Το επίσημο αγαπημένο σπορ των Ελλήνων είναι το Μπάσκετ

Ανοδική πορεία παρουσιάζει το ελληνικό μπάσκετ, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα αθλήματα της χώρας, συνεχίζοντας να αποτελεί το επίσημο αγαπημένο σπορ των Ελλήνων, κάτι που αποδεικνύουν και οι αριθμοί.

Τα νούμερα σπανίως λανθάνουν και ο αριθμός των εισιτηρίων που κόπηκαν στο φετινό πρωτάθλημα της Basket League ΟΠΑΠ, αποδεικνύει την άνθιση του αθλήματος εν μέσω… κρίσης.
Η αύξηση των εισιτηρίων άγγιξε το 45% συγκριτικά με πέρυσι, καθώς από 119.017 εισιτήρια, τη φετινή σεζόν έφτασαν τα 173.018, σύμφωνα τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, Γιώργο Χαλβατζάκη.
Η αύξηση του αριθμού των εισιτηρίων ήταν ραγδαία τη φετινή σεζόν, ωστόσο θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν, ότι το περυσινό πρωτάθλημα διεξήχθη με 13 ομάδες, όμως, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΕΣΑΚΕ, η άνοδος αυτή θα ήταν μικρότερη (από 119.017 σε 125.000), αν είχε γίνει το πρωτάθλημα με 14 ομάδες.


Τέλος, αξίζει να σημειωθεί το γεγονός, ότι τη φετινή χρονιά πραγματοποιήθηκαν 182 παιχνίδια, εκ των οποίων τα 10 διεξήχθηκαν κεκλεισμένων των θυρών, με αποτέλεσμα στα 172 ματς που ο κόσμος είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει από κοντά, ο μέσος όρος των φιλάθλων ανά αγώνα να είναι 1005.
Το μπάσκετ συνεχίζει να προσελκύει το ενδιαφέρον του φίλαθλου κόσμου της χώρας, ακόμα κι αν οι οικονομικοί όροι της ζωής -όπως και οι προτεραιότητες της- έχουν αλλάξει…
Η πορτοκαλί μπάλα με τα… σπυράκια, διατηρείται στο προσκήνιο του ελληνικού αθλητισμού, διεκδικώντας το δικό της μερίδιο στις καρδιές των απανταχού φίλων των σπορ.

ΠΗΓΗ http://www.volosnet.net/



Αν το επιθυμείτε πατήστε LIKE στην επίσημη σελίδα του Coachbasketball.gr στο Facebook και στηρίξτε την προσπάθεια μαςH ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...!!!
https://www.facebook.com/BASKETBALL.COACHES









Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728