«Ξεπεράστηκαν οι θέσεις στο μπάσκετ»

Κ. Πολίτης: «Το μπάσκετ ταιριάζει στον Έλληνα»… Η έλλειψη παραστάσεων αποτελεί «τροχοπέδη» για τον Έλληνα μπασκετμπολίστα, προκειμένου να φτάσει ακόμη πιο ψηλά, σύμφωνα με τον τεχνικό υπεύθυνο του αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΟΚ Κώστα Πολίτη. Ο έμπειρος κόουτς, βρέθηκε στην Κέρκυρα το διήμερο που μας πέρασε και ήταν ο εισηγητής της ενημέρωσης των τοπικών παραγόντων του νησιού, στο πλαίσιο του Camp της ΕΣΚΑΒΔΕ που έγινε στο νησί. Όπως, μάλιστα, επεσήμανε «… το μπάσκετ ταιριάζει στον Έλληνα. Οι Έλληνες έχουν το σωστό σωματότυπο και την τεχνική, είναι πολύ καλοί στη γρήγορη σκέψη, ωστόσο υστερούν σε παραστάσεις»…
Για να μπορέσουν ν’ αποκτήσουν παραστάσεις, ωστόσο, θα πρέπει ν’ αλλάξουν κάποια βασικά πράγματα στις μικρές κατηγορίες. Να μην καθυστερούν να εγγράφονται τα σωματεία, αλλά το πιο σημαντικό ν’ αυξηθούν οι αγώνες στις μικρές ηλικίες, διότι στην παρούσα φάση είναι πολύ λίγοι.
Αναφερόμενος ο Πολίτης στον τρόπο που πρέπει πλέον να κινηθούν οι κατά τόπους Ενώσεις, δήλωσε ότι α) πρέπει να μπουν στα σχολεία, και να επιλέξουν παιδιά και να μην τα περιμένουν να έρθουν από μόνα τους, β) πρέπει να αρχίσουν τουρνουά πόλεων, γ) πρέπει να αυξηθούν τα camp, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει «η Ομοσπονδία πρέπει να πάει στην Περιφέρεια και να ασχοληθεί με αυτήν».

«Ξεπεράστηκαν οι θέσεις στο μπάσκετ»
Στη συνέχεια αναφερόμενος στο σύγχρονο μπάσκετ, εξήγησε ότι «πλέον οι θέσεις στο μπάσκετ έχουν ξεπεραστεί, εκτός ίσως από αυτή του σέντερ. Πρωτοπόροι σε αυτό ήταν οι Chicago Bulls. Σήμερα δεν ισχύει η… απαγόρευση ντρίπλας των ψηλών, με πρόσφατα παραδείγματα τους Τούρκογλου και Ιλιασόβα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και φυσικά το σύνολο των Αμερικανών που πήραν το χρυσό μετάλλιο».

Κουβέντα για την… άμυνα
Στο τέλος της ενημέρωσης η κουβέντα πήγε στην… άμυνα, εκεί όπου ο έμπειρος προπονητής έδειξε σε πίνακα την αγαπημένη του άμυνα ζώνης με προσαρμογές και παραλλαγές της, εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε η εθνική ομάδα στο έπος του 1987, ενώ έδωσε το στίγμα του και για τις μικρές ηλικίες, όπου τόνισε «πως πρέπει οι παίδες και οι έφηβοι να παίζουν άμυνα man to man».
Κλείνοντας, την κουβέντα για την άμυνα, εκθείασε τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς λέγοντας πως είναι αυτός που βρήκε τον τρόπο να αντιμετωπίσει την άμυνα με αλλαγές.
Στο τέλος της εκδήλωσης – στην όποια παρέστη κι ο Β. Ναούμης, Τεχνικός Υπεύθυνος του Αναπτυξιακού Προγράμματος της ΕΣΚΑΒΔΕ – διεξήχθη φιλικός αγώνας μεταξύ ομάδας Επιλέκτων της ΕΣΚΑΒΔΕ και της παιδικής ομάδας του Φαίακα.
H διοίκηση του Φαίακα, μάλιστα, έχει ξεκινήσει επαφές, ώστε την άνοιξη να διεξαχθεί επιστημονική συνάντηση στην Κέρκυρα, σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

ΠΗΓΗ  http://infobasket.gr/

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728