Σεμινάριο παιδικού μπάσκετ Coachbasketball - Γκεοργκέφσκι: Στη Σερβία παίζουν ενεργά μπάσκετ 20.000 παιδιά


Συνέντευξη στο TrikalaSportiva.gr μετά τη λήξη του σεμιναρίου (το παρακολούθησαν μεταξύ άλλων οι προπονητές Φλεβαράκης και Αλεξανδρής) στο παιδικό τουρνουά μπάσκετ .
που διεξάγεται στα Τρίκαλα παραχώρησε ο πρόεδρος των ακαδημιών της Σερβίας σε επίπεδο μίνι, Ράντε Γκεορκέφσκι.Ο Σέρβος πρόεδρος ήταν ευδιάθετος και πρόθυμος να μιλήσει για πολλά γύρω από το μπάσκετ, καθώς υπήρξε και προπονητής σε ελληνική ομάδα.

Καταρχάς να σας καλωσορίσουμε στην πόλη των Τρικάλων και είμαστε όλοι χαρούμενοι με την παρουσία σας εδώ

«Χαίρομαι που βρίσκομαι για ακόμα μία φορά στην Ελλάδα και σε σε μία πόλη που για πρώτη φορά επισκέπτομαι. «

Ποιος είναι ο αριθμός των παιδιών στην Σερβία που ασχολούνται ενεργά με το άθλημα;

«Η Σερβία αυτή την στιγμή έχει διαιρεθεί σε 8 κομμάτια και συνολικά οι αθλητές ανέρχονται στους 20.000! Βέβαια αυτός ο αριθμός συνεχώς αλλάζει, γιατί εξαρτάται από τις επιδόσεις των μεγαλύτερων παικτών στις ομάδες που βρίσκονται, αλλά και από τους παίκτες οι οποίοι αγωνίζονται σε top επίπεδο όπως η εθνική. Το ίδιο συμβαίνει και με την εθνική γυναικών, όπου πάει εξίσου καλά. 

Λίγα λόγια για τα τουρνουά στην Σερβία

«Τα τελευταία 15 χρόνια δημιουργούμε τουρνουά-φεστιβάλ, όπου συμμετέχουν πολλές ομάδες από διαφορετικές περιοχές της Ευρώπης. Ο χώρος που διεξάγεται το διεθνές φεστιβάλ είναι αρκετά μεγάλος και με πολλά καθημερινά παιχνίδια. Στον ίδιο χώρο υπάρχουν πέντε γήπεδα που παίζουν ταυτόχρονα. Σε μία μέρα γίνονται 40 παιχνίδια από 217 ομάδες. Σε πέντε μέρες διακόσια ματς. Λαμβάνουν μέρος παιδιά από 10 ετών,8 ετών καθώς και μικρότερων ηλικιών. Στο τέλος του τουρνουά όλοι είναι νικητές και όλοι λαμβάνουν αναμνηστικά από την συμμετοχή τους και φυσικά μετάλλια.»

Στην Σερβία προσπαθείτε και έχετε πετύχει πολλά πάνω στο θέμα των ακαδημιών

«Προσπαθούμε εδώ και πολλά χρόνια, στα μικρά παιδιά να τους μάθουμε πρώτα απ’ όλα πως το μπάσκετ πρέπει να είναι ευχαρίστηση για αυτούς, και ευτυχώς όλα τα παιδιά έχουν απορροφηθεί πάνω σε αυτά που τους μαθαίνουμε και δεν ξεφεύγουν σε ιντερνέτ και άλλες ασχολίες, που οπωσδήποτε θα είναι καταστροφικές για τον χαρακτήρα και την εξέλιξη τους ως αθλητές και ως άνθρωποι.»


Τι γνώμη έχετε για το επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ

«Τα τελευταία χρόνια το ελληνικό μπάσκετ έχει διαιρεθεί σε δύο ομάδες που μονοπωλούν το ενδιαφέρον της χώρας. Και αναφέρομε στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Είναι πολύ κακό να μην υπάρχουν και άλλες ομάδες, ώστε να υπάρχει ανταγωνισμός και πλούσιο σε θέαμα πρωτάθλημα. Χωρίς βέβαια να ξεχάσω τις επιτυχίες των ομάδων στην Ευρώπη. Ίσως εδώ δεν τους ενδιαφέρει το θέμα των μικρών ηλικιών, αλλά μόνο η πρώτη ομάδα! Το ακριβώς αντίθετο με ότι συμβαίνει στην Σερβία. Εξάλλου εμείς είμαστε ένα φτωχό κράτος και δυστυχώς παίκτες 14 ετών(όπως ο Nesic Boyan Σαραγόσα), φεύγουν με προορισμό την Ευρώπη (Ρεάλ-Μπαρτσελόνα ). Είναι αρνητικό για εμάς φυσικά αλλά δεν μπορεί και να γίνει κάτι άλλο. «

Τέλος ο κ. Γκεοργκιέφσκι εξέφρασε την επιθυμία, την επόμενη φορά, στο τουρνουά στην Σερβία, εκτός από την συμμετοχή βέβαια ελληνικών ομάδων, την παρουσία να δώσουν και Τρικαλινές ομάδες.

Κωστής Σταμούλης



ΠΗΓΗ http://trikalasportiva.gr/

Αν το επιθυμείτε πατήστε LIKE στην επίσημη σελίδα του Coachbasketball.gr στα  social media και στηρίξτε την προσπάθεια μας H ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...!!!

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728