ΠΡΟΤΑΣΗ: GOD SAVE THE..QUINN! / Κρίς Κουίν

Ο Κρίς Κουίν έμεινε ελεύθερος από τους Τζαζ και το Hoopfellas μπαίνει στον πειρασμό να κάνει μια αναφορά στον γκαρντ που μοιάζει ιδανικός για το σκεπτόμενο μπάσκετ του Αργύρη Πεδουλάκη.. Πολύ κοντά στη Βαλένθια ο παίκτης.
Η ανάρτηση σαφώς και δεν έχει τη μορφή ρεπορτάζ ή αποτελεί πηγή κάποιας πληροφόρησης. Μπορεί όμως να βοηθήσει σημαντικά την κουβέντα μας για το πώς σκεπτόμαστε για τον φετινό Παναθηναϊκό και το τι χρειάζεται τελικά η ομάδα για να πάρει την πολυπόθητη ώθηση.
Η αποδέσμευση του Κρις Κουίν αποτέλεσε μεγάλο πειρασμό, για μια ανάρτηση εκτός προγράμματος. Ο λόγος είναι απλός. Στη παρούσα φάση τον θεωρούμε ως την ιδανική πρόταση που θα έλυνε πολλά προβλήματα στη περιφέρεια των πρασίνων. Να διευκρινίσουμε ότι αποτελεί λοιπόν ότι αποτελεί προσωπική σκέψη μιας και ο Παναθηναϊκός δεν είναι καν στην αγορά για γκαρντ.
Ο Κουίν (29, 1.83μ.) κόπηκε από το ρόστερ των Τζαζ πριν μια εβδομάδα και οι τελευταίες πληροφορίες φέρνουν τον παίκτη κοντά σε συμφωνία με την πολύ δυνατή φέτος Βαλένθια του Βέλιμιρ Περάσοβιτς. Στα δικά μου μάτια ο απόφοιτος του Νότρ Νταμ αποτελεί την ιδανική προσθήκη στη περιφέρεια των πρασίνων, πάντα με γνώμονα τα πρόσωπα που ήδη την απαρτίζουν, τις ανάγκες και τον αγωνιστικό προσανατολισμό που έχει επιλέξει ο Αργύρης Πεδουλάκης.
Το μεγαλύτερο χάρισμα του Αμερικανού πόιντ γκαρντ είναι η ασύλληπτη ταχύτητα σκέψης και το κομπιουτεράιζντ παιχνίδι του, το οποίο σερβίρεται με μια γκάμα αυτοματοποιημένων κινήσεων. Είναι τόσο λιτός και απέριτος  στο παιχνίδι του, ουσιαστικός χωρίς γκλαμουριές και φανφάρες. Εξαιρετικός ballhandler, σπουδαίο court vision, ένας fundamental περιφερειακός παίκτης με εξαιρετικό shot selection. Μεγάλο του συν –και αυτό έχει σημασία σε συνάρτηση με την τωρινή κατάσταση των πρασίνων- το ότι παίζει low mistake basketball. Δεν θα το δείς συχνά να κάνει το λάθος, όχι απλά σε επίπεδο μεταφοράς/μεταβίβασης της μπάλας αλλά όσον αφορά τις αποφάσεις του ανεξάρτητα από την πίεση του χρόνου. Παίζει αρκετά καλά το πικ εν ρολ. 
Το σουτ αποτελεί ένα πολύ δυνατό του σημείο. Ο μηχανισμός του είναι για σεμινάριο, από την ανύψωση μέχρι την απελευθέρωση. Σουτάρει απτόητος από το πόσο κοντά του βρίσκεται το χέρι του αμυντικού (γνώρισμα των καλών σουτέρ). Πολύ αποτελεσματικός σε catch & shoot καταστάσεις. Διαβάζει άριστα και μεγάλη ταχύτητα τα δρώμενα στο παρκέ και αυτό του δίνει υψηλό βαθμό στο κομμάτι “leadership”. Μπορεί να σκοράρει σε σειρά πόντους αν χρειαστεί αλλά σίγουρα πρωταρχικός του στόχος είναι να «βάλει» τους συμπαίκτες του στην επίθεση. Εκ πρώτης όψεως υστερεί σωματικά. Δεν είναι ακριβώς έτσι, τουλάχιστον όσον αφορά το ευρωπαϊκό μπάσκετ που μας ενδιαφέρει, γιατί το ΝΒΑ είναι μια άλλη ιστορία. Είναι καλοπροπονημένος και έχει γερή κράση που του επιτρέπει (μαζί με την αποφασιστικότητα του) να πάει μέχρι μέσα απέναντι σε ψηλότερους αντιπάλους (τελειώνει και με φλόατερ πολύ συχνά) ή να βάλει δυναμικά το κορμί του στην άμυνα. Στα μετόπισθεν είναι αξιόλογος, σε καμία περίπτωση εξολοθρευτής. Μπορεί να πιέσει τη μπάλα, να κυνηγήσει μέσα από σκριν και να μείνει μπροστά από τον αντίπαλο, παρά το γεγονός ότι το μέγεθος του ή τα αθλητικά του προσόντα δεν τον βοηθούν.
Η εικόνα του τι μπορεί να δώσει ένας παίκτης με τα χαρακτηριστικά, τις ιδιαιτερότες, την ποιότητα και το leadership του Κουίν στον φετινό πιο «φυσικό», δυνατό σωματικά και αθλητικό Παναθηναϊκό ιντριγκάρει.. Λιγότερα λάθη, καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, καθαρό
μυαλό, περισσότερες ανάσες στον Διαμαντίδη, μια περιφερειακή απειλή που θα βάλει περισσότερα προβλήματα στις άμυνες στην αντιμετώπιση του Σχορτσιανίτη και leadership που πέραν του αρχηγού δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή. Το περυσινό παράδειγμα του «αιωνίου» αντιπάλου έδειξε ότι πολλές φορές υπάρχουν 1-2 παίκτες εκεί έξω που μπορούν να σου δώσουν την ώθηση που προσδοκείς. Αρκεί να τους βρείς..
πηγη: Hoopfellas

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728