Πλούσιες εμπειρίες από την Αμερική

philadelphiaΟ Σ.Ε.Π.Κ. συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων ετών πραγματοποίησε ταξίδι 12 ημερών στης Η.Π.Α. με σκοπό την παρακολούθηση προπονήσεων και αγώνων προετοιμασίας του NBA & των κολεγίων της Αμερικής.
Στην αποστολή που για πρώτη φορά ίσως λόγω της κρίσεως οι προπονητές πλήρωσαν τα έξοδα τους, πήραν μέρος οι Δεμέναγας Αχιλλέας, Κουκουζέλης Διονύσης, Χατζηδάκη Κατερίνα από την Αθήνα, ο Θεοδωράκης Λευτέρης από τα Χανιά, ο Πρισκομάτης Θεόδωρος από την Κατερίνη, ο Σαράντης Χρήστος από την Πάτρα και η Ναζίρη Κατερίνα από την Ορεστιάδα με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο του Σ.Ε.Π.Κ. Ροδόπουλο Θεόδωρο.
Η αποστολή βρέθηκε στην Φιλαδέλφεια την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου και παρακολούθησε προπονήσεις των 76ers (3), TEMPLE (3), Saint Joseph (3), Saint Joseph Γυναικών (2), La Salle (1), Drexel (1), PENN (1), PHILA (1) ενώ παρευρέθη σε 2 προπονήσεις των Villanova, μέρος μεγάλου σεμιναρίου που έγινε στο πανεπιστήμιο της Villanova το Σαββατο 16/10 και στο οποίο βασικοί ομιλητές ήταν ο Mike Dunleay (NBA) με θέμα το transition και ο προπονητής της Villanova Jay Wright με 2 ομιλίες (Άμυνα και έκφραση της επίθεσης μέσω των βασικών).
Η αποστολή την Πέμπτη 14/10 ταξίδεψε στην Ουάσινγκτον όπου έτυχε εξαιρετικής φιλοξενίας από τους Wizzards και παρακολούθησε φιλικό παιχνίδι Ουάσινγκτον - Μιλγουόκι, ενώ παράλληλα είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και να περιηγηθεί στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ.
Το ταξίδι στις ΗΠΑ με τη συμμετοχή κυρίως σε προπονήσεις 7 κολεγίων της Αμερικής έδωσε την ευκαιρία στους προπονητές να αποκομίσουν εξαιρετικές εμπειρίες που θα τους βοηθήσουν στην μελλοντική τους απασχόληση με το Basketball.
Ο Σ.Ε.Π.Κ. θεωρεί υποχρέωση του να ευχαριστήσει τους προπονητές Doug Collins, Brian James των 76ers, Fran Dunphy του Temple, Phil Martelli (Saint Joseph), Jay Wright (Villanova), Herb McGee (Philadelphia), John Giannini (La Salle), James "Braiser" Flint (Drexel), Jerom Allen (PENN).
Σημαντικό μέρος του ταξιδιού αποτέλεσαν οι δύο προσωπικές ομιλίες προς το γκρουπ των Fan Dunphy (Temple) & Phil Martelli (Saint Joseph) διάρκειας 1 ώρας και 30 λεπτών περίπου η κάθε μια που περιλάμβαναν ανάλυση του προγράμματος τους αλλά και απαντήσεις σε κάθε ερώτηση των προπονητών μας.
Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι τα μέλη της αποστολής υπήρξαν άψογα στη συμπεριφορά τους και επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για μάθηση καθ'ολη τη διάρκεια της παραμονής τους στις ΗΠΑ, κάτι που βοήθησε ώστε το ταξίδι αυτό να είναι εξίσου επιτυχημένο με όσα προηγήθησαν.
http://www.sepk.gr/portal2/el-GR/-mainmenu-1/articles-sections/sepk-news/6-general/3337-2010-11-02-11-30-06

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728