Ξυπόλητα Ποντικάκια απο το Μεξικό μία ιστορία για παιδιά που κάνουν μάθημα σε όλους εμάς με θέμα - Oλα είναι δυνατά πρέπει μόνο να το πιστέψεις και να δουλέψεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Οαξάκα είναι μια περιοχή στο Μέξικο όπου ζουν 3,500 000 κάτοικοι (Από 118 000 000 σε όλη την χώρα) .
Οι περισσότεροι δεν ξέρουν ισπανικά ,δεν έχουν πάει ποτέ σε κανένα σχολείο, και όποιος έχει μεροκάματο 5 δολάρια θεωρείτε πλούσιος … από αυτούς περίπου 23.000 ανήκουν στην φυλή Τρίκη, Οι οποίοι είναι ακόμα πιο φτωχή από όλους υπόλοιπους
Άλλα παράδοξα και περίεργα! , Έχουν θαυμάσια ομάδα μπάσκετ…
Και εδώ είναι που ξεκινά η ιστορία…


Πριν μερικά χρόνια είχαν ξεκινήσει προπόνηση μερικοί προπονητές , μάζεψαν αγόρια και κοριτσάκια 8-11 ετων,και ξεκίνησαν να τους μαθαίνουν τα μυστικά του μπάσκετ.
Το γεγονός ότι έπαιζαν ξυπόλητοι  δεν τους σταμάτησε απλά πείστηκαν ότι δεν τα έπρεπε να είναι αυτός ο λόγος να μην κάνουν αυτό που θέλουν και αγαπούν …
Οι προπονητές τους έδωσαν να κάνουν μόνο τρία πράγματα για να τους δεχτούν στις προπονήσεις ¨να πηγαίνουν στο σχολειό, να μιλούν την γλώσσα τους και να βοηθούν τους παππούδες και γιαγιάδες τους…
Και έτσι μικροί Τρίκη φτάσανε στο 4ο φεστιβάλ μίνι μπάσκετ στην Κόρδομπα όπου βρεθήκαν άλλες 59 ομάδες απο όλη την Νότια Αμερική …
Ο πρώτος τους αγώνας έγινε πρωτοσέλιδο γιατί όχι μόνο έμειναν όλοι με ανοιχτό στόμα γιατί τα παιδιά έπαιζαν ξυπόλητα ,αλλά γιατί κέρδισαν κιόλας!!!
Μετά από την τρίτη συνεχόμενη νίκη τους ονόμασαν μικρά ξυπόλητα ποντικάκια.
Οι μικροί Τρίκη δεν το πήραν κατάκαρδα- γιατί όντος είναι μικρόσωμοι (έτσι είναι η φυλή τους), και ξυπόλητη παίζουν γιατί δεν έχουν παπούτσια, και μερικοί δεν τα έχουν φορέσει και ποτέ στην Ζώη τους…

Έφτασαν και στο τελικό όπου κέρδισαν τους μεγαλόσωμους και εξοπλισμένους με αθλητικά παπούτσια τελευταίας τεχνολογίας.
Συγχαρητήρια τους έστειλε η fiba, και πρόεδρος του Μεξικού οποίος τους έστειλε καινούργιες στολές (επιτέλους) μπασκετικά παπούτσια και 46 δολάρια σε καθένα από τα ποντικάκια.
Μόνο που τα αθλητικά παπούτσια ήταν περιττά για τα ξυπόλυτα ποντικάκια-γιατί αυτά κατάλαβαν αυτό που οι περισσότεροι μεγάλοι δεν θα καταλάβουν ποτέ.
Οτι το μπάσκετ δεν το παίζουν τα αθλητικά παπούτσια τελευταίας τεχνολογίας .αλλά η κάρδια ,και όταν τα κάνεις όλα από καρδία (con corazon ) τότε είναι όλα δυνατά…



Τσάκ Μιροσάβιτς,
Κρεμαστη Ρόδος








Ξυπόλητα... καλάθια κάνουν περήφανους τους Μεξικανούς
Αίσθηση κάνει στο Μεξικό η ομάδα μπάσκετ ντόπιων πιτσιρικάδων από φτωχές οικογένειες που κέρδισαν με άνεση διεθνές τουρνουά στην Αργεντινή, προκαλώντας μέχρι και τον θετικό σχολιασμό βουλευτών του κοινοβουλίου.
Τα αγόρια επέστρεψαν στην πατρίδα τους την Πέμπτη. Τους υποδέχθηκαν δημοσιογράφοι και φωτογράφοι στο διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας.

Η ομάδα είναι γνωστή ως "τα ξυπόλητα ποντικία από το Μεξικό" εξαιτίας του γεγονότος ότι τα παιδιά είναι κοντά, ωστόσο κέρδισε όλα τα παιχνίδια της στο τουρνουά με διαφορά που δεν έπεσε κάτω από τους 30 πόντους σε κάθε παιχνίδι.
Το τουρνουά διεξήχθη στην πόλη της Κόρντομπα της Αργεντινής ενώ η ομάδα προέρχεται από την Οαξάκα του νοτίου Μεξικό.
Οι παίκτες έλαβαν παπούτσια για να αγωνιστούν, αλλά αρκετοί δεν τα έβαλαν καθώς είναι συνηθισμένοι να τρέχουν δίχως αυτά.
Τα περισσότερα παιδιά μεγάλωσαν σε μεγάλες φτωχές οικογένειες που δεν είχαν την δυνατότητα να τους αγοράσουν παπούτσια, γι' αυτό και συνήθισαν να περπατούν και να τρέχουν ξυπόλητα.
Τις επιδόσεις τους επαίνεσε τόσο ο πρόεδρος της χώρας Ενρίκε Πένα Νιέτο όσο και αναλυτές του μπάσκετ.



Τα ξυπόλητα ποντικάκια
Μια ομάδα μικρών ιθαγενών Trique από το Μεξικό, κατάφεραν να κερδίσουν ένα διεθνές τουρνουά μπάσκετ στην Αργεντινή, παίζοντας τους αγώνες τους ξυπόλητοι. Μάλιστα κατάφεραν να κερδίσουν και τα έξι (6) ματς που έπαιξαν.
Οι αντίπαλοί τους, τους αποκαλούσαν τα "ξυπόλητα ποντικάκια", λόγω της έλλειψης ύψους στην ομάδα τους. Ένας από τους προπονητές τους, ο Ernesto Merino, είπε στο Associated Press, ότι αντιστάθμιζαν το ύψος που τους έλειπε με δύναμη, ταχύτητα και αντοχή.
Τα παιδιά της ομάδας είχαν την ευκαιρία να φορέσουν παπούτσια, αλλά διάλεξαν να μην το κάνουν. Κάθε ομάδα μπάσκετ της επαρχεία Oaxaca λαμβάνει στολές για τους αγώνες της, παπούτσια για τους παίκτες της και 46 δολάρια ο κάθε παίκτης από το κράτος. Απλά τα πιτσιρίκια προέρχονται από πολύ φτωχές οικογένειες, οι οποίες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάρει στα παιδιά της παπούτσια για την καθημερινότητά τους. Έτσι τα παιδιά έχουν συνηθίσει να κυκλοφορούν χωρίς παπούτσια σε όλη τους τη ζωή και δεν νιώθουν άνετα με τα παπούτσια που τους δίδονται για τους αγώνες.
Για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα της Μεξικανικής κυβέρνησης, τα παιδιά πρέπει να είναι καλοί μαθητές, να μιλάνε τη γλώσσα Trique και να βοηθούν τους γονείς τους στο σπίτι τους. Αυτή τη στιγμή 40 παιδάκια λαμβάνουν μέρος στο πρόγραμμα, εκ των οποίων τα 5 είναι κορίτσια.

Να λοιπόν, άλλη μια ιστορία που ο Δαυίδ "σκότωσε" το Γολιάθ. Αλλά και ένα μάθημα ότι για να είσαι καλός παίκτης, δε χρειάζεται να φοράς παπούτσια 200 ευρώ ή περικάρπια στο χέρι ή να έχεις τατουάζ ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Θέληση και προπόνηση θέλει.



Αν το επιθυμείτε πατήστε LIKE στην επίσημη σελίδα του Coachbasketball.gr στο facebook και στο google+ και στηρίξτε την προσπάθεια μας
H ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...!!!











Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728