ΕΟΚ: Αναδιάρθρωση από την σεζόν 2012-2013

Του Θωμά Κυρίτση
ΠΗΓΗ http://ora-basket.blogspot.com/

Αυτό που εδώ και αρκετές μέρες ήταν γνωστό, έγινε πράξη χθες από την ΕΟΚ η οποία ανακοίνωσε την αναδιάρθρωση των κατηγοριών για την επόμενη περίοδο (2012-2013) η οποία βέβαια θα έχει αντίχτυπο και στην φετινή χρονιά, και ειδικότερα στην Α2.
Υποβιβάζονται πέντε ομάδας στην Α2.


Για τις 16 ομάδες της Α2, τα πράγματα στην φετινή περίοδο θα είναι ακόμα ποιο δύσκολα καθώς στην Β΄Εθνική θα υποβιβαστούν πέντε ομάδες. Έτσι σύμφωνα με την ομοσπονδία η οποία ανακοίνωσε την αναδιάρθρωση την Εθνικών κατηγοριών την περίοδο 2012-2013 στην Α2 θα συμμετέχουν 14 ομάδες. Εξάλλου πολλοί παράγοντες έχουν ζητήσει και την διεξαγωγή πλει οφ για να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερος ανταγωνισμός στην πρωτάθλημα.
Δύο όμιλοι στην Β΄Εθνική

Δραστικές αλλαγές θα έχουμε στην Β΄Εθνική καθώς οι μετακινήσεις και το κόστος τους βάρυναν τις ομάδες οικονομικά, από τις οποίες πολλές δεν μπορούσαν να αντέξουν τις συνεχείς επιβαρύνσεις. Έτσι από την επόμενη περίοδο (2012-2013) θα δημιουργηθούν δύο όμιλοι (Νότος και Βορράς) των 12 ομάδων. Έτσι οι ομάδες από 16 που είναι σήμερα θα γίνουν 24 σε σύνολο.
Ουσιαστικά αμετάβλητη η Γ΄Εθνική

Δεν θα ιδιαιέτερες διαφοροποιήσεις το πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής καθώς θα υπάρξουν τέσσερις όμιλοι των 12 ομάδων  κάτι που ήδη έχει αρχίσει να διαμορφώνεται.
Μειώνονται οι ξένες στις γυναίκες

Από τρεις ξένες τις οποίες είχαν δικαίωμα να έχουν οι ομάδες στην Α1 γυναικών αυτές μειώνονται σε δύο.

Επίσης από την αγωνιστική περίοδο 2013-14 υποχρεωτικά στη δωδεκάδα θα βρίσκονται τέσσερις αθλητές κάτω των 20 ετών για όλες τις κατηγορίες. Ένα θέμα το οποίο δεν «κοίταξε» η

ομοσπονδία είναι το φλέγον του κυπέλλου του οποίου η δομή κατά πολλούς συλλόγους θα πρέπει να ρυθμιστεί. Δεν μπορεί για παράδειγμα μια ομάδα της Α2 να ξοδεύει 12 χιλιάδες ευρώ, για 3 ουσιαστικά «άσκοπα» ταξίδια στην επαρχία και έπειτα να αποκλείεται, με τα συγκεκριμένα χρήματα να πάνε ουσιαστικά στο «χιόνι». Αν δεν δει το πρόβλημα η ΕΟΚ πολλές ομάδες θα δηλώσουν αδυναμία συμμετοχής στο φετινό κύπελλο.

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728