THE DECISION..





Η Εθνική ομάδα βρίσκεται σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της, μετά από δύο ατυχή τουρνουά και η ομοσπονδία καλείται να πάρει μια απόφαση στην οποία περιθώριο λάθους δεν υπάρχει.. Ποιος θα είναι ο προπονητής που θα αναλάβει το αγωνιστικό κουμάντο μετά και την αποτυχία Τρινκιέρι? Το Hoopfellas δίνει τη δική του οπτική..






Το γυαλί με τον Ιταλό έχει φαινομενικά ραγίσει τελείως και η ομοσπονδία κοιτά την επόμενη ημέρα. Τι θα γίνει με την wild card και τις χορηγίες? (αυτή της Eurobankλήγει τέλος του έτους). Αποφάσεις που θα παίξουν ρόλο? Ακυρώνεται η part timeλύση λόγω προκριματικών? Ίσως όχι. Η ομοσπονδία μπορεί να βρει μια φόρμουλα συνεργασίας ειδικά με κάποιον προπονητή που εργάζεται σε σύλλογο της χώρα μας. Τα ερωτηματικά είναι πολλά. Όπως και οι πιθανοί υποψήφιοι. Ανεξαρτήτου κόστους, ο καθένας φέρνει μαζί του ένα πακέτο. Ένα πρόγραμμα. Η ομοσπονδία –που καλό είναι να επενδύσει πραγματικά σε κάποιον- καλείται να επιλέξει λοιπόν τον προπονητή και παράλληλα την κατεύθυνση για τα επόμενα χρόνια.




Πάμε να δούμε τους υποψήφιους, να διαβάσετε την επιλογή μου και εγώ τις γνώμες σας, τις οποίες περιμένω .


ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ





ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Δε χρειάζονται πολλά λόγια. Όσοι διαβάζεται τη σελίδα γνωρίζεται τη γνώμη μου. Ο κόουτς Ίβκοβιτς είναι ίσως ο καλύτερος εν ενεργεία προπονητής για τις διοργανώσεις της FIBA σε εθνικό επίπεδο. Η δουλειά του μιλά από μόνη της. Ο τρόπος που βάζει το υλικό που έχει στη διάθεση του να παίζει μαζί θα μελετηθεί στο μέλλον. Γνώστης του ελληνικού μπάσκετ και των προϊόντων αυτού (συνέβαλλε άλλωστε τα μέγιστα στη δημιουργία της ελληνικής ταυτότητας), εμπνέει καθολικό σεβασμό (όποιος γνωρίζει πόσο σημαντικό είναι να παίζουν οι παίκτες σου για εσένα καταλαβαίνει..), θα φέρει σιδηρά πειθαρχία (θυμηθείτε πως ήταν η εθνική Σερβίας προ Ντούντα και το πώς καθάρισε στυγνά ο ίδιος τα δύο καλύτερα γκαρντ της χώρας, Γιάριτς-Ρακόσεβιτς, ώστε να απαλλάξει την ομάδα από την αιώνια κόντρα των δύο και των οικογενειών τους..) θα παρουσιάσει καινοτομίες που θα..φορεθούν κυρίως όμως θα παίξει μπάσκετ πάνω στα χαρακτηριστικά των παικτών και της σχολής μας. Σίγουρα ο ιδανικός για να ετοιμάσει την επόμενη ημέρα φέρνοντας το μέλλον στο..παρών, πετώντας νέα παιδιά στα βαθιά με μόνο σωσίβιο (πέραν της δουλιάς στην προπόνηση) τηνmade in Duda ψυχολογική προετοιμασία. Η σκέψη μιας νέας ομάδας από τη δεξαμενή παιδιών όπως οι Μάντζαρης, Κατσίβελης, Σλούκας, Παππάς, Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Αντετοκούμπο, Αγραβάνης και μετέπειτα Παπαγιάννης-Διαμαντάκος-Σταμάτης κλπ. υπό την καθοδήγηση του όχι απλά ιντριγκάρει αλλά αποτελεί μπασκετική ονείρωξη..


ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ: Σύμφωνα με όσα κυκλοφόρησαν καιρό πριν και ειπώθηκαν ο Ίβκοβιτς δούλεψε αμισθί στην εθνική ομάδα της χώρας του. Αυτό φυσικά δε θα συμβεί αλλού.. Είναι γνωστό ότι θα τον ενδιέφερε να αναλάβει το αντίστοιχο πόστο στην Ελλάδα, στο δεύτερο σπίτι του. Μάλιστα, θα πω ότι (με το ανάλογο διάρκειας συμβόλαιο) δε θα τον επηρέαζε το εάν η χώρα θα πάρει την wild card ή όχι.. Αυτή τη στιγμή όμως, ρεαλιστικά, μια τέτοια συνεργασία δεν είναι εύκολη γιατί 1.) το κασέ του είναι αρκετά υψηλό και το σημαντικότερο 2.) επιλέγοντας τον συγκεκριμένο άνθρωπο γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι του δίνεις το γενικό πρόσταγμα. Όταν ξεκίνησε να δουλεύει στην εθνική Σερβίας «ανακαίνισε» τα γραφεία (όπως ακριβώς σας το λέω..), τη δομή και τον τρόπο δουλειάς στην ομοσπονδία.. Μπορεί να του προσφέρει η ΕΟΚ το πλαίσιο που θα απαιτήσει ώστε να εργαστεί όπως ο ίδιος θέλει? Ίσως είναι η στιγμή και για την ίδια την ομοσπονδία να κάνει την υπέρβαση –σε όλους τους τομείς- υπογράφοντας τον Ντούντα και παράλληλα δείχνοντας ότι είναι αποφασισμένη να κάνει το καλύτερη για την ομάδα μας.. Ο Ίβκοβιτς είναι εγγυημένο χαρτί. Ξέρεις τι φέρνει στο τραπέζι και εφόσον δουλέψεις μαζί του η επιτυχία σε βάθος χρόνου είναι εγγυημένη σε αυτό το επίπεδο.


NTΕΗΒΙΝΤ ΜΠΛΑΤ





ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Top-level coach σε αυτό το επίπεδο. Η τελευταίο του δουλειά με την εθνική Ρωσίας τα λέει όλα. Μάλιστα έχει παρόμοια χαρακτηριστικά η τότε περίπτωση με τη δική μας τώρα. Μια παραδοσιακή δύναμη που τότε έπαιζε προκριματικά Ευρωμπάσκετ (όλα άρχισαν ένα βράδυ μετά την ήττα της Ρωσίας στο Βέλγιο, όπου η ομάδα είχε πιάσει σε όλους τους τομείς πάτο δηλ. ολική διάλυση και ανασυγκρότηση). Είναι από τις καλύτερες των περιπτώσεων εφόσον η ομάδα συνεχίσει να πορεύεται με τωρινά αστέρια της, Σπανούλη-( τον γιο του Μπλατ..) Ζήση-Μπουρούση, την επόμενη διετία. Μοντέρνος κόουτς, από αυτούς που χαράσσουν κατευθύνσεις και δείχνουν τις νέες τάσεις στο άθλημα με καινοτόμο σκέψη. Θα διδάξει κίνηση χωρίς τη μπάλα, λεπτομέρεια στοspacing, θα επιβάλλει ένα πιο γρήγορο τέμπο, απλωμένες και σύνθετες κατά καιρούς άμυνες ενώ είναι ο μόνος κάτω από την καθοδήγηση του οποίου μπορώ να δώ την ελληνική ομάδα να βάζει τη ζώνη στο DNA της (πολύ ενδιαφέρον..).


ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ: Πολύ δύσκολη περίπτωση. Ο Μπλατ δουλεύει στο Ισραήλ, σε ένα κορυφαίο κλαμπ με πολλές υποχρεώσεις κατά τη διάρκεια της σεζόν. Δε θα μπορεί σίγουρα να έχει την εικόνα που θα είχε ένας εντός των τειχών ή part timeπροπονητής, όμως η αλήθεια είναι ότι πολλοί προπονητές έχουν δουλέψει αλλού στο..έτσι και κάτω από παρόμοιες συνθήκες (παρόλα αυτά με τις συγκεκριμένες συνθήκες το πράγμα είναι μπερδεμένο). Η ρωσική ομοσπονδία έχει ξεκινήσει επαφές μαζί του (πρόταση δεν υπάρχει τουλάχιστον ακόμα) θέλοντας να ρεφάρει το φιάσκο της Σλοβενίας (η πρώτη τους επιλογή, ο Πασούτιν, αρνήθηκε ευγενικά) και είναι έτοιμη να του προσφέρει χρήματα που δε θα βρεί εδώ. Ο Μπλατ είναι διπλωμάτης και εφόσον ικανοποιηθεί οικονομικά θα ψάξει τη φόρμουλα συνεργασίας/κοινής γραμμής με την ομοσπονδία για να πεί το «ναι» σε μια κατάσταση. Άλλωστε είναι γνωστό ότι του αρέσουν οι νέες προκλήσεις..


ΦΩΤΗΣ ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ





ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Εκτιμώ τον κόουτς και το γνωρίζετε. Σας παραθέτω στο κομμάτι μου για αυτόν στο «Κ» της Καθημερινής.. «Ο Φώτης Κατσικάρης είναι ένας διανοούμενος της σύγχρονης μπασκετικής εποχής. Αυτό που εκτιμώ περισσότερο σε αυτόν δεν είναι η αναμφισβήτητη προπονητική του ικανότητα αλλά το ότι είχε τα κότσια να βγει έξω και να πετύχει (σε συνθήκες φουλ ανταγωνισμού) φτάνοντας πλέον να θεωρείται top-level προπονητής όσον αφορά το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ανοιχτό μυαλό, μοντέρνα σκέψη, δεκτικός σε νέες τάσεις του αθλήματος.. Οι επιρροές που δέχθηκε κατά καιρούς και φυσικά οι δικές του απόψεις συνθέτουν μια multicultular μπασκετική φιλοσοφία που περιλαμβάνει την πειθαρχία και την αμυντική προσήλωση που κήρυξαν οι Σέρβοι «διδάσκαλοι» των 90’s, ελληνική εξειδίκευση στο τακτικό κομμάτι και physical game γαρνιρισμένη με την Ισπανική ταχύτητα στην ανάπτυξη και εκτέλεση που χαρακτηρίζει τους Ίβηρες. Δουλεύει πολύ και δίνει μεγάλη βάση στη λεπτομέρεια ενώ πολύ σημαντικό είναι το γεγονός της κοινωνικής αναγνώρισης που τυγχάνει σε όποια πόλη και εάν εργαστεί.. Δεν αποτελεί καθόλου έκπληξη το γεγονός ότι οι Ρώσοι επέλεξαν λοιπόν να επενδύσουν πάνω του, ως μια φυσική συνέχεια του Ντέηβιντ Μπλατ. Άλλωστε οι δυό τους αποτελούν κλασσικούς εκφραστές του νεότερου κύματος προπονητών υψηλού επιπέδου στο ευρωπαϊκό στερέωμα.


Ο Κατσικάρης αποτελεί τον σημαιοφόρο της ελληνικής προπονητικής σχολής που σιγά σιγά πλέον αρχίζει να γίνεται εξαγώγιμο προϊόν στην Ευρώπη. Άνοιξε τον δρόμο στη νούβελ βαγκ των ελληνων συναδέλφων του, μιας γενιάς πολύ ικανής η οποία καλλιεργεί τα απτά χαρακτηριστικά της μπασκετικής μας ταυτότητας και χαρακτηρίζεται (κυρίως με την υπεροχή της στο τακτικό κομμάτι) ως μια από τις κορυφαίες αυτή τη στιγμή στη Γηραιά Ήπειρο..»






Σίγουρα λοιπόν στο στυλ παιχνιδιού που θα επιλέξει θα απεικονίζεται μια «άποψη» για την ανάπτυξη της σχολής μας, με βλέμμα στην επόμενη ημέρα αυτής, προσθέτοντας πινελιές ενός πιο γρήγορου τέμπο πάντα σε ένα guard-based style.. Για κάποιο λόγο, δεν είμαι τόσο ζεστός για την επιλογή του και αυτό δεν έχει να κάνει με θέμα αξίας ή ικανότητας αλλά timing.. Πέρυσι για παράδειγμα θα ήταν καλύτερη εποχή. Είναι «γερό χαρτί» της ελληνικής προπονητικής σχολής και ο «χρόνος επιλογής», το «πότε», είναι πολύ σημαντικό κομμάτι ώστε να μη καεί..


ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ: Για τον Κατσικάρη θα υπάρξει ενδιαφέρον, αυτό είναι δεδομένο. Όπως δεδομένο είναι το ότι θα πρέπει να γίνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις σε πολλά επίπεδα. Σίγουρα το οικονομικό είναι ένα εξ αυτών. Οι συνεργάτες του (τους οποίους δε διαπραγματεύτηκε καν αυτό το καλοκαίρι η ομοσπονδία στέλνοντας μήνυμα εκ των προτέρων) και το πλαίσιο στο οποίο θα δουλέψει (ο Κατσικάρης είναι αυστηρός και δε θα δεχθεί οποιαδήποτε είδους «παρέμβαση»..) Αυτή τη στιγμή δεν έχει ομάδα αλλά είναι σίγουρα από επιλογή του όπως επίσης ότι θα είναι τοπ υποψήφιος σε περίπτωση που ομάδα τοπ επιπέδου «ψαχτεί» στην αγορά τους επόμενους μήνες. Αυτό είναι κάτι που σίγουρα θα πρέπει να συζητηθεί με την ομοσπονδία δηλ. το κομμάτι της «αποκλειστικότητας». Δεν είμαι σίγουρος ότι έχει στο μυαλό του (σε αυτή τη φάση της καριέρας του) μια δουλειά σε πάγκο εθνικής. Δεν ξέρω εάν τον καλύπτει.. Όπως καταλαβαίνετε «φλέρτ» θα υπάρξει αλλά από το «θέλω» μέχρι το «κάνω» η απόσταση είναι μεγάλη.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ





ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Το πακέτο-Γιαννάκης στη τωρινή version περιλαμβάνει πολλά θετικά αλλά κάποια αρνητικά στοιχεία όσον αφορά την υποψηφιότητα του για τη θέση. Η ομοσπονδία πρέπει να ζυγίσει σε συνάρτηση με το τι χρειάζεται η ομάδα τώρα. Ο Γιαννάκης είναι ένεση. Ένεση ηθικού. Το εθνικό μας συγκρότημα θα εμφανίσει (κάτω από οποιοδήποτε ρόστερ και συνθήκες) στοιχεία που έχει «απολέσει» τα τελευταία χρόνια στο έλεος του εκμοντερνισμού και της διαφορετικότητας. Πάθος, δύναμη, αμυντική ικανότητα και ένα hard caliber σύνολο. Παραδοσιακά στοιχεία της σχολής μας. Στοιχεία αρκετά για αποφευχθούν μαύρες βραδιές τύπου Φινλανδίας ή Νιγηρίας. Από την άλλη η limited offense θα είναι εκεί επίσης. Ερωτηματικό, τη στιγμή που τα νέα παιδιά δείχνουν στοιχεία και πρώτη ύλη να παίξουν κάτι πιο γρήγορο (σε συνδυασμό με τα ελληνικά στοιχεία).


ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ: Είναι μια «λογική» και σχετικά «ασφαλής», για την ομοσπονδία, επιλογή. Οικονομικά, αγωνιστικά και επικοινωνιακά. Το ερωτηματικό βρίσκεται όμως πάλι στο κομμάτι του timing. Ήταν αρκετό το διάστημα «χωρισμού» για να καλλιεργηθεί το έδαφος για την επιστροφή? (χωρίς τον Κολοκυθά πλέον, μη ξεχνάτε..) Και εάν «ναι» το κλίμα θα είναι το ίδιο..? Ο Γιαννάκης έφτασε αυτή την ομάδα σχεδόν μέχρι την κορυφή του κόσμου (με μια σπουδαία γενιά παικτών) και δικαιωματικά αν σε κάποιον ανήκει η θέση του προπονητή και το δικαίωμα του λάθους, είναι αυτός. Είναι η ζωντανή ιστορία και σίγουρα «αγαπάει» να δουλέψει εκεί. Από την άλλη σαφώς και κάποια πράγματα έχουν αλλάξει, ακόμα και μέσα στην ομάδα. Δεν είναι «άφθαρτος» στα μάτια των παικτών, ούτε το ίδιο ενωτικός όπως στο παρελθόν. Παραμένει μια τεράστια προσωπικότητα που επιβάλλει σεβασμό. Δεν ξέρω εάν μπορεί να εμπνεύσει το ίδιο.. Αυτό θα πρέπει να το ξανακερδίσει..


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΤΟΥΔΗΣ





ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Από τους κλασσικότερους εκπροσώπους της νεότερης προπονητικής γενιάς. Βασικός συντελεστής του «προγράμματος-Ομπράντοβιτς» στη χρυσή εποχή του Παναθηναϊκού, με δυνατό μπαγκράουντ, έδωσε μια αναβαθμισμένη version στην οπτική της δουλειάς του ασσίσταντ. «Τέκνο» των Γιούγκο. Αυτόματα μπορείτε να φανταστείτε τις βασικές αρχές της φιλοσοφίας του. Μένει να δούμε τα στοιχεία που θα βάλει αυτός φέτος στη δική του δουλειά. Δείχνει στοιχεία εξαιρετικού recruiter στο χτίσιμο του ρόστερ του φετινού του πρότζεκτ. Η γνώση του αθλήματος επίσης είναι εκεί.. Αμφιβολίες υπάρχουν για το πόσο μια τέτοια επιλογή μπορεί να «ενώσει» εντός της ομάδας και το πόσο θα «εμπνεύσει».. Άπειρος ως πρώτος προπονητής επίσης . Η ουσία είναι με ποιό υλικό και μπροστά σε ποιες υποχρεώσεις θα αναλάβει ενδεχομένως..


ΡEAΛΙΣΤΙΚΑ: Πιθανότητα συνύπαρξης με τον Σπανούλη δεν υπάρχει.. Το γνωρίζουν όλοι αυτό και η ομοσπονδία δε θα ήθελε να φέρει σε δύσκολη θέση κανέναν και να βάλει «βόμβα» στα θεμέλια της ομάδας στέλνοντας στον αστέρα της ομάδας μήνυμα απόσυρσης. Από την άλλη, σε περίπτωση που η ομάδα δεν πάρει την wild card, η πιθανότητα απόσυρσης για παιδιά όπως ο Σπανούλης και ο Ζήσης είναι ορατή. Εκεί αρχίζει το παιχνίδι για τον Ιτούδη.. Η ομοσπονδία θα παρακολουθεί πολύ προσεκτικά το ξεκίνημα του σε μια πολύ απαιτητική δουλειά όπως αυτή με την Μπάνβιτ.. Το ότι εργάζεται στο εξωτερικό στη παρούσα φάση σίγουρα δε είναι στα συν του..


ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΥ





ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: "Παιδί" το Ίβκοβιτς, κερδίζει συνεχώς πόντους στη κούρσα για τον καλύτερο προϊόν της ελληνικής προπονητικής σχολής, με τη δουλειά του πλέον στον Άρη. Ο Αγγέλου δουλεύει με τεράστια προσοχή στη λεπτομέρεια, έχει ιδέες και ένα μεταπτυχιακό δίπλα στον μάστερ της ψυχολογικής προετοιμασίας (Ντούντα) με τίτλο «διαχείριση κρίσεων». Και εδώ υπάρχει η προοπτική του μοντέρνου μπάσκετ στον ορίζοντα (συνεργασίες, κίνηση, τρανζίσιον παιχνίδι) χτισμένη πάντα πάνω στις ελληνικές σταθερές. Το σίγουρο είναι ότι θα δούμε σωστό μπάσκετ. Το ερωτηματικό είναι εάν η ομοσπονδία είναι διατεθειμένη να πιστέψει στον Αγγέλου και να δουλέψει μαζί του. Η ικανότητα υπάρχει, η εμπειρία θα βρεθεί στη πορεία.


ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ: Ο Αγγέλου έχει ικανότητες που τον οδηγούν προπονητικά στη κορυφή της ελληνικής σχολής μαζί με 2-3 άλλους προπονητές αυτή τη στιγμή. Αυτό είναι δεδομένο. Ξέρει να χειρίζεται καταστάσεις και κρίσεις. Νομίζω είναι αρκετά έξυπνος για να ελέγξει τον παρορμητισμό του, ο οποίος σε μια τέτοια κατάσταση μπορεί να τον καταστρέψει. Αυτό θα είναι το κλειδί για να χτίσει γερούς δεσμούς μέσα στην ομάδα καθώς ο εκρηκτικός του χαρακτήρας δικαιολογημένα θα οδηγήσει τους αθλητές αρχικά να κρατήσουν κάποιες αποστάσεις. Νομίζω ότι σε περίπτωση επιλογής του θα επιλέξει κάτι ριζοσπαστικό. Θα «καθαρίσει» και θα χτίσει κάτι καινούργιο. Ίσως να είναι αυτό που χρειάζεται η ομάδα αυτή τη στιγμή..


ΓΙΑΝΝΗ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ





ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Ο Σφαιρόπουλος είναι αναμφισβήτητα ένας ταλαντούχος προπονητής, ικανός στο να δουλεύει και να αναπτύσσει νέα παιδιά. Πολύ σημαντικό αυτό. Φρέσκο μυαλό. Επίσης, καθαυτού προϊόν της ελληνικής σχολής, του αρέσει να παρακολουθεί τις τάσεις του αθλήματος και να προσθέτει στοιχεία στη φιλοσοφία του. Defensive minded, «ψάχνει» το ισορροπημένο μπάσκετ. Πολύ κρίσιμη για την εξέλιξη της καριέρας του η φετινή σεζόν στον Πανιώνιο και αναφέρομαι κυρίως στο μπάσκετ που θα παρουσιάσει. Δεν είναι κρυφό ότι και ο ίδιος αναπτύσσεται ως head coach ακόμα..


ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ: Προσιτή λύση, παιδί της ομοσπονδίας, η προαγωγή του στη θέση θα μοιάζει με φυσική εξέλιξη. Εργάζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα γεγονός που κάνει τα πράγματα ευκολότερα. Θέλω να τον δώ πολύ σε αυτή τη δεύτερη σεζόν του στον Πανιώνιο. Μου «κάνει» το να βρίσκεται γύρω από την Εθνική αλλά σήμερα το τάιμινγκ δε μοιάζει ιδανικό για να αναλάβει το τιμόνι. Πιθανόν να πλαισιώσει κάποιον. Θα έχει την ευκαιρία του στο μέλλον σίγουρα..


ΤΟ HOOPFELLAS..


Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ΟΜΑΔΑ μας, περιέχει ιδιαιτερότητες. Η συγκεκριμένη απόφαση είναι πολύ σημαντική και σίγουρα η ομοσπονδία πρέπει να βάλει στη ζυγαριά πολλά πράγματα και να εξετάσει διάφορες παραμέτρους.Πολλοί από τους παραπάνω προπονητές θα μπορούσαν να παράγουν σημαντικό έργο στη θέση του τιμονιέρη της Εθνικής. Όμως μιλάμε για κατάσταση ειδικών συνθηκών πλέον. Η δική μου οπτική έχεις ως εξής: Εφόσον δε μπορούμε να πάρουμε τον «πατέρα», ας κοιτάξουμε τον «γιό».. Οποιαδήποτε ομάδα, σε παγκόσμιο επίπεδο, θα ήθελε τον Ντούσαν Ίβκοβιτςσε μια τέτοια κατάσταση, μαζί της. Είναι Η ΕΓΓΥΗΣΗ, τουλάχιστον σε αυτό το επίπεδο. Και εγώ μαζί, θα τον ήθελα σαφέστατα για την ομάδα μας. Όμως δεν είμαι σίγουρος ότι η ομοσπονδία μπορεί να προβεί σε μια τέτοια κίνηση (ανεξαρτήτως wild card το ξαναλέω) αυτή τη στιγμή. Για πολλούς λόγους.. Για αυτό και θα πάω παρακάτω. Αγγέλου κύριοι.. Αυτή είναι η δική μου γνώμη. Είναι εκπρόσωπος της σχολής μας, νέος, Έλληνας, σε άνοδο, έχει στομάχι και ΚΥΡΙΩΣ μπορεί να φέρει ΑΛΛΑΓΕΣ.. Σε επίπεδο επικοινωνίας, κλίματος, κατεύθυνσης στη δουλειά και φυσικά στο γήπεδο. Είναι λίγο εξτρεμιστική επιλογή αλλά θα την στηρίξω.





Θα ήμουν αρκετά θετικός να τον δώ και δίπλα στον Γιαννάκη ως ασσίσταντ (η παρουσία του Δράκου είναι από μόνη της ενωτική και απορροφά ..κραδασμούς εντός) αλλά ο Χαλκιδαίος έχει προχωρήσει και δεν είμαι σίγουρος εάν ο ίδιος θα ήθελε να μπεί σε μια τέτοια διαδικασία ή εάν θα υπάρχει η ίδια λειτουργικότητα. Δε το γνωρίζω αυτό. Για αυτό θα βάλω κατευθείαν το μαχαίρι στο κόκαλο και θα πω Αγγέλου. Με δικαίωσε μια φορά στον Άρη, πιστεύω ότι σε μια ενδεχόμενη πρόσληψη του στην –τεραστίων ευθυνών- θέση του head coach της Εθνικής μπορεί να το ξανακάνει. Ειδικά σε αυτή τη δύσκολη φάση που περνάει η ομάδα. Γιατί..οι έκτακτες καταστάσεις απαιτούν έκτακτα μέτρα..


Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728