Οι ειδικοί διδάσκουν την φυσική κατάσταση στην Καλαθοσφαίριση




Οσο εξελίσσονται τα σπορ, τόσο η κάθε ειδικότητα (πρέπει να) βρίσκει τον χώρο της στην πρόοδο των ασχολούμενων με τα σπορ. Ειδικά η φυσική κατάσταση είναι... συνώνυμη του αθλητισμού και έτσι ένα σεμινάριο με τους καθ' ύλην αρμόδιους να μιλούν, αποκτά ξεχωριστή αξία.

Η Π.Ε.Φ.Α είναι η Πανελλήνια Ενωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής και υπό τη δική της αιγίδα θα διεξαχθεί το πρώτο Σαββατοκύριακου του Ιουνίου ένα σεμινάριο με πλούσια θεματολογία και πολύ εκλεκτούς ομιλητές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της διεξαγωγής και όλες οι λεπτομέρειες του σεμιναρίου:

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (Π.Ε.Π.Φ.Α) σας ανακοινώνει την διοργάνωση Σεμιναρίου με θέμα: Η ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ.

Το σεμινάριο θα γίνει 4-5 Ιουνίου (Σάββατο-Κυριακή) του 2022, στις εγκαταστάσεις της ΣΧΟΛΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ στην ΔΑΦΝΗ (ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ) και στο κλειστό ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ του ΑΜΥΝΤΑ (ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ). Στο σεμινάριο, θα μπορούν να συμμετέχουν Μέλη της Ένωσης μας, Προπονητές Καλαθοσφαίρισης όλων των επιπέδων και κατηγοριών, απόφοιτοι με ειδικότητα καλαθοσφαίρισης και φοιτητές όλων των τμημάτων και Σχολών Φυσικής Αγωγής.

Η παρακολούθηση του σεμιναρίου θα μπορεί να γίνει με φυσική παρουσία, αλλά θα δοθεί και η δυνατότητα να συμμετέχουν μέσω «zoom» προπονητές που βρίσκονται εκτός Αθηνών για το θεωρητικό μέρος και με live streaming για το πρακτικό μέρος του σεμιναρίου που θα γίνει εντός γηπέδου και με δυνατότητα ασύγχρονης παρακολούθησης (βιντεοσκόπηση όλου του σεμιναρίου).

Οι ομιλητές θα δείξουν-εξηγήσουν προγράμματα ανάπτυξης Φυσικών Ικανοτήτων ανάλογα με την ηλικία, το φύλλο και το επίπεδο του αθλητών.

Η αναγκαιότητα και η καθιέρωση του Προπονητή Φυσικής Κατάστασης και Ενδυνάμωσης στην Προπονητική της Καλαθοσφαίρισης, είναι αναπόσπαστο μέρος της Ανάπτυξης ενός Αθλητή-τριας στην Καλαθοσφαίριση.



ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ:ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΝΩΣΕΩΝ, ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ Φ.Κ ΚΑΙ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ (ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Ν.)
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ, Φ.Κ ΚΑΙ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ (ΚΩΣΤΟΠΟΛΟΣ Ν.)
ΤΕΣΤ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ, Φ.Κ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ
ΕΙΔΗ ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ( SMR- TRIGGER - POINT )
ΠΛΕΙΟΜΕΤΡΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ
AGILITY- ΤΑΧΥΤΗΤΑ- ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΤΗΤΑ (ΒΑΒΕΤΣΗΣ Γ.)
ΚΥΚΛΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ
Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ(HEADCOACH) ΜΕ ΤΟΝ ΓΥΜΝΑΣΤΗ Φ.Κ ΚΑΙ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΠΑΣΚΕΤ (ΑΓΓΕΛΟΥ Β.)





ΟΜΙΛΗΤΕΣ:ΒΑΒΕΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, CLINICAL EXERCISE PHYSIOLOGIST S&C COACH
ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ, ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Σ.Ε.Φ.Α.Α-ΕΚΠΑ
ΑΓΓΕΛΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗΣ, BASKET-BALL COACH
ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, PhD, SCOUTINGSACRAMENTOKINGS, COACH ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΟΣΟΒΟΥ ΑΝΔΡΩΝ





ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ:ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ, ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ, Σ.Ε.Φ.Α.Α-ΕΚΠΑ



Σε όλους τους συμμετέχοντες, θα δοθεί βεβαίωση Παρακολούθησης, ντοσιέ και τσάντα του Σεμιναρίου.
Το κόστος συμμέτοχης είναι 50€, για προπονητές όλων των κατηγοριών, και για Φοιτητές 25€ με την επίδειξη του Φοιτητικού πάσου.
Το Δ.Σ της Π.Ε.Π.Φ.Α ευχαριστεί τον Κοσμήτορα της ΣΧΟΛΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ για την ευγενική παραχώρηση του Αμφιθεάτρου, και τον Δήμο Δάφνης-Υμηττού για το Κλειστό Γυμναστήριο Αμύντα.



Θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή στην λήψη και εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων που ορίζει η νομοθεσία, σχετικά με τον COVID-19. Την έγκαιρη προσέλευση σας, με τα απαιτούμενα έγγραφα (βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης ή PCR 72 ωρών και έγγραφο ταυτότητας) καθώς θα υπάρχει έλεγχος.

Στην επόμενη ανακοίνωση θα ενημερωθείτε για το αναλυτικό πρόγραμμα του Σεμιναρίου, όλες τις λεπτομέρειες αλλά και για τους νέους ομιλητές…….



Επικοινωνία-Εγγραφή:

Email: pepfa.sinedrio@gmail.com

Τηλέφωνο: 6945240419 κ.Γιώργος

και 6988623790 κ. Δημήτρης

ΠΗΓΗ: basketa.gr

Αν το επιθυμείτε πατήστε LIKE στην επίσημη σελίδα του Coachbasketball.gr στο  facebook και στηρίξτε την προσπάθεια μας H ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...!!!




Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728