ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ...!!!!!! 14-6-1987 ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 1987 ΕΛΛΑΔΑ Σ.ΕΝΩΣΗ 103-101 (ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ)

ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ...!!!!!!
14-6-1987 Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΜΙΣΗ H ΧΩΡΑ   ΜΕ  ΓΗΠΕΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ.....!!!!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ 

 
Το τουρνουά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης 1987 (γνωστό και ως Ευρωμπάσκετ 1987) ήταν το 25ο, το οποίο διοργανώθηκε από τη FIBA Europe. Συμμετείχαν δώδεκα εθνικές ομάδες. Το τουρνουά διοργάνωσε η Ελλάδα η οποία κατέκτησε και τον τίτλο και έλαβε χώρα στην Αθήνα, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από τις 3 Ιουνίου ως τις 14 Ιουνίου. Η μασκότ της διοργάνωσης ήταν ο πελαργός με το όνομα Ολύμπιος.
Το Ευρωμπάσκετ αυτό πάντως ήταν ένα από τα πιο δύσκολα όλων των εποχών, με την ύπαρξη ομάδων όπως η Σοβιετική Ένωση των Βάλτερς, Βολκόφ, Μαρτσουλιόνις, Τσατσένκο, της Γιουγκοσλαβίας των Ντράζεν Πέτροβιτς, Ντίβατς, Ράτζα, της Ισπανίας των Έπι, Σιμπίλιο, Χιμένεθ, της Ιταλίας των Ρίβα, Μπρουναμόντι, Μανίφικο. Λογικά λοιπόν, ομάδες όπως η Γαλλία του Ντακουρί, η Ολλανδία του Σμιτς, οι δεύτεροι στο προηγούμενο τουρνουά Τσεχοσλοβάκοι και οι Γερμανοί να μείνουν στα ρηχά. Οι 128 πόντοι των Γιουγκοσλάβων στον προημιτελικό με την Πολωνία συνιστούν το δεύτερο καλύτερο επιθετικό ρεκόρ ομάδας σε Ευρωμπάσκετ. Επίσης, οι Σοβιετικοί στην φάση των ομίλων νίκησαν τους Γιουγκοσλάβους 100-93 σε ένα ματς που κανείς δεν φανταζόταν τότε, ότι θα ήταν η τελευταία τους αναμέτρηση σε Ευρωμπάσκετ. Φυσικά, MVP και πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης ήταν ο Γκάλης με (37 πόντους μ.ο.) αφήνοντας πίσω του τον Ντράζεν Πέτροβιτς με (22,7 πόντους μ.ο.).

 
ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΑΝΔΡΩΝ 1987
ΕΛΛΑΣ -
ΣΟΒ.ΕΝΩΣΗ 103-101    
14/6/1987 ΠΕΙΡΑΙΑΣ


Ονοματεπώνυμο             Πόντοι
  ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ        10
  ΦΑΣΟΥΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ         12
  ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΦΑΝΗΣ            10
  ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ             10
  ΓΚΑΛΗΣ ΝΙΚΟΣ                          40
  ΑΝΔΡΙΤΣΟΣ ΛΙΒΕΡΗΣ                 10
  ΙΩΑΝΝΟΥ ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ              8
  ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΝΙΚΟΣ                       0
  ΡΩΜΑΝΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ               3

Προπονητής: ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Boηθός Προπονητή: ΚΙΟΥΜΟΥΡΤΖΟΓΛΟΥ ΕΥΘΥΜΗΣ


Ολος ο  τελικός του 1987 σε πολύ καλή ποιότητα εικόνας και ήχου:



Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728