Ισορροπία στο Ομαδικό Παιχνίδι

Μια καλά οργανωμένη ομάδα έχει ισορροπία:
1. Στο επιθετικό και αμυντικό της παιχνίδι.
2. Στο παιχνίδι της έξω και μέσα από την ρακέτα.
3. Στο παιχνίδι στην πλευρά της μπάλας και της αδύνατης πλευράς.



Ισορροπία σε επίθεση και άμυνα
Για να υπάρχει ισορροπία στο επιθετικό και αμυντικό παιχνίδι μιας ομάδας πρέπει να υπάρχει γρήγορη εναλλαγή ανάμεσα στις δύο αυτές φάσεις του παιχνιδιού. Έτσι όταν μια ομάδα αμύνεται, πρέπει να είναι έτοιμη να παίξει άμεσα επίθεση από την στιγμή που οι παίκτες της προβλέπουν ότι θα πάρουν την κατοχή της μπάλας. Το αντίθετο συμβαίνει όταν η ομάδα επιτίθεται και οι παίκτες της αντιλαμβάνονται ότι θα χαθεί η κατοχή της μπάλας και πρέπει να παίξουν άμυνα.
Η πρόβλεψη αυτή βοηθά μια ομάδα να αυξήσει τον ρυθμό του παιχνιδιού της. Για παράδειγμα, οι παίκτες πρέπει να αρχίζουν να κινούνται αμέσως στις θέσεις που πρέπει για να τρέξουν στον αιφνιδιασμό όταν κάποιος συμπαίκτης τους διαφαίνεται ότι θα πάρει το αμυντικό ρημπάουντ, και δεν πρέπει να περιμένουν τον παίκτη να πάρει το ρημπάουντ, να πατήσει στο έδαφος, να γυρίσει και να κάνει την πρώτη πάσα.

Ισορροπία στο εσωτερικό και περιφερειακό παιχνίδι
Μια καλή ομάδα πρέπει να μπορεί να επιτεθεί και μέσα και έξω από το καλάθι με επιτυχία.
Οι ομάδες που είναι μονοδιάστατες στον τρόπο επίθεσης τους αντιμετωπίζονται πολύ πιο εύκολα από τις αντίπαλες άμυνες. Έτσι αν μια ομάδα επιτίθεται συνεχώς μέσα από το καλάθι τότε η άμυνα κλείνει προς τα μέσα αφήνοντας τα περιφερειακά σουτ, και δεν υπάρχει ο κατάλληλος χώρος δράσης. Αντίθετα όταν μια ομάδα παίζει μόνο περιφερειακά τότε η άμυνα πιέζει πάρα πολύ χωρίς τον φόβο ότι η επίθεση θα παίξει μέσα στο καλάθι.

Ισορροπία στο παιχνίδι στην πλευρά της μπάλας και στην αδύνατη πλευρά
Για να είναι αποτελεσματική μια ομάδα, πρέπει να έχει την ικανότητα να μεταφέρει την μπάλα στην επίθεση από την μια πλευρά στην άλλη με ταχύτητα. Οι ομάδες που έχουν την τάση να κρατούν την μπάλα σε μια πλευρά αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ύπαρξης των πολλών βοηθειών από τους παίκτες της αδύνατης πλευράς.




ΠΗΓΗ http://panoulias.blogspot.com/2010/06/1.html


Αν το επιθυμείτε πατήστε LIKE στην επίσημη σελίδα του Coachbasketball.gr  στο facebook και στηρίξτε την προσπάθεια μας
H ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ..... 
https://www.facebook.com/BASKETBALL.COACHES 

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728