Το 2010 ο αριθμός των εγγραφών νέων καλαθοσφαιριστών και καλαθοσφαιριστριών αυξήθηκε κατά 30% σε σχέση με τον αντίστοιχο αριθμό του 2009.(ΠΗΓΗ Ε.Ο.Κ)

Άρθρο του Παναγιώτη Τσαγκρώνη, Γενικού Γραμματέα της ΕΟΚ, για το ελληνικό μπάσκετ και την ανταπόκρισή του στην κοινωνία

«Είναι σε όλους γνωστό ότι η ελληνική καλαθοσφαίριση έχει να επιδείξει τις πιο σημαντικές διεθνείς διακρίσεις στον ελληνικό αθλητισμό με κύριο εκφραστή της τις Εθνικές Ομάδες κάθε κατηγορίας.
Οι διεθνείς αυτές επιτυχίες δεν έχουν χαρακτήρα ευκαιριακό και δεν βασίζονται σε ένα τυχαίο απρογραμμάτιστο γεγονός. Δεν είναι μια αστραπή που φωτίζει φευγαλέα ένα σκοτεινό περιβάλλον.
Αντίθετα η δομή της ελληνικής Καλαθοσφαίρισης και ειδικότερα των εθνικών μας συγκροτημάτων εδώ και δεκαετίες βασίζονται σε ένα υπεύθυνο από την ΕΟΚ προγραμματισμένου, δημιουργικού, αγωνιστικού και αναπτυξιακού σχεδιασμού που τα θετικά του αποτελέσματα εκφράζονται και αναδεικνύονται στις διεθνείς διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχουν.
Οι συνεχείς και κορυφαίες αυτές διεθνείς διακρίσεις δίκαια έχουν καταξιώσει την ελληνική καλαθοσφαίριση σαν μία από τις πρωταγωνιστικές δυνάμεις στον διεθνή χώρο αλλά και έχει αγκαλιαστεί από την φίλαθλη κοινή γνώμη, αλλά και την κοινωνία γενικότερα ως το κατ’ εξοχήν 
εθνικό άθλημα της χώρας.
Αυτή την αντικειμενική πραγματικότητα επιχειρούν κατά διαστήματα να αλλοιώσουν
και να υποβαθμίσουν ορισμένοι άσπονδοι «φίλοι» του αθλήματος σκοπεύοντας στην διαστρέβλωση της αναγνωρισμένης αξίας και δημοφιλίας του που αυτοί θεωρούν ότι πλήττει συγκεκριμένα ατομικά και ομαδικά συμφέροντά τους.
Για την υποστήριξη της προσπάθειάς του προβάλλουν ισχυρισμούς εν γνώσει τους αντίθετους με την αλήθεια όπως τον ισχυρισμό ότι το μπάσκετ ενδιαφέρει όλο και λιγότερο τους φιλάθλους χωρίς όμως να τεκμηριώνουν τους αβάσιμους αυτούς ισχυρισμούς τους.
Η δημοφιλία ενός αθλήματος δημιουργείται και το άθλημα καταξιώνεται από το επίπεδο και τις επιτυχίες των εθνικών μας συγκροτημάτων που χωρίς αμφιβολία αποτελούν τον αυθεντικό εκφραστή της εικόνας και τους κύρους του αθλήματος.
Για τους λόγους αυτούς η ΕΟΚ έχει εκφράσει επανειλημμένα τη θέση ότι δεν πρέπει να ταυτίζονται το ελληνικό μπάσκετ με το μπάσκετ στην Ελλάδα επειδή έχουν τελείως διαφορετικό χαρακτήρα.
Ας μην ανησυχούν 
και ας μην ταλαιπωρούνται μάταια οι άσπονδοι «φίλοι» μας. Το ελληνικό μπάσκετ στηρίζεται σε μια σταθερή υποδομή και το οικοδόμημά του προσελκύει και θα συνεχίσει να προσελκύει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2010 ο αριθμός των εγγραφών νέων καλαθοσφαιριστών και καλαθοσφαιριστριών αυξήθηκε κατά 30% σε σχέση με τον αντίστοιχο αριθμό του 2009.
Η σημαντική αυτή αύξηση κάθε άλλο παρά υποβάθμιση του αθλήματος στην κοινή γνώμη αποδεικνύει αλλά αντίθετα αναδεικνύει το μέγεθος της δημοφιλίας του και του ενδιαφέροντος με το οποίο το εθνικό μας άθλημα αντιμετωπίζεται από την ελληνική κοινωνία».

http://www.basket.gr 

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728