Η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα δίνει πολύ μεγάλη ευκαιρία στους Έλληνες προπονητές να αποδείξουν τις δυνατότητές τους....( ΚΟΥΦΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ)



Η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα δίνει πολύ μεγάλη ευκαιρία στους Έλληνες προπονητές να αποδείξουν τις δυνατότητές τους.
Ο Στέργιος Κουφός μίλησε στο Sentra FM 103.3 για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ, την άνοδο των ομάδων της επαρχίας, αλλά και τους στόχους του ΑΓΟΡ, που πλέον ξεφεύγουν της παραμονής, παρά τα κενά που έχει να αντιμετωπίσει στο ρόστερ του. Αναλυτικά τα όσα είπε…
Για τη διαμορφωθείσα κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ, αλλά και γενικότερα τη χώρα μας: «Εγώ το βλέπω λίγο διαφορετικά. Έτσι το αισθάνομαι, για αυτό και τώρα θα το πω. Εν μέσω μια τρομακτικής κρίσης, η οποία πάει να αλλάξει την κουλτούρα του λαού κι αυτό είναι το πιο σοβαρό για εμένα, διότι βλέπεις τρομαγμένα πρόσωπα, τουλάχιστον το γέλιο, η χαρά, η διασκέδαση ήταν πάντα μέσα στην ψυχή του Έλληνα. Τώρα, τα πράγματα είναι πάρα πολύ σκληρά και, όπως λέει ο αδερφός μου, σε κάθε μεγάλη κρίση υπάρχουν και πολύ μεγάλες ευκαιρίες, έτσι λοιπόν και εγώ φέτος έχω δει σαν μια μεγάλη ευκαιρία αυτήν την εικόνα, προπονητικά εννοώ, σαν νέες ιδέες».
Για τους Έλληνες προπονητές: «Όταν βλέπεις όλα τα μπάτζετ να πέφτουν ακόμη και στις μεγάλες ομάδες, όπως είναι ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, νομίζω ότι εκεί πρέπει να βγει ο Έλληνας προπονητής για να αποδείξει κάτι. Επομένως, αισθάνομαι πως λόγω όλων αυτών των συγκυριών θα πρέπει προσωπικά και εγώ, αλλά και όλοι οι Έλληνες προπονητές να αρπάξουμε αυτήν την ευκαιρία. Μία από αυτές τις ευκαιρίες είναι και το ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και Κολοσσού».
Για το γεγονός πως οι εκτός Αθηνών ομάδες πηγαίνουν πολύ καλά στη φετινή Α1: «Έχει πολλά
χρόνια να συμβεί αυτό, αλλά παρουσιάζεται και όμορφο μπάσκετ. Δηλαδή, εγώ είμαι πολύ υπερήφανος για την ομάδα μου. Δημιουργήσαμε μια ομάδα που -κακά τα ψέματα- οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στους συνεργάτες μου. Όλοι όσοι κρύβονται πίσω από αυτήν την ομάδα έχουν μερίδιο ευθύνης για τις επιτυχίες και το ότι έρχεται τόσος πολύς κόσμος στο γήπεδο το θεωρώ πολύ μεγάλη επιτυχία, όπως και για τις υπόλοιπες ομάδες είναι τεράστια επιτυχία το ότι οι περιφερειακές ομάδες μαζεύουν περισσότερο κόσμο σε σύγκριση από τις ομάδες της Αθήνας».
Για το στόχο παραμονής του ΑΓΟΡ: «Είχα τάξει στους παίκτες μου πως εάν νικήσουμε τον αγώνα με τον Άρη θα τους πω το σκεπτικό μου, ότι πιστεύω πως βάζουμε πλέον παραπάνω ευθύνες μέσα μας με την πορεία που κάνουμε και ότι με τη νέα ήττα του Αμαρουσίου -γιατί δεν μου αρέσει να κρύβομαι- η ομάδα είναι πολύ δύσκολο να κινδυνεύσει να υποβιβαστεί. Παρ’ όλα αυτά η ομάδα για ενδέκατο παιχνίδι έπαιξε πολύ όμορφα».
Για τον τρόπο παιχνιδιού του ΑΓΟΡ: «Ο τρόπος σκέψης μου στο μπάσκετ είναι πως πρέπει να είμαστε αρκετά πιεστικοί, να έχουμε υψηλά ποσοστά κατοχής, να μπορούμε να πάμε στον αιφνιδιασμό και φέτος έχουμε τα εργαλεία για να τα κάνουμε αυτά, να σουτάρουμε πολύ. Σε όλο αυτό το γλυκό δύο πράγματα χαλάνε λίγο: το ότι είμαστε λίγοι και το δεύτερο πως με την έλλειψη του σέντερ γινόμαστε προβλέψιμοι. Βέβαια, την αδυναμία μας προσπαθούμε να την κάνουμε κέρδος και μέχρι τώρα στατιστικά τα έχουμε καταφέρει».
ΠΗΓΗ http://www.3ponto.gr


Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728