(Όχι μόνο Α1! )-------Συχνά ακούω ή διαβάζω πολλούς να γκρινιάζουν για το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος, για τη διαφορά δυναμικότητας, για την έλλειψη ενδιαφέροντος και πολλά άλλα. Ίσως δεν έχουν άδικο… Ας μάθουν όμως ότι το πραγματικό ελληνικό μπάσκετ βρίσκεται στις πιο κάτω κατηγορίες, με μπάσκετ που θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό φίλαθλο!


ball5
Δεσποτάκης Μάριος
basketball Coach


Τι βρίσκει κανείς λοιπόν από την Α2 μέχρι και την τελευταία τοπική κατηγορία?



Πρώτα από όλα είναι πραγματικά Ελληνικά Πρωταθλήματα! Έλληνες παίκτες και προπονητές πρωταγωνιστούν, μάχονται και με ιδιαίτερο μεράκι προσφέρουν ουσιαστικά στο οικοδόμημα του μπάσκετ γενικότερα. Κάποιοι από αυτούς άλλωστε θα στελεχώσουν στο μέλλον τις εθνικές ομάδες ή τους μεγάλους συλλόγους της χώρας.
Επίσης συναντά κανείς πραγματικό αγωνιστικό ενδιαφέρον. Τα περισσότερα πρωταθλήματα είναι αμφίρροπα, οι περισσότερες ομάδες είναι ισάξιες και κάθε εβδομάδα οι αγώνες προσφέρουν έντονες συγκινήσεις σε όσους συμμετέχουν ή παρακολουθούν.

Οι φίλαθλοι είναι ‘’διαφορετικοί’’.  Έχουν ρομαντισμό, άλλη κουλτούρα και συμμετέχουν με

τον τρόπο τους στο παιχνίδι. Μπορεί άνετα λοιπόν κάποιος να πάει με την οικογένειά του σε κάποιο παιχνίδι και να το απολαύσει. Σίγουρα υπάρχουν εξαιρέσεις, όμως είναι εύκολο να τις αποφύγει κανείς και να επιλέξει αυτό που θέλει για την ψυχαγωγία του.
Σε προπονητικό επίπεδο, το μπάσκετ των μικρών κατηγοριών έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον! Οι τακτικές και οι στρατηγικές των προπονητών είναι σοβαρές κι έχουν αξία αφού εδώ δεν υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής 30 παικτών σε μια σεζόν όπως στην Α1… Έτσι οι προπονητές χτίζουν σε βάθος (όσο γίνεται αυτό…), μπορούν να δοκιμάσουν πράγματα και τελικά να παρουσιάσουν κάτι ικανοποιητικό στο παρκέ.
Το θέαμα είναι σε αρκετά καλό επίπεδο. Σίγουρα δεν θα δούμε μάχες 1 μέτρο πάνω από τη στεφάνη, όμως θα δούμε μάχες γύρω από τη στεφάνη, με τους παίκτες να καλύπτουν τη ‘’διαφορά’’ με το πάθος και τη θέλησή τους! Αρκεί κάποιος να παρακολουθήσει μερικά παιχνίδια και θα καταλάβει τι εννοώ!
Ψάχνοντας για μειονεκτήματα δε θα έβρισκα κάποιο ιδιαίτερα σοβαρό και τελικά σε καμία περίπτωση η ‘’ζυγαριά’’ δεν γέρνει προς αυτά!  Για παράδειγμα,  τα κρύα γήπεδα το χειμώνα τα συναντάς και στην Α1, ενώ την αδιαφορία της πολιτείας την ξεπερνάς με χιούμορ αφού είναι πλέον δεδομένη για ολόκληρο τον ελληνικό αθλητισμό…
Κλείνοντας,  θα προτείνω ανεπιφύλακτα σε όσους αγαπούν το μπάσκετ κι ενδιαφέρονται γι αυτό, να στρέψουν το βλέμμα τους και στις υπόλοιπες κατηγορίες πλην της Α1. Θα δουν ότι αξίζει τον κόπο, θα το αγαπήσουν περισσότερο και θα διαπιστώσουν ότι οι συγκινήσεις είναι μάλλον πιο έντονες και σίγουρα πιο αγνές και αληθινές!

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728