Βοηθήματα στην οργάνωση και λειτουργία ακαδημιών Νο 2

COACH ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΠΗΓΗ http://coachnick86.blogspot.com/

Σε συνέχεια των βοηθημάτων, σήμερα δημοσιεύω ένα φυλλάδιο που έχω συντάξει για προσέλκυση παιδιών στο μπάσκετ, μπορείτε να πάρετε μία ιδέα, να το εμπλουτίσετε, να βάλετε δικές σας εικόνες και να το διανείμετε στα σχολεία της περιοχής σας.





Μ.Γ.Σ.   Α.Ε.ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
                                                                                                                     
ΚΟΜΟΤΗΝΗ

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΓΟΝΕΙΣ

       Στην εποχή τoυ internet και του κινητού τηλεφώνου, οι απαιτήσεις για μεγιστοποίηση της ανθρώπινης απόδοσης , έχουν αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε ο άνθρωπος να υποτάσσεται σχεδόν ολοκληρωτικά σε αυτό που με μια φράση ονομάζουμε «κυνήγι της επιτυχίας».
      Αυτό, πολύ συχνά, έχει σαν συνέπεια την άνιση κατανομή του χρόνου εις βάρος της φροντίδας για σωματική καλλιέργεια και υγεία. Το θέμα αυτό, όσον αφορά τους ενήλικες, μπορεί να θεωρηθεί άνευ σημασίας. Όμως όσον αφορά τα παιδιά, αναλογιζόμενος κανείς το γεγονός ότι στην εποχή μας ο άνθρωπος βάλλεται και από τα πυρά δεκάδων κινδύνων όπως : η καθιστική ζωή μπροστά σε έναν υπολογιστή ή μια τηλεόραση, οι κακές διατροφικές συνήθειες, η παχυσαρκία, οι ασθένειες και  οι μάστιγες : του καπνίσματος, του ποτού και των  ναρκωτικών, θα συμφωνήσει ότι η μοναδική ατραπός σωτηρίας είναι ο οργανωμένος αθλητισμός.
       Ο σύλλογος μας γνωρίζοντας την παιδαγωγική αξία της οργανωμένης άθλησης, την μεγάλη ανάγκη του σημερινού παιδιού για παιχνίδι και την ζήτηση, από πλευράς γονέων, τρόπων ώστε να αθλούνται με ασφάλεια  τα παιδία τους, διαθέτει οργανωμένα τμήματα μίνι μπάσκετ με καταρτισμένους προπονητές.
       Το μίνι μπάσκετ ως προσαρμογή του μπάσκετ στις μικρές ηλικίες (από 6 χρονών) είναι ένα από τα αθλήματα που προάγουν τόσο τον σωματικό  και  ψυχικό όσο και τον  πνευματικό παράγοντα, κοινωνικοποιούν το παιδί και το μαθαίνουν τον υγιή συναγωνισμό, τον σεβασμό, την συνεργασία, την σωστή συμπεριφορά, τις σωστές διατροφικές συνήθειες, τους κανόνες υγιεινής, την ασφάλεια κατά την εκγύμναση και πολλά άλλα, σημαντικά εφόδια για όλη την ζωή του .
       Με την ελπίδα ότι οι παραπάνω σκέψεις αποτελούν και δικές σας πεποιθήσεις με χαρά  προσκαλούμε όλα τα παιδιά από την ηλικία των 6 ετων στο κλειστό γυμναστήριο του 1ου Λυκείου Κομοτηνής από αρχές Σεπτεμβρίου και κάθε  μέρα από τις 15:30 έως τις 21:30 να εγγραφούν και να προπονηθούν.

      Από πλευράς συλλόγου υπεύθυνος για την οργάνωση και λειτουργία της ακαδημίας είναι ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και επί 25ετία προπονητής μπάσκετ στις μικρές ηλικίες  Παπαδόπουλος Νικόλαος.

      Για πληροφορίες και τυχόν απορίες τηλεφωνήστε στο 2531073230 και 6946241213 καθημερινά.

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728