Τεχνική ανάλυση - Ολυμπιακός - Κάχα






Με κορυφαίο τον Στράτο Περπέρογλου αλλά και πολλές διακυμάνσεις στην απόδοση του ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη απέναντι σε μια πολύ ανταγωνιστική Κάχα στο ΣΕΦ. Θρίλερ στη Μόσχα, έσπασε την παράδοση ο Μπλάτ, διπλό της Ολίμπια στο Παλαντέζιο (!)..


Οι πρεμιέρες ως συνήθως κρύβουν εκπλήξεις, γι’αυτό και οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι από το τελικό αποτέλεσμα. Οι Βάσκοι κατέβηκαν στον Πειραιά με 10 παίκτες, χρησιμοποιώντας στην ουσία ένα ροτέησιον 8 αθλητών, με τους Πλεής-Ρότσεστι πίσω στη Βιτόρια. Έπαιξε ρόλο αυτό δίνοντας μεγάλο πλεονέκτημα στην ελληνική ομάδα. Το σύνολο του Μπαρτζώκα (έπαιξε με 11 παίκτες) δεν εντυπωσίασε, είχε μεγάλες διακυμάνσεις στην απόδοση του με διαστήματα καλού μπάσκετ αλλά και νεκρά, με πρόβλημα στο αμυντικό κομμάτι. Είναι πολύ σημαντικό βέβαια να μπορείς να κερδίζεις μια ομάδα όπως η Κάχα σε αυτή τη βραδιά, όταν μάλιστα έχεις χάσει τη μάχη των κατοχών και είσαι από κάτω στην τελική αξιολόγηση (παραδοσιακά και οι δύο ομάδες βγάζουν ψηλά ράνκινγκς στη σεζόν).
Οι ερυθρόλευκοι παρουσίασαν πρόβλημα στην εν γένει αμυντική τους συμπεριφορά. Έχουμε απαιτήσεις ακόμα και για την εποχή μιας και ο Ολυμπιακός ξεκινά από άλλη βάση στον τομέα «συνοχή» φέτος, πιστεύουμε όμως ότι σίγουρα θα βελτιωθεί. Μέτριο αμυντικό τρανζίσιον (απέναντι σε μια ομάδα που επιτίθεται ακόμα και μετά από την πρώτη πάσα) κακή αντιμετώπιση του πικ εν ρολ. Η ομάδα του Ιβάνοβιτς είχε πολύ σωστό spacing στην επίθεση της, τα γκαρντ της δημιούργησαν πολλά ρήγματα και γι’αυτό όταν μπήκε ο Λαμπέ στην επίθεση της ανέβασε σημαντικά την επιθετική της παραγωγικότητα, έστω και αν δε μάτωσε τον Ολυμπιακό από το ποστ αλλά κυρίως από κοψίματα στην αδύνατη πλευρά και την base line, τακτική όμως που βασίστηκε στο ότι η μπάλα πήγαινε στο ποστ. Γενικά ο Ολυμπιακός θα πρέπει να βελτιωθεί στο κομμάτι «δεν αφήνω τον αντίπαλο να
πατήσει στη ρακέτα μου» βάζοντας σώματα και όχι να επαναπαύεται στην παρουσία των Ντόρσεη-Χάινς. Οι Βάσκοι φάνηκαν πιο γρήγοροι ως σύνολο κυρίως στο μισό γήπεδο ενώ η επικοινωνία στην ερυθρόλευκοι άμυνα δεν ήταν η πρέπουσα.
Πάμε και στα άλλα.. Ο Ολυμπιακός σούταρε με εξαιρετικά ποσοστά, δείγμα αν μη τι άλλο αυτοπεποίθησης (για γηπεδούχο+πρωταθλητή Ευρώπης στην πρεμιέρα απέναντι σε ένα δυνατό αντίπαλο) δείχνοντας στα δύσκολα  ότι κληρονόμησε το mentality που δημιούργησε πέρυσι την άνοιξη. Τιμώρησε πολύ αποτελεσματικά την λανθασμένη κατά τη γνώμη μου τακτική του Ιβάνοβιτς να δώσει το σουτ κλείνοντας το ζωγραφιστό, σουτάροντας με το εξαιρετικό 11/19 (58%) από το τρίποντο. Γενικά έβγαλε καλά σουτ ο Ολυμπιακός  χρησιμοποιώντας την έξτρα πάσα, τακτική που κατά τη γνώμη μου έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του. Δεν έκανε πολλά λάθη (6 όλη η ομάδα και τα υπόλοιπα 6 ο Σπανούλης) και χρησιμοποίησε πολύ σωστά τον Περπέρογλου βάζοντας τον στο ποστ απέναντι σε πιο κοντούς αντιπάλους, κίνηση που του έδωσε δημιουργία και άμεσο σκορ. Ο νεοαποκτηθείς φόργουορντ των ερυθρολεύκων έπαιξε σήμερα όπως τον είχαν στο μυαλό τους στο λιμάνι το καλοκαίρι, με εξαίρεση κάποια αργοπορία σε μερικές αμυντικές περιστροφές, όπου στοίχησε 1-2 λέη-απς. Ένα ακόμα αποτελεσματικό κομμάτι της ερυθρόλευκης επιθετικής λειτουργίας ήταν η επίθεση στο ποστ με τον Πρίντεζη, με τους Βάσκους να αντιμετωπίζουν  πρόβλημα με την ταχύτητα εκτέλεσης του «Πρί» , ο οποίος παίζει με αυτοπεποίθηση dream teamer (4/8 3π.). Το δίδυμο φόργουορντ λοιπόν μαζί με τον Σπανούλη ήταν τα κύρια σημεία αναφοράς της επιθετικής λειτουργίας της ομάδας του Μπαρτζώκα, με πολυδιάστατο παιχνίδι από τους δύο πρώτους, με πλάτη και πρόσωπο προσφέροντας «σίγουρες επιθέσεις». Πολύ σημαντικό.
Η Κάχα δεν ήταν καθόλου κακή. Έχει παίξει τρία διαφορετικά παιχνίδια μέσα στη σεζόν. Σημαντικές οι απουσίες της. Ο Ρότσεστι ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και ο Πλεής θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό χαρτί απέναντι στην ερυθρόλευκη φροντκόρτ. Ο Ιβάνοβιτς επέλεξε για μεγάλο διάστημα (όπως και με τη Σεβίλη) σχήματα με τους Νοτσιόνι-Μπιέλιτσα στη φροντλάιν, που του βγήκαν με τον Αργεντίνο στον Χάινς και τον Σέρβο στον Άντιτς αλλά προδόθηκε από το μέτριο βράδυ των δύο Γάλλων γκαρντ, Ερτέλ-Κοζέρ (πολλά λάθη στο τρανζίσιον, σε φάσεις που ΕΠΡΕΠΕ να τελειώσουν οι Βάσκοι) και την αμυντική του τακτική στο περιφερειακό σουτ. Τα γκαρντ του βρήκαν διεισδύσεις, ο Όλεσον ήταν εξαιρετικός και αν είχε λίγο πιο εύστοχο των Σαν Εμετέριο θα μπορούσε να κλέψει τη νίκη στην πρεμιέρα. Το Σάββατο οι Βάσκοι πάνε στα Κανάρια ενώ στην 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκας υποδέχονται την Ζαλγκίρις, παιχνίδι must win έτσι όπως είναι ο όμιλος. Για να μην έχουμε τα περυσινά.. Ο Ολυμπιακός απ’την άλλη γυρνά στον τόπο του εγκλήματος (..) αντιμετωπίζοντας την Εφές στην Πόλη..
ΠΗΓΗ: hoopfellas

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728