Επίθεση "Choice"

.
Η συγκεκριμένη επίθεση "επιλογής" χρησιμοποιείται συχνά από αρκετές  ευρωπαϊκές ομάδες, με μικρές διαφορές στην έναρξη της καθώς και στα τελευταία 6-7'' δευτερόλεπτα, όπου εκεί ο κάθε προπονητής εφαρμόζει αυτό που ταιριάζει στην ομάδα του. Η φιλοσοφία πάντως του συστήματος παραμένει ίδια, όπως άλλωστε και οι βασικές κινήσεις του.

choise1.jpgΟ 1 παίρνει πλευρά με ντρίπλα και ο 2 κατεβαίνει στο low post της ball side και ζητάει τη μπάλα.

Ο 3 κατεβαίνει πιο χαμηλά και ετοιμάζεται για την επόμενη κίνησή του.

choise2.jpgΟ 4 κάνει ball side down screen για τον 2 και φυσικά ζητάει την μπάλα.

Ο 2 βγαίνει από το screen του 4 και παίρνει τη μπάλα στην κορυφή έξω από το τρίποντο.

Μόλις ο 2 πάρει τη μπάλα, ο 3 κόβει ακριβώς κάτω από το καλάθι, ανάμεσα στους 4 και 5.


choise3.jpgΟ 1 μόλις δώσει τη μπάλα στον 2 πηγαίνει πολύ γρήγορα στο κέντρο της γραμμής του φάουλ, κοιτάζοντας τον 3 και περιμένοντας την επιλογή της κίνησής του.


choise4.jpgΟ 3 κάνοντας προσποιήσεις, επιλέγει την πλευρά που θα βγει, παίρνοντας screen από τον ανάλογο ψηλό, τον 5 στο σχήμα μας.

Ταυτόχρονα ο 1 βγαίνει από την αντίθετη πλευρά.

Ο 2 πασάρει τον 3 για ένα ελεύθερο σουτ και πηγαίνει στην αντίθετη γωνία. (Υπάρχει και η επιλογή πάσας στον 1 στην αντίθετη πλευρά.)


choise5.jpgΕδώ έχουμε φτάσει στα τελευταία δευτερόλεπτα του συστήματος και πλέον υπάρχουν δεκάδες επιλογές συνεργασιών για να τελειώσει αυτή η επίθεση. 

Στο σχήμα έχουμε ως παράδειγμα απλά ένα pick n' roll του 3 με τον 5 με τους υπόλοιπους να κινούνται ανάλογα με τους ομαδικούς κανόνες συνεργασιών  της ομάδας σε τέτοιες περιπτώσεις.Δεσποτάκης Μάριος
basketball coach

ΠΗΓΗ : http://despotakis.gr/site/index.php?option=com_content&task=view&id=112&Itemid=49

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728