Το "τρικ" στο "λόου ποστ"

Του Πέτρου Λαγιάκου


Η τριπλή αλλαγή… Στον ημιτελικό του φάϊναλ φορ της Ευρωλίγκα, ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο Ισπανός προπονητής Τσάβι Πασκουάλ εφάρμοσε έναν νέο τρόπο άμυνας στο "λόου ποστ" προκειμένου να αντιμετωπίσει τα "μις ματς", αλλά προέκυψαν άλλου είδους προβλήματα…

Ο Σισκάουσκας περισσότερο, αλλά και οι Πλάνινιτς, Πονγκρασόφπροσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν τη διαφορά ύψους με τον αντίπαλό τους και τον οδηγούσαν κοντά στο καλάθι. Στο συγκεκριμένο ματς ο τεχνικός των Καταλανών ανέθεσε το μαρκάρισμα του Λιθουανού και του Κροάτη στους Μάικλ και Ρούμπιοοι οποίοι σε γενικές γραμμές έφεραν εις πέρας την αποστολή τους.

Το κόλπο του Τσάβι...Τα προβλήματα άρχισαν όταν μπήκαν στο παρκέ ο Λάκοβιτς με τον Γκριμάου για τους "μπλαουγκράνα". Σε εκείνο το σημείο η Μπαρτσελόνα χρησιμοποίησε την άμυνα που φαίνεται και στο βίντεο. Αλληλοκάλυψη ή αλλαγή μαρκαρισμάτων… Ναι μεν κατάφεραν να δυσκολέψουν τους αντιπάλους τους αλλά δημιουργήθηκαν προβλήματα στα ριμπάουντ. Σε κόκκινο κύκλο φαίνονται τα "μις ματς" που εξυπηρετούσαν την ΤΣΣΚΑ και με πράσινο εκείνα που ευνοούσαν την Μπαρτσελόνα.

Ο Πασκουάλ χρησιμοποίησε τη συγκεκριμένη άμυνα τρεις φορές. Την πρώτη ο σέντερ της ΤΣΣΚΑ, ο Καούν πήρε το ριμπάουντ και κέρδισε φάουλ, τη δεύτερη οι Καταλανοί υποχρέωσαν τους αντιπάλους τους σε ένα δύσκολο σουτ και την τρίτη ο Πονγκρασόφ κέρδισε φάουλ.

Η ανάλυση του Ραούλ Χιμένεθ:




ΠΗΓΗ http://www.basketblog.gr/pages/ViewContent.aspx?l=1&e=i&p=3&i=48800&t=1&c=14&w=0&m=1

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728