ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ Ε.Ο.Κ.


 (ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟΝ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΥΠΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ- Κατεβάστε το σε μορφήWinRAR (3Mb)

Είναι πλέον γνωστό σε όλους ότι το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Ε.Ο.Κ. αποτελεί για δύο σχεδόν δεκαετίες κεντρικό θεσμό του αθλήματος στον οποίο στηρίζεται όχι μόνο η ανάπτυξη του, αλλά και άλλοι σημαντικοί θεσμοί όπως η δραστηριότητα των Εθνικών Ομάδων και των αθλητικών σωματείων και ιδιαίτερα των ομάδων των κορυφαίων Εθνικών Πρωταθλημάτων. Με τις ποικίλες και πολυάριθμες εκδηλώσεις του Αναπτυξιακού Προγράμματος της Ε.Ο.Κ. εδραιώνεται σε σταθερές βάσεις η υποδομή και κατά συνέπεια διασφαλίζεται η προοπτική διαρκούς εξέλιξης και ανάπτυξης του αθλήματός μας.

Είναι ακόμα γενικά παραδεκτό ότι οι διεθνείς διακρίσεις των εθνικών μας ομάδων της υποδομής και των ανδρών έχουν ως δημιουργική τους βάση τις παραγωγικές, αγωνιστικές και επιμορφωτικές εκδηλώσεις του Αναπτυξιακού μας Προγράμματος.

Οι στόχοι του Αναπτυξιακού Προγράμματος έχουν κατεύθυνση την τεχνική κατάρτιση και εξέλιξη των αθλητών, που φυσικά είναι ο κύριος στόχος του. Για την επίτευξη του κεντρικού αυτού στόχου απαιτείται η ανάδειξη των παραγόντων εκείνων που θα αναλάβουν την υλοποίηση της λειτουργίας του Αναπτυξιακού Προγράμματος που έχει ως αντικείμενο την τεχνική κατάρτιση και αγωνιστική διαμόρφωση των μικρών αθλητών - αθλητριών.

Οι παράγοντες αυτοί είναι οι προπονητές, οι οποίοι για να επιτύχουν στο έργο τους θα πρέπει να εφοδιασθούν με τις απαραίτητες γνώσεις (τις συνεχώς μάλιστα εξελισσόμενες) που αφορούν την άσκηση της ιδιότητας του προπονητή, ειδικά δε με τον τομέα της τεχνικής κατάρτισης των μικρών αθλητών - αθλητριών. Για τον σκοπό αυτό η Ε.Ο.Κ. θεώρησε ως απαραίτητο μέσο την έκδοση του παρόντος ιδιαίτερα κατατοπιστικού και εύχρηστου βιβλίου, στην ύλη του οποίου περιλαμβάνονται η φιλοσοφία και οι τεχνικές κατευθύνσεις που ακολουθεί το Αναπτυξιακό πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

http://www.basket.gr/agenda/Filosofia.rar
www.basket.gr
Είναι πλέον γνωστό σε όλους ότι το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Ε.Ο.Κ. αποτελεί για δύο σχεδόν δεκαετίες κεντρικό θεσμό του αθλήματος στον οποίο στηρίζεται όχι μόνο η ανάπτυξη του, αλλά και άλλοι σημαντικοί ...

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728