Φάκελος - Επιστροφής Αντώνης Φώτσης


Νυχτερίδες στον ουρανό του ΟΑΚΑ? Ξαφνικά (?) προέκυψε πάλι θέμα επιστροφής του Αντώνη Φώτση στον Παναθηναϊκό τις τελευταίες ημέρες. Το Hoopfellas μιλά για το παρασκήνιο στο Μιλάνο και αξιολογεί την κατάσταση..


«Άρρωστη κατάσταση.. Ο παίκτης θέλει να φύγει άμεσα και να γυρίσει στην Ελλάδα αλλά καταλαβαίνεις ότι αυτό θα είναι ένα μεγάλο χτύπημα για το μάνατζμεντ της ομάδας καθώς είχε πρίν λίγο καιρό πρόταση ύψους 500.00 ευρώ για την ελευθέρας του Φώτση, αρνήθηκε και τώρα θα γίνει ρεζίλι εάν τον δώσει δωρεάν..». Αυτά μας είπε άνθρωπος πολύ κοντά στην ομάδα, γνώστης της κατάστασης και ένας εκ των 4-5 ατόμων από τη γείτονα χώρα με τα οποία μιλάμε  συνεχώς από τη στιγμή που βγήκε «θέμα Φώτση».
Καταλαβαίνετε λοιπόν γιατί ο Λίβιο Πρόλι  βγήκε μπροστά και δήλωσε ότι «δεν υπήρχε ποτέ θέμα και ο παίκτης συνεχίζει κανονικά με την ομάδα» πατώντας  1.) στην ξεκάθαρη (και μεγάλη) επιθυμία του παίκτη, ο οποίος έχει συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό ήδη, να αποδεσμευθεί άμεσα η οποία γεννά ελπίδες ότι μπορεί να βάλει και από την τσέπη του χρήματα και  2.) στην αντίστοιχη και αποδεδειγμένη επιθυμία του Παναθηναϊκού να εντάξει άμεσα τον παίκτη στην ομάδα του. Πριν λίγο καιρό ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος προσέφερε ένα πολύ καλό ποσό στην ΕΑ7 για τον Έλληνα φόργουορντ. Γιατί όχι και τώρα..?
Η αλήθεια είναι ότι η ιταλική ομάδα βρισκόταν στην αγορά για παίκτη. Τυγχαίνει να γνωρίζω ότι είχε γίνει «ερώτηση» για 2 συγκεκριμένους αθλητές στη θέση του Φώτση. Στο Μιλάνο ξεμένουν σιγά σιγά από στόχους, η ομάδα παίζει κακό μπάσκετ και ενώ πολλοί περίμεναν ότι στο κύπελλο θα έκανε το ξέσπασμα της –το οποίο θα έφερνε τούμπα την κατάσταση- αυτή ρεζιλεύτηκε.. Γι’αυτό και από την επόμενη της ήττας από την Βαρέζε ξεκίνησε μια προσπάθεια μείωσης των εξόδων, με τη διοίκηση να εξετάζει
το κόψιμο κάποιων συμβολαίων,  από τα οποία του Αντώνη Φώτση βρισκόταν στην κορυφή της λίστας. Ο  Έλληνας φόργουορντ  έχει υπόλοιπο 400χιλ. ευρώ από το συμβόλαιο ύψους 1.1 εκ. ποσό το οποίο πλέον κρίνεται υπερβολικό.. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι διατεθειμένος φυσικά να πληρώσει  και κατά τη γνώμη μου θα είναι κορόιδο σε περίπτωση που το κάνει, δεδομένου του ότι ο παίκτης μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και θα έρθει free..
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος φέρεται να έχει συμφωνήσει να καλύψει τα 400χιλ. του φετινού συμβολαίου, δίνοντας στον παίκτη άλλα επέκταση και μετά το καλοκαίρι αυτό. Αξίζει αυτή τη στιγμή ένα τέτοιο άνοιγμα όμως για τον Παναθηναϊκό?
Εγώ θα πω, αποκλειστηκά στο κομμάτι που αφορά το κλαμπ και τα οικονομικά του, όχι. Είναι πολλά τα λεφτά για έναν παίκτη τον οποίο μπορείς να αποκτήσεις το καλοκαίρι κατ’αρχήν. Ας μη γελιόμαστε.. Ο Φώτσης ηλικιακά και αγωνιστικά έχει περάσει την κορυφή του βουνού.. Τα χρόνια του στον Παναθηναϊκό του Ομπράντοβιτς ήταν το πικ του. Βέβαια έπαιξε  μεγάλο ρόλο το ότι έφυγε από ένα σύστημα (Ομπράντοβιτς) στο οποίο δούλευε χρόνια, ήξερε τις θέσεις και τα σουτ πρίν το ματς ουσιαστικά και έπραττε αυτοματοποιημένα με μεγάλη –όπως όλοι γνωρίζουμε- επιτυχία, πηγαίνοντας σε σύνολο που στερείται κατεύθυνσης και εξειδίκευσης/δουλειά στη λεπτομέρεια. Η αλήθεια είναι ότι, όπου αλλού  και να πήγαινε ο Φώτσης έξω από το σύστημα Ομπράντοβιτς  θα ήταν χειρότερος..
Με αυτό το ποσό οι πράσινοι αποκτούσαν για το υπόλοιπο της σεζόν δύο παίκτες ισάξιους και καλύτερους του Φώτση , καλύπτοντας δύο θέσεις. Ή να σας το πω αλλιώς, εάν ήταν να «τα στάξουν» για μια επιστροφή, εγώ θα διάλεγα –χωρίς δεύτερη κουβέντα- "Καϊμακόγλου", ο οποίος είναι και σε καλύτερη ηλικία..
Δεν είναι όμως απλή περίπτωση για τον Παναθηναϊκό ο Φώτσης. Η κάψα του προέδρου της ΚΑΕ τα λέει όλα. Άλλωστε, για να τα λέμε όλα έξω από τα δόντια, δεν ανήκει στην κατηγορία αυτών που πήδηξαν από το καράβι μόλις ανέλαβε το τωρινό αφεντικό δηλ. το καλοκαίρι, μιας και ο Φώτσης είχε αποχωρήσει ήδη από πέρυσι. Το «χτύπημα» επικοινωνιακά θα είναι πολύ δυνατό, μιας και ο παίκτης έχει ταυτιστεί με χρυσές σελίδες στην ιστορία του συλλόγου. Συν τοις άλλοις, είναι φανερό ότι βρίσκεται στο πλάνο της ομάδας για το μέλλον έτσι και αλλιώς, γι’αυτό και τόση πρεμούρα να διασφαλιστεί η υπογραφή του από τώρα.
Αγωνιστικά τώρα, δε τίθεται θέμα ότι οι πράσινοι δεν έχουν τέτοιο παίκτη στο «4», ακόμα και αν ο διεθνής φόργουορντ δεν είναι ο ίδιος παίκτης που άφησε το ΟΑΚΑ το 2011. Μπορεί να κουμπώσει καλύτερα από τον καθένα με τον Σχορτσιανίτη (και σε δεύτερη φάση με τον Λάσμε), ενώ το πολύ καλό περιφερειακό του σουτ δίνει επιλογές για plays που δεν υπάρχουν τώρα ή στη καλύτερη δεν μπορούν να εκτελεστούν με την ίδια ασφάλεια. Σίγουρα θα δούμε back screen στη τελική γραμμή ώστε να βγεί στη weak side και να εκτελέσει μετά από τις γνωστές –κατά μήκος- πάσες του Διαμαντίδη. Αποτελεί ένα εξαιρετικό stretch-4 που θα βάλει πίεση στις αντίπαλες άμυνες ώστε να ευνοηθεί το ποστ παιχνίδι της ομάδας και επίσης έναν καλό finisher στη base line. Τα προσόντα επίσης που θα βάλει στο αμυντικό κομμάτι, σε μια ομάδα με ήδη καλό αθλητικό επίπεδο, δίνουν στον προπονητή του Παναθηναϊκού μια τεράστια γκάμα επιλογών/σχημάτων και τρόπων να αμυνθεί.
Επαναλαμβάνω, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτός, ο «Φώτσης της Αρμάνι» θα βοηθήσει σημαντικά τη φετινή ομάδα. Συν το ότι είναι παιδί που θα φτιάξει το κλίμα στα αποδυτήρια κι άλλο, θα κάνει τον Διαμαντιδή να νιώσει καλύτερα (άψογος συνεργάτης/καλός φίλος, σίγουρα ένα ακόμα κίνητρο για να μείνει την ερχόμενη σεζόν ο αρχηγός) και θα προσθέσει και άλλο από αυτό το.. legendary DNA της παλιάς ομάδας στην τωρινή.. Τα χρήματα από την άλλη όμως είναι αρκετά. Ο διοικητικός ηγέτης των πρασίνων είναι βέβαιο ότι «κάτι» βλέπει  στην ομάδα, θεωρώντας ότι με μια τέτοια κίνηση μπορεί να πάει πιο μακριά, σημαντικό γι’αυτόν στην πρώτη του σεζόν στο τιμόνι. Παρορμητικός? Ίσως...
Εν τέλει, εγώ διαφωνώ στο κόστος. Κακά τα ψέματα  1.) το «4» δεν είναι η θέση που θέλει άμεση βοήθεια η ομάδα (σε σύγκριση με το τουρλουμπούκι του «1» και μην σας αποπροσανατολίζει ο τελικός..) και 2.) η αγορά του μπάσκετ επιτάσσει κάθε κίνηση να κρίνεται εν τέλει βάσει των χρημάτων που έχουν δαπανηθεί. Υπάρχει (?) όμως και ο συναισθηματισμός που σε ωθεί σε κάποιες εξαιρέσεις.. Ε, η περίπτωση του Φώτση είναι μια από αυτές..!
Πηγη: hoopfellas

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728