Η γυμναστική του Ντουάιτ Χάουαρντ



Ο Dwight Howard έχει ένα από τα καλύτερα σώματα που έχουμε δει ποτέ στα γήπεδα του μπάσκετ. Η άρτια και ισορροπημένη εκγύμναση των μυών του προκαλεί εντύπωση ακόμη και με μία ματιά. Ποια είναι, όμως, τα μυστικά του! 


ΟΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ

Ο Χάουαρντ προτιμά να κάνει ασκήσεις στον πάγκο για τους θωρακικούς μύες με αλτήρες απ’ ό,τι με μπάρα, ενώ κάποιες από τις ασκήσεις που τον έχουν βοηθήσει είναι τα πους-απς με βάρος στην πλάτη, καθίσματα και ημικαθίσματα με αλτήρες, μονόζυγο με τις παραλλαγές του και πολλές ελκτικές και διατατικές ασκήσεις. Ορισμένες από τις ασκήσεις του:

1. Στον πάγκο, με αλτήρες (βαράκια) στα χέρια και εναλλάξ ανύψωσή τους στην ευθεία. Εκγύμναση θωρακικών μυών για μεγαλύτερη ελαστικότητα.

2. Η κλασική άσκηση των push-ups με ένα βάρος στην πλάτη (απαιτείται βοηθός για να εξασφαλίζει ότι
δε θα μετακινηθεί το βάρος). Εκγύμναση ραχιαίων μυών και χεριών με αυξημένο βαθμό δυσκολίας, αφού το βάρος στην πλάτη απαιτεί πλέον το σώμα σε ευθεία γραμμή.
3. Ακουμπώντας τη φτέρνα, έλξη του σώματος με τα χέρια από σταθερό σημείο με πίεση στο θώρακα από βοηθό στο υψηλότερο σημείο ανύψωσης. Εξεζητημένη και δύσκολη άσκηση για θώρακα και χέρια.
4. Κρατώντας ένα βάρος με τα δύο χέρια, περιστροφική κίνηση γύρω από το κεφάλι τεντώνοντας τα χέρια χαμηλά. Έντονη άσκηση, δυσκολία ανάλογη με το βάρος, για σφαιρική εκγύμναση των χεριών.
5. Έλξη βάρους από σταθερό σημείο. Καλή κλασική άσκηση για την πλάτη και όχι μόνο.

ΒΙΝΤΕΟ

Στα δύο βίντεο που ακολουθούν και έχουν προβληθεί από το ΝΒΑ, ο σέντερ του Ορλάντο μας αποκαλύπτει μερικά από τα μυστικά της γυμναστικής του, όπως ότι προσπάθησε να γυμνάσει καλύτερα τους μικρούς μυς του σώματός του μετά τη ρούκι σεζόν του, ότι από τη στιγμή που έχει διαμορφώσει το σώμα του αποφεύγει τις παραδοσιακές ασκήσεις ενδυνάμωσης, όπως η μπάρα στον πάγκο και η πρέσα, αλλά προσπαθεί να χτίσει αντοχή και ότι αλλάζει προγράμματα άσκησης κάθε 3-4 εβδομάδες.


http://www.ageofbasketball.net/index.php?option=com_content&view=article&id=1538:2010-09-18-14-48-49&catid=41:2010-08-11-09-35-37&Itemid=59

Αν το επιθυμείτε πατήστε LIKE στην επίσημη σελίδα του Coachbasketball.gr στο facebook και στηρίξτε την προσπάθεια μαςH ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...!!!
https://www.facebook.com/BASKETBALL.COACHES





Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728