TBD - Ανάπτυξη Δεξιότητας Αδύνατου Χεριού



Είναι απόλυτα φυσιολογικό οι παίκτες στο μπάσκετ να βασίζονται στο δυνατό τους χέρι όταν κάνουν ντρίπλα ή σουτ. Όμως σε ένα παιχνίδι όπου οι παίκτες που αμύνονται στην μπάλα πιέζουν πολύ, απαιτείται συνεχής κίνηση από την μια πλευρά του γηπέδου στην άλλη, οπότε πρέπει οι παίκτες να αναπτύξουν ένα δυνατό ... ''αδύνατο χέρι''. Αλλιώς είναι σίγουρο ότι ένας καλός αμυντικός θα προσπαθήσει να οδηγήσει τον επιθετικό στο αδύνατο του χέρι όσο μπορεί περισσότερο.


Σε προηγούμενη ανάρτηση είχα ανεβάσει 2 ασκήσεις με το αδύνατο χέρι η πρώτη με lay up ξεκινώντας από το wing. 



Η δεύτερη με reverse lay up από το wing. 


Η άσκηση γίνεται και από την κορυφή με τις δύο επιλογές. Είναι καλό οι παίκτες να έχουν το άλλο χέρι τους πίσω από την πλάτη. Στην αρχή ασυναίσθητα το τραβούν αλλά μετά από μερικές επαναλήψεις συνηθίζουν.

Η συγκεκριμένη άσκηση με το πέρασμα κάτω από τα πόδια είναι - όσο και αν φαίνεται δύσκολο - μια κατάλληλη ντρίπλα για πέρασμα ανάμεσα από τον ψηλό που κάνει hedge out (εδώ το ρόλο αυτό τον παίζει η καρέκλα), και στον αμυντικό του ball handler όταν υπάρχει κενό. 

Επίσης μπορεί να υπάρχει τελείωμα με floater. Το κλιπ είναι με την άσκηση να γίνεται με τελείωμα από την baseline και χωρίς ταμπλό για περισσότερο βαθμό δυσκολίας. Το floater εδώ εκτελείται από το ένα πόδι (one foot floater) αλλά μπορείτε να επιλέξετε οι παίκτες σας να εκτελέσουν με floater με πάτημα με τα δύο πόδια (two foot floater). Ακόμα η εκτέλεση του lay up να γίνει με ανάποδο lay up χωρίς ταμπλό.

Φυσικά όλες οι ασκήσεις εκτελούνται από τις δύο πλευρές του γηπέδου απλά για πρακτικούς λόγους έχουμε τις ασκήσεις από την μία πλευρά. 

Weak Hand Dexterity Dril - Top Lay Up



Weak Hand Dexterity Dril Top Reverse Lay Up


Weak Hand Dexterity Drill One Foot Floater



Επίσης στην προηγούμενη ανάρτηση( http://www.coachbasketball.gr/2013/05/total-basketball-development.html ) είχα ανεβάσει και μια άσκηση με δύο μπάλες που είναι καλός τρόπος προπόνησης για το λεγόμενο ''αδύνατο χέρι''. Η άσκηση είχε συνδυασμό ντρίπλας με δύο μπάλες, και δύο σουτ. Μπορούμε να εκτελέσουμε μετά τις ντρίπλες σουτ και διείσδυση με διαφορετικά τελειώματα. 

Two ball drill ballhandling drive combined





Στις ασκήσεις συμμετείχαν οι αθλητές Αντωνόπουλος, Καραχοντζίτης, Μούστα και Ρούσης.

Καλή προπόνηση....
Τάκης Πανούλιας  - Coachbasketball.gr 
http://panoulias.blogspot.gr
Total Basketball Development 








Αν το επιθυμείτε πατήστε LIKE στην επίσημη σελίδα του Coachbasketball.gr στο facebook και στηρίξτε την προσπάθεια μας
H ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...!!!
https://www.facebook.com/BASKETBALL.COACHES

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728