Αντιμετώπιση παγίδας μετά από screen στη μπάλα..

Τι πρέπει να κάνει η επίθεση όταν η άμυνα παίζει επιθετικά και πάει σε παγίδες μετά το screen στη μπάλα; 

Η παραπάνω κατάσταση δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται. Εξαρτάται από πολλά πράγματα όπως το που γίνεται το screen, ποιος το κάνει, προς τα πού πάει η μπάλα. Όσο το επίπεδο ανεβαίνει τα screens γίνονται περισσότερο συνεπή. Γίνονται συνήθως από ψηλό σε κοντό και σπάνια στήνονται κοντά στην τελική γραμμή. 
Τα δύο πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνεις όταν βγαίνεις από screen είναι: 
1. Προσπάθησε να σκοράρεις.
2. Δημιούργησε απόσταση από το screen. 


Ο κάτοχος της μπάλας πρέπει να προσπαθεί να δημιουργήσει όση μεγαλύτερη απόσταση μπορεί από το screen στην πρώτη του ντρίπλα. Με άλλα λόγια, δημιουργώντας απόσταση από το screen με την πρώτη ντρίπλα, προσπαθούμε να αναγκάσουμε τον αντίπαλο ψηλό, που παίζει hedge, να απομακρυνθεί από τον screener για να σταματήσει τη μπάλα. Όσο πιο μακριά καταφέρουμε να τον τραβήξουμε, τόσο πιο πιθανό είναι να δημιουργηθεί ένα mis-match αναγκάζοντας την άμυνα σε αλλαγή. Ακόμα και αν το hedge επιστρέφει γρήγορα, δυσκολεύουμε την
αποτελεσματική άμυνα λόγω της απόστασης που πρέπει να καλυφθεί. 

Ακόμα και όταν η άμυνα παίζει δυνατό hedge ακολουθούμενο από παγίδα, η απόσταση που δημιουργείς όταν επιτίθεσαι στον ψηλό, δημιουργεί αρκετό χώρο για να σπλιτάρεις αποτελεσματικά ανάμεσα στους δυο αμυντικούς. Όλα εξαρτώνται από το χειριστή της μπάλας που πρέπει να επιτεθεί στον ψηλό και να τον τραβήξει όσο πιο μακριά από τη ρακέτα. 
Από προπονητικής άποψης αν ο παίκτης που έχει τη μπάλα δε μπορεί να «κερδίσει» τον ψηλό στην περιφέρεια, δεν υπάρχουν πολλά που μπορούν να γίνουν. Αν έχετε τέτοιους παίκτες, που δεν μπορούν να χειριστούν τη μπάλα και να περάσουν τον ψηλό, μην τους δίνετε screen στη μπάλα όταν η άμυνα παίζει παγίδες. Αν χρειαστεί, εφαρμόστε το παραπάνω και σαν κανόνα για τη motion επίθεσή σας. Βεβαιωθείτε ότι οι παίκτες σας έχουν αντιληφθεί τον κανόνα στην προπόνηση γιατί δεν είναι κάτι που μπορεί να εφαρμοστεί πρώτη φορά στον αγώνα.


Ποια είναι η δική σας άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.


Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728