Μόνο Τίτλους - Σικάγο Μπούλς - ΝΒΑ










Την ώρα που όλη η λίγκα ασχολείται με τους Χιτ και την κόντρα της Νέας Υόρκης, το Hoopfellas βλέπει φέτος τη μεγάλη ευκαιρία για τους Μπούλς να πάρουν την Ανατολή και τον τίτλο του ΝΒΑ..!




«Υπάρχει» στην ατμόσφαιρα της Windy city το feeling.. Με την επιστροφή του Ντέρικ Ρόουζ οι Μπούλς του Θίμποντο τα έχουν όλα.. Άλλωστε κανείς δε ξεχνά ότι αυτή η ομάδα, με τον ίδιο «σκληρό πυρήνα», έφτασε στην κορυφή της regularseason –πριν την Rose-less season- για 2 συνεχόμενες χρονιές. Η αίσθηση της τελευταίας ευκαιρίας για αυτό το συγκεκριμένο γκρούπ παικτών εντείνει το όλο συναίσθημα. Όπως και η λογική του underdog..


To Σικάγο απέδειξε πέρυσι, χωρίς τον Ρόουζ, το πόσο δουλεμένη και σωστά δομημένη ομάδα είναι. Σύνολο με αρχές και κατεύθυνση. CREDITστον Θίμποντο.. Πάνω σε αυτές τις αρχές και με λίγες προσαρμογές χτίζει το παιχνίδι της φέτος. Το winning basketball βρίσκεται εκεί. Με τη ματιά στο μέλλον παράλληλα. Το καλοκαίρι του 2014 ξημερώνει άλλη ημέρα στη μητρόπολη της Ανατολικής ακτής, ανεξαρτήτου αποτελέσματος.


Το ρόστερ είναι πλήρες. Η εκτίμηση μου έχει να κάνει με γνώμονα αυτό το οποίο θέλει να παίξει το φετινό Σικάγο. Γιατί..?



-Ο σκληρός πυρήνας, η πρώτη γραμμή, έχει δουλέψει μαζί χρόνια. Η συνοχή –για την οποία δουλεύεις καθημερινά στο γήπεδο σε καταστάσεις προπόνησης ή καθαρά αγωνιστικές συνθήκες- βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ρόουζ, Ντένγκ, Μπούζερ, Νόα, Γκίμπσον αλλά και Χίνριχ. Οι κώδικες επικοινωνίας μεταξύ τους βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ειδικά η πρώτη τετράδα-πεντάδα, έχει κάνει μαζί το «ταξίδι» και μένει να το ολοκληρώσει. Η επιθυμία είναι τεράστια.



-Ο Θίμποντο έχει ένα σύνολο πολύ δυνατό στα βασικά. Οι Μπούλς παίζουνfundamental μπάσκετ. Ως επί το πλείστον οι αθλητές του Σικάγο έχουν διδαχτεί σωστά το άθλημα. Ρίξτε μια ματιά στα προγράμματα από όπου έχει αποφοιτήσει (ή φοιτήσει) ο καθένας. Μια τετράδα Blue Devils (Μπούζερ, Ντενγκ, Ντανλίβι, Νταντάι Τζόουνς υπό τον Σιζέφσκι, χωρίς σχόλια..), δύο απόφοιτοι του Κεντάκι (Μοχάμεντ, Μαρκίς Τιγκ), δύο παιδιά του Μπιλ Ντόνοβαν στους Γκέητορς (Νόα, Μέρφι), ο Ρόουζ στο Μέμφις, ο Γκίμπσον στο USC , ο Χίνριχ στο Κάνσας και ο Μπάτλερ στο Μαρκέτ.. High basketball IQ..



-Μπορεί οι Μπούλς να «έχασαν» το παραγωγικό μπακόρτ των Νέητ Ρόμπινσον-Μπελινέλι, αλλά το supporting cast έχει ποιότητα και τις προδιαγραφές να ανταποκριθεί. Τίγκ-Χίνριχ στα γκαρντς, Ντανλίβι-Μέρφι ως stretch-forwards (ώστε να ανοίξει το γήπεδο για τον top penetrator Ρόουζ), Τόνι Σνέλ (μην απορήσετε εάν βγεί μπροστά μέσα στη σεζόν),Γκίμπσον, Μοχάμεντ..



ΟΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ



Οι Μπούλς θα βαδίσουν πάνω στο «μπάσκετ τους», το στυλ του Θίμποντο που επιτυχημένα λανσάρουν τα τελευταία χρόνια. Ομάδα μισού γηπέδου με εξειδίκευση σε αυτό το είδος επίθεσης, βασισμένο στο εξαιρετικό τουςspacing που «ανοίγει» την άμυνα και πολλαπλασιάζει την ποικιλία επίθεσης για εκτέλεση με penetration (Ρόουζ), cuts (Ντενγκ), ποστ παιχνίδι (Μπούζερ), καλά περιφερειακά σουτ και συνεργασίες. Είναι μια ομάδα που παίζει στις 90 επιθέσεις. Παρ’όλα αυτά όταν έχεις έναν παίκτη (Ρόουζ)που αποτελεί μια ..transition offense από μόνος του δε μπορείς να μη χαϊδέψεις το γκάζι.. Τι καινούργιο θα δούμε φέτος λοιπόν..


-Το Σικάγο στις 90 αυτές επιθέσεις, χωρίς τον Ρόουζ πέρυσι, «έγραφε» περίπου 10 πόντους ανά παιχνίδι από «καθαρές» καταστάσεις ανοιχτού γηπέδου σε αντίθεση με τους 14 της προπερυσινής σεζόν. Ο Θίμποντο, χωρίς να αλλοιώσει τον half court χαρακτήρα της ομάδας, δείχνει ότι θα επιδιώξει λίγο περισσότερο καταστάσεις transition με τον Ρόουζ στο παρκέ, ειδικά από τη στιγμή που η ομάδα «έχει» το αμυντικό ριμπάουντ. Ο σούπερσταρ των Μπούλς έχει «βάλει» 5 κιλά μυικού όγκου και ακόμα βρίσκεται σε φάση όπου τα πόδια του αποκωδικοποιούν ξανά τον τρόπο δράσης/αντίδρασης μετά από ένα χρόνο στο πάρκινγκ..



-Smallball.. "Φοριέται" στο ΝΒΑ την τελευταία διετία, πολλές καλές ομάδες της λίγκας (Νικς, Ουόριορς, Σέλτικς) το έπαιξαν κατά κόρον. Το Σικάγο είναι έτοιμο να ανταποκριθεί. Σχήματα με δύο γκαρντ (Τιγκ, Χίνριχ δίπλα στον Ρόουζ), μετακίνηση για περισσότερη ώρα του Ντενγκ στο «4» (με Μπάτλερ ή Ντανλίβι στο «3») ή του Γκίμπσον στο «5», θα δούμε αρκετά φέτος. Οι Μπούλς είναι ένα σύνολο που δουλεύει ομαδικά στο κομμάτι αμυντικό ριμπάουντ ενώ η σωματοδομή και τα προσόντα των παικτών, δίνουν την ευκαιρία για γρήγορα σχήματα χωρίς να υπάρχει μείον ψηλά.. Κυρίως όμως έτσι υπάρχει η προοπτική των περισσότερων «χώρων» στο παρκέ. Προς τα εκεί δουλεύει ο Θίμποντο..



ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ


Λιτά και απέριττα.. Η ομάδα πρέπει να διατηρήσει το ανατολικό αμυντικογενές της στυλ και όσο μπορεί να μείνει ΥΓΙΗΣ.. Εάν το αμυντικό performance των Μπούλς σκαρφαλώσει στην κορυφή της λίγκας, είναι δεδομένο ότι οι πιθανότητες να θρονιαστεί το Σικάγο στο Νο1 είναι μεγάλες. Στην ομάδα θα μπούν φρέσκα πόδια, πιο ψηλά στο ροτέησιον. Ο Μαρκίς Τιγκ στα γκαρντς, ο Μπάτλερ (σταθερά πλέον ως στάρτερ) με τον αναβαθμισμένο Γκίμπσον, μπορούν να αυξήσουν κι άλλο την αμυντική ένταση. Αυτό είναι το παν στο σκληροτράχηλο Ανατολικό μπάσκετ. Ο Νόα άλλωστε μπαίνει στη σεζόν με φιλοδοξίες για το βραβείο του καλύτερου αμυντικού. Παίκτες όπως ο Χίνριχ και ο Ντένγκ έχουν την άμυνα στο αίμα τους.. Και υγεία. Οι Μπούλς το γνωρίζουν καλά. Ακόμα και εάν ο Ρόουζ δε κάνει MVPσε νούμερα σεζόν ΠΡΕΠΕΙ να είναι «εκεί», μέσα στο παρκέ. Μια χρονιά 18π.-7 τελικών είναι αρκετή (αν και θεωρώ ότι μπορεί παραπάνω, ειδικά στο σκορ..).



ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ



Όχι τυχαία.. Το Σικάγο θα παλέψει για τον τίτλο αλλά κοιτάζει την ημέρα που ξημερώνει. Ήδη ακούγεται ότι θα κάνει χρήση του όρου της αμνηστίας για τον Μπούζερ (ώστε το συμβόλαιο του να «φύγει» από τα βιβλία), τη στιγμή που ο Ντένγκ «τρέχει» την τελευταία του σεζόν. Πάντα σε συνάρτηση με το πώς θα εξελιχτεί η φετινή σεζόν.. Στο Σικάγο σκέφτονται ότι εφόσον αποχωριστούν τους δύο Blue Devils, θα «ανεβάσουν» στην starting lineup τον Γκίμπσον και θα φέρουν στη πόλη των ανέμων τον Μίροτιτς. Έχουν παιδιά από πίσω (Μπάτλερ που θέλει να συνεχίσει, Τιγκ) για να πλαισιώσουν την περιφερειακή γραμμή τους και φυσικά τον Νόα. Η μετάβαση μπορεί να γίνει ομαλά ώστε οι Μπούλς να μείνουν ανταγωνιστικοί στο παιχνίδι του τίτλου τα επόμενα χρόνια.



Η μάχη στα χαρακώματα της Ανατολής θα είναι πιο σκληρή φέτος. Οι Νικς, οι Νετς, οι ανερχόμενοι Πέησερς και φυσικά οι πρωταθλητές Χιτ, θα είναι εκεί. Όμως εγώ θεωρώ ότι το Σικάγο έχει την ευκαιρία του φέτος. Αρκεί να μην πληγωθεί από τραυματισμούς, ειδικά την ώρα της κρίσης. Είναι τέτοια η επιθυμία του Ρόουζ για μπάσκετ που συνδυασμό με το στυλ παιχνιδιού του αποτελεί «ευχή και κατάρα» αυτή τη στιγμή. Οι προδιαγραφές για κάτι καλό υπάρχουν. Μπορεί λοιπόν οι Νικς να έχουν πλέον ΤΟ βάθος, οι Νετς star quality και οι Πέησερς την ταμπέλα της ομάδας που κόντεψε να ρίξει νοκ άουτ τους Χιτ, όμως οι πρωταθλητές, στη σεζόν που ξεκινά, βλέπουν ως τους Μπούλς ως τον πιο επικίνδυνο μνηστήρα για τον θρόνο. Η «αλήθεια» στα παρκέ του ΝΒΑ..



Πηγή hoopfellas


Αν το επιθυμείτε πατήστε LIKE στην επίσημη σελίδα του Coachbasketball.gr στο facebook και στο google+ και στηρίξτε την προσπάθεια μας
H ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...!!!











Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728