Rumors ... Βόλτα στην Ευρώπη με το Hoopfellas....




Mπορεί ακόμα να έχουμε Μάϊο και τα εθνικά πρωταθλήματα να «τρέχουν» αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη γίνονται κουβέντες και παρατηρείται κίνηση εν όψει του «καυτού» καλοκαιριού.. Το Hoopfellas σας παίρνει μαζί του στην ευρωπαϊκή μπασκετική «πιάτσα»..

ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Ο ΜΟΣ..



Στη Βαρκελώνη είναι δεδομένο ότι ψάχνουν ήδη τον αντικαταστάτη του Πιτ Μάικλ για τη νέα σεζόν και παρά τα διάφορα ονόματα που παρελάζουν.
μάθαμε ότι το Νο1 στο μυαλό του Πασκουάλ είναι ο Ντέηβιντ Μος της Μοντεπάσκι. Ο Αμερικανός φόργουορντ έχει συμβόλαιο ενός ακόμα χρόνου με την ομάδα της Τοσκάνης αλλά η θέληση της Μπαρτσελόνα να τον εντάξει στο δυναμικό της είναι μεγάλη και η πιθανότητα της μεταγραφής πολύ πιθανή. Ο σκληροτράχηλος 30χρονος απόφοιτος του Ιντιάνα Στέητ είναι κατά τη γνώμη μου ιδανική προσθήκη για τους Καταλανούς. Πρόκειται ίσως για τον καλύτερο περιφερειακό αμυντικό παίκτη στην Ευρώπη (μαρκάρει πραγματικά από το 1 έως το 4), ο οποίος μπορεί να μην έχει τη προσωπική φάση του Μάικλ αλλά είναι πολύ αποτελεσματικός στο ποστ και φέτος σούταρε πολύ καλά σε καταστάσεις τρανζίσιον. Με αυτόν στο «3» η Μπάρτσα «δένει το γλυκό» και αναβαθμίζεται στα κομμάτια άμυνα και ενέργεια. Βέβαια το κλειδί είναι τι θα γίνει με τον Μινούτσι το καλοκαίρι και αν θα παραμείνει στο κλαμπ μετά τα μπλεξίματα που φαίνεται ότι έχει με το νόμο. Όλοι γνωρίζουμε ότι πρόκειται για πολύ σκληρό διαπραγματευτή.. Πάντως με τη στενότητα που επικρατεί δε νομίζω να τον χαλάσει να πάρει ένα λογικό ποσό από τον Μος (στην περίπτωση πάντα που ο ίδιος ο παίκτης, πολύ σημαντικό κομμάτι της Μοντεπάσκι, θέλει να φύγει) και να ανανεώσει με τους Τζάνινγκ-Κρίστμας, χτίζοντας την ομάδα πάνω στον Χάκετ..

ΠΟΛΕΜΟΣ!

Πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ της Μακάμπι Τελ Αβίβ και της Λοκομοτίβ Κουμπάν του δικού μας Νικ Καλάθη με αφετηρία της διένεξης την καλοκαιρινή διαμάχη για τον Οχαγιόν. Η ομάδα από το Κρασνοντάρ βρίσκεται σε θέση ισχύος πλέον καθώς έχει αρκετό χρήμα να διαθέσει στην καλοκαιρινή αγορά με την ευκαιρία της συμμετοχής της κιόλας στην ερχόμενη Ευρωλίγκα. Οι Ρώσοι «χτυπούν» ότι μπορεί να ενδιαφέρει τη Μακάμπι είτε γιατί ενδιαφέρονται πραγματικά είτε για να αλλάξουν τα οικονομικά δεδομένα. Θρυλείται ότι έκαναν εξωπραγματική πρόταση (1.9 εκ.) στον Ντέβιν Σμιθ, ο οποίος είχε συμβόλαιο ύψους 280χιλ. ετησίως αλλά μένει ελεύθερος και θα προσπαθήσει να εισπράξει παρά τις δηλώσεις του ότι είναι θετικός στο ενδεχόμενο να μείνει στο Τελ Αβίβ. Εκτός αυτού οι Ρώσοι έχουν στη λίστα τους τον Λιόρ Ελιάγχου (έχει συμβόλαιο) και τον Γκάλ Μέκελ για μπακ απ του Καλάθη, ο οποίος έκανε εξαιρετική σεζόν με τη Χάιφα (13.1π.-5.0 τελικές) και η «ομάδα του λαού» τον κοιτάζει ώστε να αντικαταστήσει τον Ροθ στο μπακόρτ. Παράλληλα ετοιμάζουν δυνατή πρόταση για τον Πολ Ντέηβις της Κίμκι που αποτελεί ένα από τους τοπ στόχους του Μπλατ για τη φετινή off-season. . (έχει βγεί προς τα έξω ότι δε θα μπορέσει να τον κρατήσει η ρωσική ομάδα). Ο Αμερικανός κόουτς πάντως έκανε δήλωση παραμονής στο Τελ Αβίβ ενώ στη Μακάμπι θα προσπαθήσουν να ανανεώσουν τον Σόουν Τζέημς (καθόλου εύκολη υπόθεση) και τον Σμιθ, με τα δεδομένα αυτή τη στιγμή να θυμίζουν την περυσινή κατάσταση με τους Λάνγκφορντ-Χέντριξ. Ο κόσμος πιέζει πάντως τη διοίκηση ώστε να ανεβάσει το μπάτζετ, ενώ η Μακάμπι έχοντας αλλάξει ρότα την τελευταία διετία έχει ενισχύσει το τμήμα σκάουτινγκ στις πρώην-Γιούγκο χώρες κάνοντας άνοιγμα προς τα εκεί , μια αγορά σχεδόν παρθένα για τους Ισραηλινούς που ψώνιζαν συνήθως από την Αμερική.


Ο Μπλάτ θέλει να ξεφορτωθεί –αν μπορέσει- το βαρύ συμβόλαιο του Κάνερ-Μέντλεη και στη χειρότερη να δώσει δανεικό τον Ντάρκο Πλάνινιτς, ενώ δε σκοπεύει να κάνει το περυσινό λάθος με τον –κάτοχο ισραηλινού διαβατηρίου- Άλεξ Τάιους, τον οποίο ο Μπλατ θέλει να κλείσει ως τον undersized center στη φροντκόρτ του. Το κλαμπ έχει οψιόν ανανέωσης για τον Ντέηβιντ Λόγκαν αλλά οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι δε θα τη χρησιμοποιήσει καθώς η διοίκηση σκοπεύει να κάνει σε αυτή θέση τη «δυνατή» της καλοκαιρινή κίνηση από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού στοχεύοντας είτε στον Τζέρεμι Πάργκο είτε στον πρώην αστέρα του Κονέκτικατ και νυν Ουίζαρντ A.J. Price. Ο τελευταίος εάν θέλετε τη γνώμη μου μπορεί να αποτελέσει σούπερ κίνηση για ένα τοπ-κλαμπ του ευρωπαϊκού μπάσκετ (το παιχνίδι του κολλάει στην Ευρώπη) ειδικά για τους Ισραηλινούς που θέλουν να τον τοποθετήσουν δίπλα στους Χίκμαν-Οχαγιόν.


Όσον αφορά τις φήμες που ακούστηκαν για τον Πατ Καλάθη.. Ο παίκτης όντως βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Μακάμπι (φοβερή σεζόν στη Χάιφα, 16.5π.-9.2 ριμπ.) αλλά όχι στις πρώτες επιλογές.. Αυτή είναι η αλήθεια.

Η "ΠΗΓΗ" ΤΗΣ ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ


Η Ολίμπια βρίσκεται σε μια δύσκολη καμπή μιας και τα οικονομικά του κλαμπ δεν είναι καλά, ενώ του χρόνου δε θα συμμετάσχει στην Ευρωλίγκα. Βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι σταματά να είναι «πηγή» μπασκετικού ταλέντου, το αντίθετο μάλιστα. Το δίδυμο Πρέπελιτς-Μπλάζιτς έκλεψε την παράσταση τη φετινή σεζόν. Ο 21χρονος πόιντ γκαρντ έχει δύο ακόμα χρόνια συμβόλαιο με την ομάδα και κρίνεται απαραίτητος για τη φετινή σεζόν. Αντίθετα η διοίκηση της Ολίμπια είναι ανοιχτή σε προτάσεις για τον Μπλάζιτς που και αυτός έχει 1 χρόνο να απομένει στο συμβόλαιο του με την ομάδα. Ο 23χρονος φτεροπόδαρος γκαρντ φόργουορντ ηγήθηκε στο σκοράρισμα του φετινού συνόλου τελειώνοντας με 12.4π. και 4.0 ριμπ. τη φετινή Ευρωλίγκα με αποκορύφωμα τους 30π. εναντίον της Καντού του Τρινκιέρι. Η πρώτη ομάδα που έχει δείξει ενδιαφέρον είναι η Κάχα Λαμποράλ, η οποία σταδιακά χτίζει έναν πολύ καλό κορμό με νέους παίκτες (Ερτέλ, Κοζέρ, Νεμάνια Μπιέλιτσα, Πλεής, Γιέλινεκ) στον οποίο η ταχύτητα και τα δυνατά πόδια του ταιριάζουν γάντι. Μάλιστα οι Βάσκοι φέρονται να έχουν κλείσει τον Λαμόντ Χάμιλτον από τη γειτονική Μπιλμπάο για τη νέα σεζόν. Πληροφοριακά, τόσο ο Μπλάζιτς όσο και ο Πρέπελιτς αμείβονται με περίπου 80 χιλιάρικα ετησίως..

ΜΟΣΧΑ

Περιμένω με ενδιαφέρον το καλοκαίρι στην Κίμκι.. Το βασικό μπακόρτ της ομάδας (παράλληλα οι δύο πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες της), Πλάνινιτς-Φριντζόν, μένουν ελεύθεροι. Και οι δύο προέρχονται από εξαιρετική σεζόν και είναι εξαιρετικά αμφίβολο ότι με τα τωρινά δεδομένα η Κίμκι μπορεί να τους κρατήσει (1.5 εκ. ετησίως οι απολαβές του καθενός..) Βέβαια τα λεφτά είναι πολλά και αυτή τη στιγμή μόνο σε Ρωσία-Τουρκία μπορούν να τα βρούν (ιδιαίτερα για τον Πλάνινιτς ακούγεται ότι σύντομα θα υπάρξει πρόταση από τη γειτονική χώρα). Ο Κουρτινάιτις έχει με συμβόλαιο τους Κόπονεν-Ρίβερς στα γκαρντ, θέλει πολύ να κρατήσει και τους δύο στάρτερς του αλλά ακόμα δε γνωρίζει πόσα χρήματα θα έχει στη διάθεση του για να κάνει κουβέντα.

Στην ΤΣΣΚΑ περιμένουμε το τέλος των υποχρεώσεων της ομάδας, όπου αναμένεται να ακολουθήσουν γενικές αλλαγές. Αν θέλετε πάντως τη γνώμη μου, με τα σημερινά δεδομένα πάντα, η μόνη ομάδα που μπορεί να πάρει τον Σπανούλη από το λιμάνι είναι οι Ρώσοι. Ο Ολυμπιακός παραμένει φαβορί για να τον κρατήσει αλλά αυτά είναι θεωρητικά από τη στιγμή που δεν έχουν πέσει νούμερα στο τραπέζι.. Στην ΤΣΣΚΑ αρέσει και άλλος ένας παίκτης ελληνικής ομάδας (των δύο αιωνίων..) αλλά για αυτό θέλω να πάρω επιβεβαίωση πρίν γράψω κάτι..

ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ..


Από τα πρόσωπα που κέρδισε 100% δίκαια στην καριέρα του το δικαίωμα να επιλέγει πλέον και όχι να τον επιλέγουν. Αραχτός, φρέσκος μετά από ένα χρόνο αποχής, περιμένει να δεί τους καλούς πάγκους που θα αδειάσουν. Πολύ ωραία.. Εγώ θα πω ότι δεν είναι ακριβώς έτσι. Ο Σέρβος κόουτς έχει θέσει ως προτεραιότητα του φέτος να εργαστεί στην Αμερική και το ΝΒΑ, αυτό είναι το «θέλω» του. Με τη διαφορά ότι στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα δεν ισχύει η πρώτη πρόταση αυτής της παραγράφου για τον ίδιο. Εκεί θα τον επιλέξουν για αυτό και τα ανοίγματα που έχει κάνει ο ίδιος γίνονται πολύ προσεκτικά. Το Ντιτρόιτ, που κατά τη γνώμη θα ήταν μια πολύ καλή κατάσταση για αυτόν δεδομένου του πολύ καλού κορμού νεαρών παικτών που διαθέτει, βρίσκεται σε μια περίοδο όπου σταδιακά στον οργανισμό μπαίνει και πάλι η πίεση για επιστροφή στα πλέη-οφς από τη νέα σεζόν μετά το rebuilding που επιχειρήθηκε τα τελευταία χρόνια και η «εκεί» φιλοσοφία δεν ευνοεί την πρόσληψη ενός Ευρωπαίου «ρούκι» προπονητή έστω και αν αυτός είναι ο μάστερ Ζοτς.. Έτσι ο Ομπράντοβιτς εξετάζει τις περιπτώσεις που του ανοίγονται στην Ευρώπη. Όσον αφορά τις ερωτήσεις σας για τον Παναθηναϊκό, θα σας πω ότι η δική μου γνώμη σήμερα (γιατί τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν, έχουμε πλέη-οφς μπροστά μας..) είναι ότι κανένα πρόσωπο που έφυγε από την ομάδα πέρυσι δε θα γυρίσει στην ομάδα. Αυτή είναι η γνώμη μου πάντα..

ΠΗΓΗ: hoopfellas

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728