10 Συμβουλές Διάσπασης Άμυνας Πίεσης..

 Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε την πίεση είναι να αποτρέψετε τον αντίπαλο να σκοράρει και μετά να πάρετε το ρημπάουντ! Αν ο αντίπαλος δεν μπορεί να βάλει καλάθι, δεν θα μπορεί να στήσει εύκολα και σωστά την άμυνα πίεσης. Αν έχετε, απλά, μια πολύ καλή αμυντική ομάδα που μαζεύει και τα ρημπάουντ, θα ελαχιστοποιήσετε τις φορές που θα βρίσκεστε υπό πίεση. Μην παραμελείτε, λοιπόν, την άμυνα και το ρημπάουντ. Θα σας βοηθήσουν σε όλα τα σημεία του αγώνα. Επειδή, όμως, σίγουρα θα αντιμετωπίσετε και κάποιες πολύ πιεστικές άμυνες ακολουθούν μερικές γενικές συμβουλές για διάσπαση της πίεσης: 


1. «Συναντήστε» την πάσα. Πηγαίνετε προς τη μπάλα. Αν περιμένετε μετά από μια πάσα την μπάλα να έρθει σε εσάς, δίνετε περισσότερο χρόνο στην άμυνα για κλέψιμο.

2. Παραμείνετε ψύχραιμοι. Ένας από τους σκοπούς της πίεσης είναι να δημιουργήσει σας δημιουργήσει νευρικότητα και να σας αναγκάσει να κινείστε γρηγορότερα από αυτό που θέλετε. Διατηρήστε την ψυχραιμία σας και ελέγξτε το ρυθμό. Μην επιτρέπετε στην άμυνα να υποβάλει το ρυθμό σας. Πάνω απ’όλα μην στέκεστε στην τελευταία αποτυχημένη προσπάθειά σας. Το να εκνευρίζεστε απλά θα κάνει τα πράγματα χειρότερα. Σκεφτείτε την επόμενη προσπάθεια. 

3. Το κεφάλι ψηλά. Όλο και συχνότερα οι παίκτες ξεχνάνε να κοιτάνε ψηλά. 
4. «Δείτε» τις επιλογές σας πριν πασάρετε ή ντριπλάρετε. 
5. Κάντε την εύκολη πάσα. Μην υπερβάλετε στην πάσα και μην περιμένετε για κάτι καλύτερο. 
6. Χρησιμοποιήστε προσποιήσεις στην πάσα για να μετακινείτε η άμυνα. 
7. Χρησιμοποιήστε γρήγορες και ακριβείς πάσες. 
8. Χρησιμοποιήστε πάσες για να περάσετε τη μπάλα γρηγορότερα. Οι περισσό
τερες ομάδες κάνουν κατάχρηση της ντρίπλας. 


9. Μετακινηθείτε πάνω στην τελική γραμμή. Όταν επαναφέρετε τη μπάλα, δημιουργείστε καλύτερη γωνία πάσας, μετακινούμενοι στην τελική γραμμή. Η καλύτερη γωνία σας επιτρέπει να κάνετε πιο σύντομες, πιο γρήγορες και πιο ακριβείς πάσες.
10. Διατηρείστε το δικαίωμα ντρίπλας. Όταν δέχεστε πάσα, πιάστε τη μπάλα και γυρίστε πρόσωπο στο αντίπαλο καλάθι προτού κάνετε οτιδήποτε άλλο. 

Έχετε κάτι να προσθέσετε; Αφήστε το σχόλιό σας.

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728