Παρουσιάζει την λάθος άμυνα από την αδύνατη πλευρά σε pick n roll …

Το coach basketball σας παρουσιάζει την λάθος άμυνα από την αδύνατη πλευρά  σε pick n roll

Υπάρχουν αρκετοί αμυντικοί τρόποι αντιμετώπισης μιας επιθετικής συνεργασία 2 παικτών … Η επιθετική συνεργασία δύο παικτών λέγεται pick n roll … Η απάντηση της άμυνας ….  είναι η άμυνα  hedges out …  Να σταματήσω την διείσδυση του παίκτη ….

Η άμυνα είναι καλή επικοινωνία όχι μόνο των δυο  ενεργών εμπλεκομένων παικτών αλλά και ενός τρίτου παίκτη ο λεγόμενος παίκτης της αδύνατη πλευρά  ….

Ο παίκτης αυτός συνήθως είναι στο low post αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις βρίσκεται και πιο έξω σε 45ο γωνία σε σχέση με το καλάθι ….


Προσοχή όλα τα mid pick n roll είναι πάνω από την γραμμή των ελ βολών ….


Φωτ 1…


Εδώ βλέπετε το λεγόμενο pick … Η άμυνα μαρκάρει την μπάλα και δέχεται το επιθετικό pick …. Το pick το δίνει ο ψηλός επιθετικός παίκτης στην συγκεκριμένη στιγμή είναι ο  Howard… Η άμυνα του ψηλού παίκτη είναι ακριβώς  στην γραμμή των ελ.  βολών …. Η αδύνατη πλευρά είναι σε 45ο γωνία και προσαρμόζεται στο low post αυτό θα το δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ….


Φωτ 2



Εδώ βλέπετε το λεγόμενο roll …  Στο roll του  Howard ο απέναντι παίκτης της αδύνατης πλευράς είναι ο υπεύθυνος για να τον αντιμετωπίσει …  Στην συγκεκριμένη στιγμή ο αμυντικό παίκτης είναι πολύ μακριά , δεν προλαβαίνει να καλύψει τον διάδρομο …. Η μπλόφα είναι ο απέναντι
επιθετικός παίκτης κάνει την ψεύτικη  κίνηση  προς τα πάνω (κίτρινο βέλος)… Η άμυνα «τρώει» την μπλόφα ……


Φωτ 3



Η κατάληξη της φάσης … Ο παίκτης της αδύνατης πλευράς παίζει λάθος την άμυνα … δεν ξέρω εάν ήταν εντολή του προπονητή  να μην πάει να βοηθήσει στο roll … Σημασία έχει πως πάντα ο απέναντι παίκτης της αδύνατης πλευράς πάντα «μαρκάρει» το αντίπαλο παίκτη που κάνει roll in


Βίντεο





Σε πραγματικό χρόνο


 Καλή επιτυχία


Coach D7

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728