Euroleague power ranking 2








Τα πρώτα 5 ματς είναι παρελθόν και το Hoopfellas βγάζει τα πρώτα power rankings της σεζόν..



1.  ZALGIRIS KAUNAS (5-0):  Η Ζαλγκίρις έχει θρονιαστεί στο Νο1 από όλες τις απόψεις μετά από χρόνια. Ξυπνά αναμνήσεις.. Μπράβο στον Πλάθα, ο οποίος έχει αλλάξει το DNA του πιο παραδοσιακού εκπρόσωπου της σχολής με τα πιο συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Οι Λιθουανοί μπορούν να παίξουν σε κάθε τέμπο, σουτάρουν εξαιρετικά και παίρνουν τεράστια ώθηση από τους Αμερικανούς τους που δουλεύουν για το σύνολο. Η παρουσία των Καουκένας-Κσιστόφ εντός και εκτός γηπέδου έχει δώσει αέρα νικητή στην ομάδα. Περιμένουμε να δούμε το χαρακτήρα τους μετά την «στραβή». Μέχρι τώρα ..επέλαση.
2. BARCELONA (5-0): Η Μπαρτσελόνα έχει εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα της συνοχής –και του παραμένοντος προπονητή- καλύτερα από όλους. Δε παίζει κάτι το εντυπωσιακό, αλλά μετά το ξεκίνημα βελτίωσε το παιχνίδι της και αποδίδει σταθερά στο «8»  κάθε βράδυ, στοιχείο  που –όπως γράψαμε- είναι τεράστιο συν για την εποχή. Το δίδυμο Χουέρτας-Ναβάρο σε εξαιρετική κατάσταση, με τους Καταλανούς να έχουν πάρει πλέον δυνατό κεφάλι για την πρωτιά στον όμιλο.
3. REAL MADRID (4-1): Η Ρεάλ δεν παίζει άσχημα και ήδη έχει ξεχωρίσει στον όμιλο. Αφήνει τη γεύση ότι τον Ιανουάριο μπορεί να είναι πολύ καλύτερη. Η πορεία της-με τα φυσιολογικά για την περίοδο σκαμπανεβάσματα μέσα στο 40λεπτο- είναι αργά αλλά σταθερά ανοδική. Αν λύσει το θέμα με το «5» που θα της δώσει μια πιο γερή κράση και ένα πιο σκληρό προφίλ θα πατήσει στα πόδια της πολύ δυνατά. Ο Μίροτιτς παρουσιάζει αυτό που οι περισσότεροι περίμεναν.
4. MACCABI TEL AVIV (5-0): Τα βόλεψε πάλι ο Μπλάτ.. Με μικρότερο μπάτζετ έχει φτιάξει μια Μακάμπι σοβαρή, μοντέρνα και κυρίως ανταγωνιστική. Κλειδί η χημεία στην περιφέρεια όπου ο Λόγκαν (με αρκετό χώρο για προσωπική φάση) αποδίδει εξαιρετικά πίσω από τους σκληροτράχηλους Οχαγιόν-Χίκμαν. Σημαντικό ότι του βγήκε ο Τόμας. Δημιουργία, καλά πόδια και σωστή κυκλοφορία της μπάλας τα χαρακτηριστικά μιας αποδοτικής επίθεσης. Τη βοηθά πάντως και η φύση του ομίλου..
- ANADOLU EFES (3-2): Απογοήτευσε λίγο με την Ζαλγκίρις, δείχνοντας ότι θέλει δουλειά. Η Εφές έχει ποιότητα και κατεύθυνση πλέον, πιέζει πολύ καλά τη μπάλα και παίρνει πόντους στο τρανζίσιον, πρέπει όμως να μειώσει τα νεκρά της διαστήματα για να κοιτάξει πραγματικά ψηλά. Φοβερός ο Φάρμαρ, δικαιολογεί τα λεφτά του και έχει βάλει σοβαρή υποψηφιότητα για MVP σεζόν από νωρίς..
6. KHIMKI (3-2): Μπράβο στον Κουτινάιτις, ο οποίος έχει δείξει τις ικανότητες του στο Eurocup
με Λιέτουβος-Κίμκι. Οι Μοσχοβίτες φέτος διατήρησαν έναν κορμό έχοντας περάσει σε άλλο επίπεδο σαν ομάδα. Πολύ σημαντικό το ότι διαθέτουν μακράν την καλύτερη αναλογία ασσίστ/λαθών (η καλύτεροι ομάδα και στις  δύο κατηγορίες) στη διοργάνωση. Κάτι λέει αυτό. Ο Πλάνινιτς παίζει το ωριμότερο μπάσκετ της καριέρας του, καυτός ο Φριντζόν που δικαιολογεί το συμβόλαιο του 1.5 εκ. ετησίως. Για κάποιο λόγο δε με πείθει όμως ότι η ομάδα έχει το απαιτούμενο mentality ακόμα..
-FENERBAHCE(3-2): Πολλά πάνω κάτω, πολύ φυσιολογικό κατ’εμ έ για μια ολοκαίνουργια ομάδα. Η Φενέρ θα πρέπει να βρεί χημεία στη φροντκόρτ (περισσότερος Κάραμαν) ενδεχομένως με την προσθήκη ενός «4» και να βελτιωθεί στο ριμπάουντ, κλασσικό θέμα ομάδας Πιανιτζιάνι. Έχει προσωπικότητα όμως και εάν δουλέψει το κομμάτι που είπαμε μπορεί να κοιτάξει ψηλότερα.

8.BESIKTAS(3-2): Η ομάδα που μας κέρδισε το ενδιαφέρον από την αρχή. Μπράβο στον Κουντέρ. Πολύ μαχητικοί, με μεγάλο ροτέησιον και πολλούς έτοιμους παίκτες ρόλων, ένταση στην άμυνα και προσανατολισμό. Ο Τζέρελς παίρνει τη δική μας ψήφο για τον εν δυνάμει.. MVP. Πρέπει να διαχειριστεί σωστά τα δύο –πολύ απαιτητικά- ματς την εβδομάδα μιας και δεν έχει το οπλοστάσιο των υπόλοιπων Τουρκικών ομάδων.
9. CSKA MOSCOW(4-1): Μετά τη Μαδρίτη ο Μεσίνα αντιμετωπίζει ένα ακόμα πολύ μεγάλο στοίχημα. Η ΤΣΣΚΑ είναι πολύ προβλέψιμη στο μισό γήπεδο και αρκετοί παίκτες της –με πρώτο τον Τζάκσον- δείχνουν να μη μπορούν να λειτουργήσουν σε αυτό το είδος επίθεσης. Παρ’όλα αυτά το κλειδί είναι στα μετόπισθεν. Όταν και αν οι Ρώσοι φτάσουν σε ένα επίπεδο να παίζουν σταθερά καλή άμυνα κάθε βράδυ θα ανέβουν επίπεδο. Κοιτώντας το ρόστερ πάντως, βγαίνουν σκέψεις για το τι μπορεί αυτή η  ομάδα να παρουσιάσει σε ένα πιο γρήγορο τέμπο επίθεσης..
10. UNICAJA(4-1): Πήρε όλα τα ματς που έπρεπε χάνοντας μόνο από τη Μακάμπι. Η καλύτερη rebounding team της διοργάνωσης. Νομίζω ευνοείται κάπου από τον όμιλο. Θα είναι έκπληξη να «βγεί» μπροστά στη συνέχεια..
11. OLYMPIAKOS(3-2): Το μάζεψε με το διπλό στο Μιλάνο. Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν άσχημα, πήραν το πρώτο σοκ με την απομάκρυνση του Ντόρσεη αλλά κέρδισαν χρόνο με τον τρόπο που εξελίχτηκε ο όμιλος, ώστε να δουλέψουν και να ενσωματώσουν τον Πάουελ. Παραμένουν η ομάδα με τα περισσότερα κερδισμένα φάουλ, βελτίωσαν σταδιακά το επιθετικό τους ριμπάουντ (και πάλι στους κορυφαίους) και προχωράνε παιχνίδι με το παιχνίδι. Εξαιρετικός ο Μάντζαρης, σε πολύ καλή κατάσταση ο Χάινς.
-PANATHINAIKOS(2-3): Το χάλασε με την Κίμκι.. Ο Παναθηναϊκός περνάει πρόωρα κρίση, αν και η εν γένει παρουσία του μέχρι τα τελευταία ματς ήταν καλή. Θα πρέπει να δουλέψει πολύ, συγκεκριμένα κομμάτια άμεσα γιατί τις επόμενες δύο εβδομάδες μπορεί να κριθούν πολλά. Είναι η ομάδα με τα πιο πολλά λάθη στη διοργάνωση, απαράδεκτο.. Κερδίζει σχεδόν τα πιο πολλά πολλά φάουλ από τον καθένα αλλά είναι ουραγός στην ευστοχία από τις προσωπικές. Πολύ σημαντικές λεπτομέρειες.. Διατηρεί το καλύτερο ποσοστό στα δίποντα, το οποίο έχει πέσει σημαντικά τα τελευταία παιχνίδια και αποτελεί άλλη μια αιτία του κακού μιας και χωρίς σουτ γίνεται ευανάγνωστος. Αναμένεται ενίσχυση, ώστε να βοηθηθεί ο Διαμαντίδης και να πάρει ώθηση η ομάδα.
-CANTU(2-3): Παίζει καλύτερα και δείχνει ότι μπορεί να έχει συνέχεια. Πρέπει να πάρει άμεσα πόιντ γκαρντ και να πετύχει στην επιλογή της. Εξαιρετικός ο Αραντόρι..
14. EMPORIO ARMANI(2-3): Δεν έμαθαν από τα παράδειγμα των Τούρκων τα τελευταία χρόνια.. Η δυνατή επένδυση πρέπει να γίνεται στον πάγκο Τζιόρτζιο.. Κρίμα το ρόστερ. Παρ’όλα αυτά προλαβαίνει ακόμα το τραίνο μιας και η Κάχα την ..συναγωνίζεται.
15. ALBA BERLIN(2-3): Καλή δουλειά από τον Ομπράντοβιτς, είναι μέσα στο κόλπο αν και έχει κάνει την πρώτη κοιλίτσα ήδη. Πολύ καλός ο Ντιόν Τόμπσον, όπως και ο Νέντοβιτς.
-MONTEPASCHI SIENA(2-3):  Θα μπορούσε το ίδιο εύκολα να είναι στο 4-1 ή το 1-4.. Έχει βελτιωθεί τον τελευταίο καιρό αλλά τα λάθη στη στελέχωση είναι τρανταχτά. Παίζει ιδιαίτερο μπάσκετ. Έχει την καλύτερη επίθεση στη λίγκα, σουτάρει τα περισσότερα τρίποντα μακράν (και σουτάρει καλύτερα τελευταία, παράγοντας της βελτίωσης) κάνει –παραδοσιακά- λίγα λάθη και είναι πολύ δυνατή στο αμυντικό ριμπάουντ (σε αντίθεση με το επιθετικό, λόγω της φύσης των κορμιών της). Πρέπει να βρεί μόνιμη λύση στο «5» γιατί με τον Ρές στη θέση αυτή σε βάθος χρόνου θα έχει θέμα παρά την υπερπροσπάθεια του παίκτη. Θερίζει ο Μπράουν ο οποίος κάνει φοβερά νούμερα, αν και –το ξαναλέω- αυτό δε σημαίνει ότι αποτελεί τον ιδανικό πόιντ για την Μοντεπάσκι.
17. CAJA LAMPORAL(1-4): Τρομερά σκαμπανεβάσματα μέσα στο 40 λεπτο όπως και πέρυσι. Απλά δε μπορείς να ποντάρεις πάνω της. Κρίμα γιατί υπάρχει ποιότητα. Μέχρι τώρα underachiever..
18. LIETUVOS RITAS(1-4): Η αναιμική της επίθεση (το είπαμε από την αρχή, χωρίς πόιντ γκαρντ δε πας πουθενά) της έχει στερήσει μια πολύ πιο θετική εικόνα.
- OLIMPIJA LJUBLJANA(1-4): Έχει ταλέντο και παλεύει αλλά ο όμιλος δείχνει αρκετά δυνατός για αυτήν. Μπορεί να αποτελέσει τον ρυθμιστή ή να μπεί και στο κόλπο κερδίζοντας την Καντού στη Λουμπλιάνα..
20.BROSE BASKETS(2-3): Τη σήκωσε το διπλό στο Βελιγράδι. Κακή στελέχωση από Φλέμινγκ, ασύνδετο ρόστερ, παρόλα αυτά έχει αρκετές πιθανότητες πρόκρισης. Overall η εικόνα της πάντως μας έχει απογοητεύσει..
21. . CEDEVITA(1-4): Παίζει  σαφώς καλύτερα τελευταία και λίγο έλειψε να κάνει το μεγάλο μπαμ με το διπλό στο ΣΕΦ. Σε καμία περίπτωση δεν είναι τόσο κακή όσο εμφανίστηκε στις αρχές
22. CHALON(1-4):  Παρουσίασε όλα τα συμπτώματα μιας άπειρης στη διοργάνωση ομάδας. Λίγο αφελής, χωρίς τον απαιτούμενο κυνισμό. Η φύση του ομίλου πάντως την κρατά ακόμα ζωντανή...
23. PARTIZAN(0-5): 7 η ώρα το πρωί προπόνηση είναι το λιγότερο.. Κάηκε με τον Τόμας, άργησε να τον αλλάξει..
24. PROKOM(1-4): Αφού πήρε τη νίκη, μπορούμε να πούμε πως έκλεισε η σεζόν..
ΠΗΓΗ: Hoopfellas

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728