Match up zone 2-3 (Team USA)




Χθες βράδυ βλέποντας το παιχνίδι Ελλάδα- ΗΠΑ μου έκανε εντύπωση η άμυνα ζώνης 2-3 που επέλεξε ο Coach K,.

δείγμα του γεγονότος ότι η συγκεκριμένη Team USA δείχνει σαν κολλεγιακή ομάδα αλλά με έμπειρότερους παίχτες. Όπως λανθασμένα μετέφερε ο σχολιαστής του παιχνιδιού κ. Συρίγος η Αμερική έπαιξε την άμυνα αυτή μόνο στην τελευταία φάση του φιλικού αγώνα ενάντια στην Ισπανία όπου ο Durant φιλοδώρησε με τάπα τον Rudy Fernandez. Η πραγματικότητα είναι τουλάχιστον σε κάθε άουτ από την τελική γραμμη η Αμερική γυρίζει την άμυνα της από ΜΤΜ σε ζώνη.
Η άμυνα αυτή είναι μια ζώνη 2-3 με ορισμένα match up, όπως ότι τον πάιχτη του high post τον μαρκάρει ο κεντρικός παίχτης της πίσω ζώνης. Δεν είναι πολύ επιθετική άμυνα αλλά έχει μεγάλα πλεονεκτήματα για την Αμερική λόγω των μακρυών άκρων των παιχτών της , οι οποίοι κλέβουν πολλές μπάλες.
Η άμυνα λέγεται ''orange'' λόγω του προπονητή του Syracuse Jim Boeheim ο οποίος είναι βοηθός προπονητή και την χρησιμοποιεί για πολλά χρόνια στους πορτοκαλί του Πανεπιστημίου Syracuse. Για όποιον ενδιαφέρεται κυκλοφορεί DVD με τη διδασκαλία της συγκεκριμένης άμυνας (όπως και πάρα πολλά άλλα DVD) στην ιστοσελίδα www.championshipproductions.com.
Σε ότι αφορά το βίντεο που ανεβάζω είναι από το blog του Piti Hurtado. 
COACH ΔΑΝΙΗΛ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728