Βοηθήματα στην οργάνωση και λειτουργία ακαδημιών Νο 3


Ως αναφορά τα βοηθήματα, δεν ανακάλυψα την Αμερική, ούτε είχα πρώτος την έμπνευση για όλα αυτά.
Κι εγώ ψάχνοντας, από κάπου αλλού πήρα ιδέες και τις έφτιαξα έτσι όπως  ταίριαζαν και εξυπηρετούσαν στην δική μου φιλοσοφία και στις δικές μου συνθήκες εργασίας. 


Σήμερα παραθέτω ένα έντυπο το οποίο μοιράζω στους γονείς που πρωτογράφουν τα παιδιά τους στην ακαδημία και το οποίο τους δίνει να καταλάβουν πολλά πράματα σε σχέση με την συμπεριφορά του παιδιού τους και την δική τους στο μπάσκετ.


Διευκρινήσεις  προς τους γονείς

Οι ημέρες και ώρες των προπονήσεων είναι :

    Το παιδί σας πρέπει να είναι σε κάθε προπόνηση 10 λεπτά πριν την ώρα έναρξης. Αν δεν μπορείτε να το φέρετε ή θα αργήσετε, καλό είναι να μου τηλεφωνείτε έγκαιρα και να με ενημερώνετε.
     Να φορά αθλητικά ρούχα (φόρμα, σορτς, μπλουζάκι, φούτερ) αθλητικά παπούτσια και αθλητικές κάλτσες.
     Το  παιδί πρέπει να έχει μαζί του σε κάθε προπόνηση: μία τσάντα με μία πετσετούλα, ένα επιπλέον καθαρό μπλουζάκι, ένα μπουκαλάκι με νερό και ένα σκουφάκι για τις κρύες μέρες.
     Μην φέρνετε το παιδί σας για προπόνηση αν είναι άρρωστο, φαγωμένο ή χωρίς διάθεση.
      Πολύ σημαντικό είναι ότι το παιδί έχει «δουλειά και στο σπίτι» αυτό σημαίνει ότι αυτά που μαθαίνει πρέπει να τα επαναλάβει γι’ αυτό καλό θα ήταν να αφιερώσετε λίγο χρόνο μαζί του να σας τα ξαναδείξει. Μην ξεχνάτε «η επανάληψη είναι η μητέρα της μαθήσεως» .
      Όταν το παιδί σας θα συμμετέχει σε αγώνες θα παίζει τουλάχιστον 5-10 λεπτά. Όποια παιδιά παίζουν παραπάνω είναι διότι είναι παρόντα σε όλες τις προπονήσεις ή κατά την κρίση μου σε καλύτερη φόρμα, αγωνιστική ετοιμότητα και φυσική κατάσταση από τα άλλα  γι’ αυτό σας παρακαλώ δείξτε κατανόηση και υπομονή.
      Να υποστηρίζετε την ομάδα και να συμπεριφέρεστε με φίλαθλο πνεύμα σε όλες τις εκδηλώσεις της, ενθαρρύνοντας όλα τα παιδιά ακόμα και των αντιπάλων.
      Αυτό συνιστά : να μη τους φωνάζετε άσχημα, να μη τα  μαλώνετε και να μη τους δίνετε οδηγίες, αυτό είναι δική μου δουλειά.
      Επίσης να μην φωνάζετε ή βρίζετε τους διαιτητές και τους αντιπάλους και να μην κατηγορείτε τους προπονητές και τους αθλητές.
      Θα με ενημερώνετε εάν εσείς ή το παιδί σας έχετε κάποιο πρόβλημα με εμένα,  με κάποιον συναθλητή του, με κάποιον άλλο γονέα ή άλλης φύσεως πρόβλημα σε σχέση με την ομάδα.
      Παρακαλώ μην καπνίζετε μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.
      
Ο προπονητής
Παπαδόπουλος  Νικόλαος                                 
Τηλ. Κιν. 6946241213 Οικ. 25310-73230                                              
Email :coachnick86@yahoo.gr
Blog :coachnick86.blogspot.com  

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728