Προπόνηση Big Sofo (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ Performance 22)


Squat με Μπάρα

Ο Σοφοκλής πήρε τέσσερις μέρες ρεπό μετά από την επίπονη σειρά εναντίον του Παναθηναϊκού για την πρόκριση στο Final Four της Πόλης, για να δει την οικογένειά του.

Πιστός όμως στην συνήθεια του τα τελευταία τρία χρόνια, δεν άφησε ούτε μια μέρα να πάει χαμένη και εμφανίστηκε στο Performance 22 , το νέο μας προπονητήριο στο κεντρικό γήπεδο του Τένις του ΟΑΚΑ, έτοιμος για δουλειά! Πιο συνειδητοποιημένος από ποτέ, ο Big Sofo έχει βάλει υψηλούς στόχους για την νέα χρονιά, καθώς και για το υπόλοιπο της φετινής.


Το πρόγραμμα των προπονήσεων είχε μεταξύ άλλων, ποδήλατο (όπως πάντα), λίγες ασκήσεις ευκινησίας και βάρη. Ο στόχος αυτήν την περίοδο, όπως για κάθε αθλητή, είναι η διατήρηση της ισχύος και της δύναμης, καθώς και η διατήρηση της υγείας, η μείωση δηλαδή της πιθανότητας τραυμαστισμού. Το κλειδί για να μπορεί ένας αθλητής να κάνει δύσκολες ασκήσεις (όπως για παράδειγμα squat), αυτήν την χρονική στιγμή στο τέλος της σεζον, είναι να τις κάνει συνέχεια κατά την διάρκεια της χρονιάς. Όπως θα δούμε παρακάτω, η προπόνηση του Σόφο με βάρη, είναι σύντομη, περιλαμβάνει λίγες ασκήσεις (4 με 5), αλλά έχει μεγάλη ένταση.



Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές σε παρόμοια άρθρα, το πρόγραμμα αυτό είναι αυστηρά ατομικό για τον συγκεκριμένο αθλητή. Τα κιλά, οι επαναλήψεις και οι ασκήσεις είναι επιλεγμένες ανάλογα με την ικανότητα και τις ανάγκες του Σόφο. Γι αυτό μην αντιγράφετε ποτέ προγράμματα δύναμης. Δείτε την φιλοσοφία και σχεδιάστε το δικό σας πρόγραμμα με βάση τις

ιδιαίτερες απαιτήσεις και ιδιαιτερότητές σας.





RDL με Μπάρα

ΠΗΓΗ http://www.sportstraining.gr
Costas_logo


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ
Performance 22
ΜΕΡΑ 1
Προθέρμανση
Iσομετρικές Ασκήσεις
Ασκησεις Ισοροπίας
6x
6" σύσπαση
6" διάλειμμα
ΠοδήλατοΔιαλειμματική Προπόνησηlevel 9 - 11
Βάρη
Squat5 x 5160 - 180 kg
RDL4 x 570 - 80 kg
Διαγώνια Προβολή3 x 620 kg
Πίεση Πάγκου με Αλτήρες
Εναλλάξ
4 x 635 kg
W στην Μπάλα3 x 105 kg
Πλάγια Άρση με Αλτήρες3 x 8
15 kg

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728