Motion offense 1-4 crossover cut


H motion offense 1-4 είναι ένα φανταστικό Play που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποια ομάδα.Μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε σαν σημείο εκκίνησης είτε ως μέρος του playbook τους.Είναι πολύ εύκολο και στην διδασκαλία και στην εκτέλεση.



Για τις υψηλού επιπέδου ομάδες η Motion offense 1-4 crossover cut μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική λύση του βασικού η μέρους ενός Play.Μπορεί μια ομάδα να οικοδομήσει μια σειρά από επιλογές.Αυτό θα επιτρέψει μια ποικιλία επιθετικής δημιουργίας χωρίς να υπάρχει ανάγκη για πολύπλοκες επιλογές που πολλές φορές μπορεί να μπλοκάρει τη δημιουργικότητα μεμονωμένων παικτών.

Για τους παίκτες μικρής ηλικίας η motion offense 1-4 crossover cut είναι ένα play που μπορεί να τους μάθει τον έλεγχο των επιθετικών επιλογών πριν μπουν στην διαδικασία της πλήρους κατανόησης αυτής της επίθεσης.Για τους προπονητές είναι μια απλή επιθετική επιλογή η οποία όμως διέπεται από θεμελιώδεις τακτικές επιλογές οι οποίες αν εκτελεστούν σωστά θα είναι άκρως αποτελεσματικές και θα δημιουργήσουν μια πληθώρα επιλογών.



H motion offense 1-4 crossover cut play δίνει τις βάσεις για μια σειρά από επιλογές όπως η πάσα στο wing και η ντρίμπλα εισόδου πάνω στις οποίες θα οικοδομηθούν οι επιθετικές επιλογές.Το παράδειγμα που έδωσα δεν σημαίνει ότι είναι και το μοναδικό Play μου μπορεί να παιχθεί με αυτό το σχηματισμό.Υπάρχουν χιλιάδες επιλογές ώστε ποτέ να μην γίνεται προβλέψιμο.



Ακολουθεί το βίντεο




Μιχάλης Λάγκης 
Πηγή: http://mihalislagis.blogspot.gr/

Αν το επιθυμείτε πατήστε LIKE στην επίσημη σελίδα του Coachbasketball.gr στα  social media και στηρίξτε την προσπάθεια μας H ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...!!!

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728