Eνα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα και το Ελληνικό μπάσκετ...!!

Τσουμπρής Γιάννης 
Προπονητής Καλαθοσφαίρισης

Σεπτέμβρης πλέον. Ωστόσο αυτές τις πρώτες φθινοπωρινές ημέρες, ολοκληρώνεται ένα καλοκαίρι χωρίς καμία διάκριση για το Ελληνικό μπάσκετ.
με εξαίρεση(;) τη τέταρτη θέση της Εθνικής Εφήβων.
Ένα καλοκαίρι που συνεχίζει να δείχνει ότι συνεχίζουμε να ζούμε πλέον στον δικό μας μπασκετικό χειμώνα, με αναμνήσεις του 2005 και 2006. Δύο ετών που μία ακόμη ευκαιρία για να υπάρξει Ελληνική Σχολή Καλαθοσφαίρισης με δικά της στοιχεία πήγε χαμένη.


Και τα επόμενα χρόνια θα είναι ακόμη πιο δύσκολα, αφού νέες χώρες με μεθοδική δουλειά, δείχνουν να φτιάχνουν τη δική τους πορεία στο άθλημα. Δίπλα σε αυτές οι παραδοσιακές δυνάμεις, Αμερική, Ισπανία, Γαλλία, Σερβία συνεχίζουν να παράγουν εξαιρετικούς αθλητές. Ψάξτε και βρείτε πως αντιμετωπίζουν τη διδασκαλία στις μικρές ηλικίες σε αυτές τις χώρες, τι είναι για αυτές το 3 με 3 στις μικρές ηλικίες, τι είναι το μίνι μπάσκετ στα μικρά καλάθια, πως τα παιδιά τους πηγαίνουν από το U14 στο U21. Και δείτε σε λίγο καιρό και την Ιταλία με την Τουρκία να επανέρχονται σε υψηλό επίπεδο.


Ψάξτε και δείτε σε τι δημοτικά και σχολικά γήπεδα διδάσκονται τα παιδάκια το μπάσκετ στην Ευρώπη και στην Ελλάδα (με εξαιρέσεις), με ποιό προγραμματισμό προπονητών (;) (με εξαιρέσεις), δείτε πόσοι έφηβοι σταματούν ή περιορίζουν τη συστηματική προπόνηση στη πιο παραγωγική τους αθλητικά ηλικία (λόγω των Πανελληνίων, των αγγλικών, γερμανικών κ.λ.π. φροντιστηρίων).

Ο δε σχολικός αθλητισμός και η χιλιοειπωμένη εξαγγελία για τη διδασκαλία του σπορ στα σχολεία, σε κάθε επιτυχία του παρελθόντος θυμίζει ανέκδοτο, αφού και η φυσική αγωγή σταδιακά απομακρύνεται από τα σχολεία.
Τα παιδιά μας βλέπεται δεν χρειάζονται τη φυσική δραστηριότητα. Χρειάζονται μία ποσότητα γνώσεων και διαβάσματος αμφίβολης ποιότητας και ένα μέλλον στην παχυσαρκία και σε κάποια σχολή με αμφίβολο μέλλον επαγγελματικής αποκατάστασης.

Δεν θα πω κρίμα για την ομάδα μας. Είμαι και εγώ στεναχωρημένος όπως θα ήμουν χαρούμενος αν επαναλαμβάναμε την εικόνα του παιχνιδιού με την Αργεντινή (του μόνου αξιόλογου αντιπάλου που παίξαμε στη φάση των ομίλων). Όλοι είμαστε κοντά στην ομάδα και στις χαρές και στις λύπες (UBUNTU).

Έκανε ότι καλύτερο μπορούσε με βάση τις αναλογίες. Δεν θα λυπηθώ για έναν ακόμη αποκλεισμό. Όλα αυτά υπάρχουν στον αθλητισμό. Στη καθημερινή μας ζωή άλλωστε πολλοί συνάνθρωποι μας βιώνουν τον δικό τους αποκλεισμό σε πιο σοβαρά θέματα.

Θα πω ωστόσο σε όσους έχουν την δυνατότητα να φτιάξουν ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα και κατά επέκταση για τον Ελληνικό Αθλητισμό, να το κάνουν επιτέλους. Να πιάσουν από το χέρι εκείνους που μπορούν και να πάνε όλοι μαζί σε μία καλύτερη ζωή (UBUNTU). Ίσα που προλαβαίνουμε (αν δεν είναι πλέον αργά).

Καλή επιστροφή σε όλα τα παιδιά. Καλή ξεκούραση και με υγεία να έχουν μία καλύτερη σεζόν με τους συλλόγους τους.


Αν το επιθυμείτε πατήστε LIKE στην επίσημη σελίδα του Coachbasketball.gr στα  social media και στηρίξτε την προσπάθεια μας H ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...!!!

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728