Με ποια κριτήρια πρέπει οι γονείς να διαλέγουν ακαδημία για το παιδί τους.





Μέχρι όμως να φτάσουμε στο σημείο να μπορεί, ο μικρός μας φίλος/η, να αποφασίζει μόνος του, εσείς οι γονείς, πρέπει να αποφασίζετε για το ποιο είναι «το καλύτερο» για τα παιδιά σας.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ με ποια κριτήρια επιλέγουμε να στείλουμε το παιδί μας σε μια αθλητική ακαδημία; Η πρώτη αυθόρμητη απάντηση που συνήθως δίνεται από τους γονείς είναι για να μάθει «τα μυστικά του μπασκετ». Η δεύτερη, επίσης συνηθισμένη, απάντηση είναι «για να αθληθεί», ενώ η τρίτη επίσης κοινή απάντηση είναι «γιατί εκεί πηγαίνουν οι φίλοι του».

Ας δούμε πέντε κύρια σημεία που πρέπει να προσέξετε για την σωστή επιλογή μιαςακαδημίας …

1. Εκείνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ των ανθρώπων που διοικούν το Σύλλογο

2.Επιλέγουμε προπονητή όχι σύλλογο Μην ξεχνάτε πρόκειται να εμπιστευτείτε τα παιδιά σας σε «χέρια» τα οποία θα χαράξουν την ψυχή τους, σε μεγάλο βαθμό, και σε συνεργασία με την οικογένεια και το σχολείο, θα διαμορφώσουν το χαρακτήρα τους. 
Ο προπονητής είναι ο καθρέπτης  του νέου αθλητή είναι αυτός που θα κρατήσει τον παιδί στα πρώτα βήματα του..αν ο προπονητής δεν εμπνέει  υπάρχει πρόβλημα.

3.Επιλέγουμε σύλλογο που δίνει προτεραιότητα στις ακαδημίες και όχι στις ομάδες  Ανδρών και Νέων.

4.Επιλέγουμε τον  σύλλογο με την  σωστή δομή τμημάτων λίγα παιδιά αν ηλικία ..ο χρόνος συμμετοχής η συνεχής επαφή με την μπάλα χωρίς πολύ χρόνο αναμονής  τόσο στην προπόνηση όσο και στους αγώνες δίνει το θετικό ερέθισμα στο νέο αθλητή να αγαπήσει το μπάσκετ και να μείνει σε αυτό.

5.Επιλέγουμε τον σύλλογο που διδάσκει  τη φιλοσοφία στις έννοιες «αθλητισμός», «ευ αγωνίζεσθαι» και «Μπάσκετ»…

Και να θυμάστε όταν δεν ξέρεις πού πας, όλοι οι δρόμοι σε οδηγούν εκεί..

 Κώστας Τσάδαρης - Coach            

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728