Η μπίλια στο κίτρινο

Η επιμονή του Άρη και η ενδεχόμενη υπογραφή του Νέστορα Κόμματου στον Παναθηναϊκό, οδήγησαν τον Μιχάλη Πελεκάνο σε κατ’αρχάς συμφωνία με τον Άρη..
Τις τελευταίες 2-3 ημέρες το πράγμα πήγαινε προς αυτή την κατεύθυνση.. Ο μπουχτισμένος από τον πάγκο μιας μεγάλης ομάδας Μιχάλης Πελεκάνος έκανε σκόντο στα χρήματα και όχι στον χρόνο συμμετοχής του και υπέγραψε προσύμφωνο με τους κίτρινους του Βαγγέλη Αλεξανδρή.
 Η πρόταση από τον Παναθηναϊκό δεν ήρθε ποτέ τελικά και ο Έλληνας διεθνής αναμένεται αύριο στη Θεσαλονίκη για να συζητήσει τις τελευταίες λεπτομέρειες. Η μόνη περίπτωση να χαλάσει κάτι τις επόμενες ώρες είναι μια πρόταση από το εξωτερικό (υπήρξε επαφή με ισπανική ομάδα αλλά ο παίκτης είχε θέση ως προτεραιότητα του να μείνει στην Ελλάδα), ενδεχόμενο που δε μετρά πολλές πιθανότητες.
 Ο Αλεξανδρής είναι φυσικό να τρίβει τα χέρια του. Με την ενδεχόμενη απόκτηση του Έλληνα γκαρντ φόργουορντ κλείνει το ρόστερ του με  τον καλύτερο τρόπο αποκτώντας έναν πλάγιο επιπέδου Εθνικής ομάδας και κυρίως έναν εξαιρετικό χαρακτήρα και παίκτη περπατημένο ο οποίος μπορεί να λειτουργήσει ως ασφαλιστική δικλίδα εντός και εκτός παρκέ.  Ο Πελεκάνος θα ανεβάσει από την πρώτη στιγμή το επίπεδο της άμυνας του Άρη με τον αθλητισμό και την ικανότητα του σε αυτό το κομμάτι. Μπορεί να αγωνιστεί από το «2» έως το «4», μαρκάρει 4 θέσεις, αποτελεί εξαιρετικό finisher στο ανοιχτό γήπεδο και αποσυμπιέζει τους Κόλιμον-Σίμον από το «πρέπει» του σκοραρίσματος κάθε βράδυ. Σαφώς και το προπονητικό τιμ του Άρη θα δουλέψει φάσεις γι’αυτόν κυρίως με cuts στο μισό γήπεδο και παιχνίδι χωρίς τη μπάλα, όπου
είναι αρκετά αποτελεσματικός. Κάπως έτσι οι κίτρινοι αποκτούν αξιοπρόσεκτο βάθος και ποιότητα για ένα ρόστερ κοντά στα 400 χιλ. για το οποίο ο Πελεκάνος σαφώς και αποτελεί πολυτέλεια. Νομίζω ότι πέρα από τα αδιαμφισβήτητα προσόντα του παίκτη, το μεγαλύτερο συν του Άρη από αυτή την κίνηση είναι η νοοτροπία που θα φέρει στην ομάδα. Λεπτομέρειες στο οικονομικό κομμάτι αναμένονται αύριο, αν και θρυλείται καιρό ότι οι Θεσσαλονικείς  είχαν προβεί στην υπέρβαση των 15χιλ. συν με τη μορφή δεύτερης βελτιωμένης πρότασης στον παίκτη.
 Κάπως έτσι φαίνεται ότι  και ο Παναθηναϊκός θα υπογράψει τον Νέστορα Κόμματο για τις θέσεις 3-4. Η θετική αύρα και ο επαγγελματισμός του παίκτη έχουν κερδίσει τους υπεύθυνους των πρασίνων και αυτό σε συνδυασμό με τις δυσκολίες της υπόθεσης του Αμερικανού ψηλού που αναζητείται οδήγησαν στη σκέψη για υπογραφή συμβολαίου με τον 1ο σκόρερ της περυσινής Α1. Βέβαια το κενό στη ρακέτα υπάρχει και η σεζόν σε λίγο ξεκινά. Δεν είναι ανάγκη να σου υποδείξει ένας αντίπαλος εμφατικά μέσα στο παρκέ τις ανάγκες σου..

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728