Η ανάλυση της Γαλλίας

Του Ραούλ Χιμένεθ
ΠΗΓΗ http://www.basketblog.gr/
Η ομάδα με την καλύτερη φυσική κατάσταση του Ευρωμπάσκετ. Βρίσκονται σε πολύ καλή φόρμα. Παίζουν πολύ καλό μπάσκετ, χωρίς λάθη, με πειθαρχία, με τους σταρ να παίζουν ομαδικά και να μοιράζονται τη μπάλα. Μια ομάδα που της αρέσει να τρέχει. Διαθέτει δυνατούς ριμπάουντερ και στις δύο πλευρές, και βρίσκει λύσεις για την απουσία σουτέρ με ομαδική δουλειά.  

Ο Μπορίς Ντιό έχει παρουσιαστεί "καυτός" στα προηγούμενα ματς, σουτάρει από μέση απόσταση και δείχνει τις ικανότητές του και χωρίς τη μπάλα. Είναι καλός πασέρ, σκόρερ και στις ασίστ. Όταν η μπάλα περνάει μέσα στη ρακέτα, οι υπόλοιποι παίκτες του δίνουν βοήθειες. Τα γκαρντ κάνουν τα σκριν και ο Ντιό (κάποιες φορές και ο Νοά) παίρνει τη μπάλα στο low - mid post.  



Πολλές ομάδες θεωρούν ότι η άμυνα ζώνης είναι ένα καλό όπλο απέναντι στη Γαλλία. Έτσι θα έπρεπε να είναι. Δεν έχουν καλούς σουτέρ, ωστόσο γνωρίζουν πώς να την αντιμετωπίσουν. Παίζουν πολύ καλά απέναντι στην άμυνα ζώνης. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τα σκριν για τα γκαρντ, παίζοντας άμυνα από πίσω και παίζοντας κυρίως στο high post, σπάζοντας τη ζώνη από μέσα.  



Μια δυνατή ντρίπλα συγκεντρώνει δύο αμυνόμενους. Τα "διαστήματα" είναι απίστευτα. Ένα
σκριν μακριά από τη μπάλα ελευθερώνει παίκτη στην αδύνατη πλευρά.  


Τρεις παίκτες κινούνται μαζί, η μπάλα περνάει με σκριν στον Πάρκερ και ένα σκριν μακριά από τη μπάλα "ελευθερώνει" τον Πάρκερ και του δίνει τη δυνατότητα να φτάσει στο καλάθι. Ομαδική δουλειά.

Πραγματικά σημαντικό απέναντι στη ζώνη: Επιθετικά ριμπάουντ   

Και όχι μόνο απέναντι στη ζώνη. Ακολουθούν τις διεισδύσεις και παίρνουν τα ριμπάουντ που έρχονται από το… πουθενά.

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728