Πλειομετρικές ασκήσεις άλματος

Οι πλειομετρικές ασκήσεις είναι αρκετά σημαντικές για τον αθλητή του μπάσκετ. Η έκρηξη η δύναμη είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο καλαθοσφαιριστής, πως γίνεται η εκπαίδευση των αθλητών ? ποιος προπονητής ξέρει να δείξει την μεθοδολογία.
και την εκτέλεση των ασκήσεων ? Οι πλειομετρικές ασκήσεις δουλεύονται κατά την μεταβατική περίοδο μα και στην αγωνιστική ..

Κατά την εκτέλεση πλειομετρικών ασκήσεων πρέπει να έχουμε δείξει στους αθλητές μας την μηχανική της προσγείωσης , την στάση σώματος κατά την απογείωση .Κατά την εκτέλεση των πλειομετρικών ασκήσεων πρέπει να αξιολογήσουμε την νεύρο μυϊκή απόδοση του αθλητή μας.




Οι αλτικές ασκήσεις ταξινομούνται σε 3 επίπεδα με 6 φάσεις συγκεκριμένα


Επίπεδο 1 / Σταθεροποίησης ή Plyometric stabilization
Επίπεδο 2 / Δύναμης ή Plyometric strength
Επίπεδο 3 / ισχύς ή Plyometric power

Οι εξής 6 φάσης


Επίπεδο 1 έχει 1 φάση ασκήσεων
Επίπεδο 2 έχει 3 φάσεις ασκήσεων
Επίπεδο 3 έχει 2 φάσεις ασκήσεων


Σήμερα θα σας μιλήσω για το Επίπεδο 1 και την 1η φάση με περίπου 10 ασκήσεις με το βάρος του σώματος .. Θα χρειαστούμε ένα box 40 cm – 50 cm …

Στο επίπεδο 1 – φάση 1η θέλουμε ο αθλητής μας κατά την προσγείωση ή σταθεροποίησης στο box ή στο έδαφος να μένει στην αρχική του θέση από 3 ως 5 sec . Ποια είναι η αρχική θέση ?

Αρχική θέση : ισχία – γόνατα – αστράγαλοί είναι σε κάμψη τα χέρια του αθλητή είναι πίσω από το κορμό του … Σε αυτή την θέση θα βρίσκεται ο αθλητής και στην προσγείωση στο box ή στο έδαφος και τα χέρια του εμπρός …



Ασκήσεις – άλματά σταθεροποίησης από Box / Box jump down 

Ασκήσεις – άλματα σταθεροποίησης από θέση squat






Προτεινόμενο πρόγραμμα αλτικών ασκήσεων με παύση με το βάρος σώματος αρχάριοι – μέτριοι παίκτες

3 ασκήσεις από 3 set X 6 ή 8 total 54 μέχρι 72 jumps
Συχνότητα ασκήσεων 2 φορές / εβδομάδα


Σάκης Δέλιος
Προπονητής Μπάσκετ




ΑΑν το επιθυμείτε πατήστε LIKE στην επίσημη σελίδα του Coachbasketball.gr στα  social media και στηρίξτε την προσπάθεια μας H ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...!!!

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728