Ανακοινώθηκε από την ΕΟΚ η μεταγραφική εγκύκλιος.



Ανακοινώθηκε από την ΕΟΚ η μεταγραφική εγκύκλιος-Ιδιες ημερομηνίες με πέρυσι- 5-25 Ιούνη οι ελευθέρας και οι υποσχετικές-1-10 Ιούλη οι αποδεσμεύσεις-Μεταγραφές και χωρίς την συγκατάθεση σωματείου υπό προϋποθέσεις. 

Δεν υπάρχουν αλλαγές στην μεταγραφική περίοδο 2011-2012 όπως ανακοινώθηκε από την ΕΟΚ. Συγκεκριμένα οι ελεύθερες και υποσχετικές θα γίνουν την περίοδο 15 με 25 Ιουνίου, από 26 Ιουνίου έως 30 Ιουνίου θα καταθέσουν οι σύλλογοι τις καταστάσεις αθλουμένων μελών ενώ  οι αποδεσμεύσεις θα γίνουν από 1 έως 10 Ιουλίου. 
Καινοτομία της νέας εγκυκλίου μεταγραφών είναι η παράγραφος 7 του άρθρου Γ περί μεταγραφής χωρίς συγκατάθεση σωματείου. Συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής:

«Αθλητής που δεν συμπεριλαμβάνεται στον πίνακα των εν ενεργεία αθλητών των σωματείων καθίσταται ελεύθερος από του χρόνου της διαγραφής τους, δυνάμενος να εγγραφεί σαν νέος αθλητής σε σωματείο της αρεσκείας του έως την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους εφόσον όμως δεν έχει υπερβεί το 18ο έτος της ηλικίας του. Από αυτή την κατηγορία μπορούν να αποκτηθούν μόνο πέντε αθλητές . Αν ο αθλητής έχει υπερβεί το 18ο έτος της ηλικίας του (ερασιτέχνης η επαγγελματίας) και δεν συμπεριλαμβάνεται στον πίνακα των εν ενεργεία αθλητών των σωματείων ενώ παράλληλα κατά την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο δεν είχε καμία συμμετοχή σε αγώνα πρωταθλήματος η κυπέλου θεωρείται σαν νέος αθλητής και κατά συνέπεια δικαιούται να εγγραφεί σε σωματείο έως όμως την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους. Υπογραμμίζεται ότι σε περίπτωση που η εγγραφή συντελεσθεί μετά την παραπάνω ημερομηνία ο αθλητής θα αποκτά δικαίωμα συμμετοχής από την επόμενη αγωνιστική περίοδο».


Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728