα 2 λάθη σε pick n pop .. Διάβασε το και πες μου την άποψη σου ...

 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. All About Basketball Coaching - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template