Ανακοίνωση Σ.Ε.Π.Κ. για την απεργία του Π.Σ.Α.Κ.


simparastasiΣΕΠΚ για μία ακόμη φορά δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στην δυναμική διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων του ΠΣΑΚ, τα οποία από κοινού έχουν διατυπωθεί και κοινοποιηθεί στους αρμόδιους φορείς από ΠΣΑΚ και ΣΕΠΚ, σε συνέχεια προσπάθειας που έχει ξεκινήσει, καθώς κοινός στόχος αθλητών και προπονητών είναι η προστασία και πρόοδος του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης, με τη διασφάλιση, προάσπιση και κατοχύρωση θεμελιωδών δικαιωμάτων μας.
Υπενθυμίζουμε ότι πλην των κοινών αιτημάτων μας με τον ΠΣΑΚ έχουμε κατ' επανάληψη υποβάλει στην Πολιτεία το αίτημά μας για:
  1. την ανάγκη επέκτασης της κάρτας προπονητή σε όλες τις κατηγορίες και σε όλες τις βαθμίδες των πρωταθλημάτων, θέμα πολύ σημαντικό για την ορθή εκμάθηση του αθλήματος αλλά και την προστασία του από φερόμενους "προπονητές" οι οποίοι δεν έχουν διδαχθεί και δεν έχουν καμμία σχέση με την προπονητική και τις ευθύνες που φέρει η θέση του προπονητή
  2. την ανάγκη δημιουργίας σχολών προπονητών οι οποίες δεν έχουν λειτουργήσει τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός υποψήφιων προπονητών να μην έχει αποκτήσει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ή να μην μπορεί να αποκτήσει άδεια μεγαλύτερης κατηγορίας.
  3. Την ανάγκη τήρηση των διατάξεων που προβλέπουν υπογραφή συμβολαίων μεταξύ σωματείων ή ΑΑΕ και προπονητών καθώς έως σήμερα τα σωματεία και οι ΚΑΕ αποφεύγουν να συνάπτουν έγγραφες συμβάσεις με τους προπονητές που απασχολούν και παρ' όλα αυτά επιχορηγούνται από την πολιτεία καθώς δεν ελέγχεται από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς η τήρηση των ανωτέρω διατάξεων.
Τέλος είναι επιτακτική ανάγκη να ενεργοποιηθούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς (Πολιτεία, διοργανώτρια αρχή, ομάδες κλπ) προκειμένου να εξαλειφθεί το φαινόμενο της βίας, και σ' αυτή την κινητοποίηση αθλητές και προπονητές, οι οποίοι είναι οι άμεσα θιγόμενοι και δέκτες των ακραίων φαινομένων που εκδηλώνονται εντός και εκτός των αγωνιστικών χώρων, είναι έτοιμοι να προστατεύσουν το άθλημα, τον υγιή αθλητισμό και το φίλαθλο πνεύμα.
Ο ΣΕΠΚ καλεί όλα τα μέλη του να διευκολύνουν
με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους αθλητές των ομάδων τους, που συμμετέχουν στην κινητοποίηση του ΠΣΑΚ.

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728