Αξιολόγηση στην Euroleague



"These days it is much more important how you create the team, than how you coach the team. If you make mistakes in recruiting, it is going to cost you." ETORRE MESSINA
«Στις μέρες μας είναι πολύ πιο σημαντικό το πώς δημιουργείς μια ομάδα, από το πώς την κοουτσάρεις. Αν κάνεις λάθη στην επιλογή παικτών, θα σου κοστίσει»

Με τα ρόστερ σχεδόν συμπληρωμένα, το Hoopfellas επιχειρεί μια αξιολόγηση της δουλειάς του καλοκαιριού σε επιλεγμένα κλαμπ της Ευρωλίγκας, Προσοχή. Οι σκέψεις μας αφορούν αποκλειστικά το recruiting και όχι την ολοκληρωμένη άποψη μας για τις ομάδες. Είναι σαφές ότι το πόσο σωστά θα δουλέψουν προπονητές και παίκτες κατά τη διάρκεια της σεζόν, είναι αυτό θα κρίνει την πορεία των ομάδων. Αλλά η σωστή επιλογή, το χτίσιμο, βάζει τα θεμέλια για μια επιτυχημένη χρονιά. Αυτό αξιολογούμε τώρα. Για πάμε..



ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ



Δεν μας ενθουσίασε. Ούτε καν, παρότι έδειξε διάθεση να ξοδέψει χρήματα. Πλήρωσε υπεραξίες στα πρόσωπα των Λόρμπεκ και Σάδα, παίκτες ναι μεν βασικοί στο παιχνίδι των Καταλανών αλλά όχι αναντικατάστατοι. Κυρίως στην υπόθεση Λόρμπεκ η Μπαρτσελόνα ξέφυγε τελείως πληρώνοντας τον Σλοβένο 3 εκ. ευρώ ετησίως (!!!) για τα επόμενα τρία χρόνια, ώστε να τον ανανεώσει. Ξήλωσε τη θέση «5» αφήνοντας τους Ν’Ντόνγκ-Βάσκεθ-Πέροβιτς και αποκτώντας τους Τζαβάι-Τόμιτς, κορμιά λιγότερο ευκίνητα αλλά με περισσότερο παιχνίδι στο ποστ, ενώ στα γκαρντ προσέθεσε τον Γιασικεβίτσιους. Το πιο φωτεινό σημάδι στον προγραμματισμό της Μπαρτσελόνα είναι η στροφή σε μερικούς νέους παίκτες, σχεδιάζοντας να δημιουργήσει τον κορμό για το άμεσο μέλλον. Κράτησε τελικά τον Ραμπασέδα, πήρε τον Αμπρίνες, τον Χεζόνκα και τον Τοντόροβιτς ανανεώνοντας παράλληλα τον Πασκουάλ. Χρειάζεται επειγόντως ένεση φρεσκάδας.. Οι Καταλανοί μοιάζουν αργοί, γερασμένοι, παρωχημένοι και –ειδικά με την απουσία του Ναβάρο- χωρίς φαντασία, σχεδόν προβλέψιμοι. Ο Πασκουάλ μετά τα περυσινά πρώτα δείγματα, σαφέστατα πλέον προσανατολίζεται σε πιο αργό τέμπο διαλέγοντας ξεκάθαρα παιχνίδι μισού γηπέδου για τη φετινή Μπάρτσα, κάτι που φαίνεται από τις κινήσεις του. Νομίζω χωρίς τον Ναβάρο υγιή (κάτι στο οποίο πολύ δύσκολα μπορείς να ποντάρεις λόγω της πελματιαίας απονεύρωσης) οι Καταλανοί δεν πρέπει να λογίζονται μέσα στα πρώτα φαβορί για το Λονδίνο..
ΒΑΘΜΟΣ: 7.5/10


KΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ






Με αυστηρά προσωπικές επιλογές του Ντούσκο Ιβάνοβιτς οι Βάσκοι επιχειρούν ένα Mini lifting φέρνοντας φρέσκα πρόσωπα σε θέσεις κλειδιά. Σε αυτά τα παιδιά προσπαθεί να δώσει άμεσα ο Μαυροβούνιος προπονητής αυξημένες αρμοδιότητες από το ξεκίνημα της σεζόν. Κυρίως πρόκειται για αθλητές που κολλάνε στο γρήγορο και απαιτητικό μπάσκετ του Ιβάνοβιτς. Οι Βάσκοι με προσωπικές ενέργειες του Ντούσκο έκλεισαν τον Γάλλο Φαμπιέν Κοζέρ (παίκτη που μπορεί να αποτελέσει την αποκάλυψη ανάμεσα στα κόμπο γκαρντ της διοργάνωσης, με ένα 500αρικο ετησίως..) πακέτο με τον Πλεής, κινήσεις στις οποίες είχαμε αναφερθεί διεξοδικά τον Ιούνιο. (http://hoopfellas.blogspot.gr/2012/06/euro-signs.html#comment-form).


Συνεχίζοντας τα ψώνια από την αγαπημένη του Γαλλία (έχει αδυναμία στην συγκεκριμένη αγορά) ο Μαυροβούνιος προσέθεσε το «πατριωτάκι» του Τέηλορ Ρότσεστι, καλό πασέρ με μεγάλη ικανότητα στο ντρίμπλινγκ και με τους Καμπέθας-Ερτέλ (έμεινε τελευταία στιγμή και έχει κερδίσει τη θέση «1» στα φιλικά) έκλεισε τον άσσο. Ο Ιβάνοβιτς ξέρει ότι έχει με 4ετη τους Κοζέρ-Πλεής και για 3 ακόμα χρόνια τους Ερτέλ-Νεμάνια Μπιέλιτσα (δείχνει ότι φέτος μπορεί το παραπάνω βήμα, παίζει πιο πολύ στο «4») και εκεί θα χτίσει. Σπουδαία επαναφορά από τον “Τσαπού” Αντρές Νοτσιόνι ο οποίος είναι ο καλύτερος παίκτης μέχρι τώρα και συνθέτει ένα πολύ σκληρό διδυμο με τον Σαν Εμετέριο. Το κακό είναι ότι οι Βάσκοι έχουν έξω τον Λαμπέ πάλι και τον Μίλκο Μπιέλιτσα. Η Κάχα(ευρωπαϊκό μωσαϊκό το ρόστερ, μακριά από Αμερικανούς) θυμίζει ομάδα υπό κατασκευή αυτή τη στιγμή και ο όμιλος της στην Ευρωλίγκα δεν αφήνει περιθώρια. Οι κινήσεις όμως δίνουν μια φρεσκάδα και μια προοπτική στο κλαμπ..



ΒΑΘΜΟΣ: 8.2/10

ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ





Το Μιλάνο εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τις μεγάλες οικονομικές του δυνατότητες χτίζοντας ένα σπουδαίο ρόστερ το οποίο έχει πλέον την ευκαιρία να πάρει τα πρωτεία στην Ιταλία και να κοιτάξει ψηλά στην Ευρωλίγκα. Το γεγονός ότι κατάφερε να υπογράψει δύο παίκτες για τους οποίους ο Μπλάτ είχε δηλώσει «να μείνουν με κάθε κόστος» δείχνει τη δυναμική του κλάμπ πλέον. Λάνγκφορντ και Χέντριξ αποτελούν top-5 στις θέσεις τους στην διοργάνωση και συνδυασμό με την παραμονή τελικά του Χαίρστον δημιουργούν μια εκπληκτική τριάδα. Ο Σκαριόλο κοίταξε να συμπληρώσει με παίκτες ρόλων αντικαθιστώντας τον Ρόκα με τον νεότερο Κιότι και προσθέτοντας τον Στίπσεβιτς στα γκαρντ. Αν αναλογιστεί κανείς την παρουσία των Φώτση-Μπουρούση-Κουκ και κυριώς –κατ’εμέ- των νεαρών Τζεντίλε και Μέλι καταλήγει ότι το ρόστερ είναι κομπλέ. Αν ο Σκαριόλο καταφέρει και σταθεροποίησε το αμυντικό performance αυτού του συνόλου σε ικανοποιητικό επίπεδο η Αρμάνι θα είναι πραγματικά δυνατή. Η διοίκηση πάντως έκανε το καθήκον της. Ο Σκαριόλο να δούμε..



ΒΑΘΜΟΣ:9/10


ΜΟΝΤΕΠΑΣΚΙ ΣΙΕΝΑ





Αυτό δεν ήταν αλλαγή σελίδας, αλλά βιβλίου ολόκληρου.. Τέλος εποχής και γενικό restart από τον Μινούτσι ο οποίος πέρασε την ομάδα στην εποχή Λούκα Μπάνκι. Η Μοντεπάσκι άφησε με συμφωνία κυρίων ελεύθερο τον Σιμόνε Πιανιτζιάνι, τσέπωσε από «τον ίδιο» ουσιαστικά 1.3 εκ. για τον Μακάλεμπ και του παραχώρησε την ελευθέρας του Άντερσεν. Κράτησε στην Τοσκάνη τον καλύτερο αμυντικό σμολ-φόργουορντ στην Ευρώπη, Ντέηβιντ Μος, υπεγραψε τον «σκύλο» Σανικίτζε και τον βασικό πόιντ της σκουάντρα ατζούρα Ντέηβιντ Χάκετ (τον ζαχάρωνε από πέρυσι). Ο Ματ Τζάνινγκ έχει προοπτική να γίνει παίκτης υψηλού επιπέδου. Καλά όλα αυτά. Έχει και άλλα όμως.. Η Μοντεπάσκι άφησε χωρίς καμία συζήτηση για παραμονή τον Πιέτρο Αραντόρι, ο οποίος θακλείσει σπίτια φέτος πηγαίνοντας μάλιστα σε έναν κατευθείαν ανταγωνιστικό σύλλογο (Καντού). Μέσα στο γενικό restart μπερδεύτηκε και.. έδιωξε τον Κριστόφ Λαβρίνοβιτς ο οποίος ήθελε να μείνει και τελικά έμεινε με το στυλό στο χέρι έτοιμος να υπογράψει.. Οι Έζε-Κασούν-Κεμπ αντιμετωπίζουν θέματα φυσικής κατάστασης από την πρώτη στιγμή, με τον τελευταίο μάλιστα να τραυματίζεται και τη Σιένα να έχει βγεί στην αγορά. Οι Ράζιτς-Κανγκούρ (επέστρεψε από δανεισμό) εντάσσονται στο κεφάλαιο «ροτέησιον ξένων παικτών» για το οποίο ο σύλλογος είναι διάσημος τα τελευταία χρόνια. Τέλος ο Μπόμπι Μπράουν.. Περίμενα κάτι διαφορετικό εκεί. Πούλεν, Τζος Ακονιόν, κάτι τέτοιο.. Δεν ενθουσιάστηκα, το αντίθετο μπορώ να πώ. Μέχρι τώρα όμως είναι leader και αποδίδει εξαιρετικά προσπαθώντας μάλιστα να γίνει πιο passive. Αν σταματήσει και κάποιους χαρταετούς που πετάει ώρες ώρες θα είναι καλύτερος. Ο Μπάνκι θέλησε να προσθέσει περισσότερα όπλα στο 5-5 και να δυναμώσει στο κομμάτι του ριμπάουντ, φτιάχνωντας ένα πιο ορθολογικό ρόστερ. Η εντύπωση που αφήνει το καλοκαίρι πίσω του είναι ότι η Μοντεπάσκι θα μπορούσε να δημιουργήσει καλύτερο ρόστερ με τα ίδια χρήματα.. Θα είναι πολύ μεγάλη επιτυχία για τη Σιένα να υπερασπιστεί τον τίτλο της στην Ιταλία φέτος, τεράστια θα έλεγα για τον Μπάνκι. Πέρα από όλα αυτά πάντως ο σύλλογος συνεχίζει να δουλεύει σωστά και αποτελεί πρότυπο οργάνωσης.



BΑΘΜΟΣ: 7.5/10

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ





Τα πράγματα δεν ήταν καθόλου εύκολα, όπως πολλοί θα σκέφτηκαν αυτό καλοκαίρι, αναφερόμενοι σε επίπεδο αποφάσεων («τους κρατάμε όλους»). Ο Ολυμπιακός έπρεπε να καλύψει την υπεραξία που δημιουργήθηκε πέρυσι μετά την αναπάντεχα επική σεζόν του. Θεωρώ τεράστια επιτυχία την ανανέωση της συνεργασίας με τους Πρίντεζη-Ντόρσεη-Λο και μετέπειτα Σλούκα, με την διοίκηση να ξεκινά σε όλες τις περιπτώσεις (εκτός του Σλούκα που ήταν 50-50) με τα προγνωστικά ουσιαστικά κατά της. Μεγάλη υπόθεση. Κατάφερε μάλιστα και βελτίωσε την ποιότητα του ρόστερ της ομάδας με δύο διεθνείς παίκτες που αποτέλεσαν και επικοινωνιακά χτυπήματα.Οι ερυθρόλευκοι έκαναν αυτό που πρέπει σε υπερθετικό βαθμό, με μοναδικό μελανό (πραγματικά) σημείο την αποχώρηση του Ντούσαν Ίβκοβιτς (σε περίπτωση παραμονής θα έπιαναν καθαρό 10/10 από εμάς). Είναι μεγάλη η ευθύνη του Γιώργου Μπαρτζώκα, αλλά και της διοίκησης που επέλεξε τον ικανό Έλληνα προπονητή.. Το ρόστερ του είναι είναι τόσο καλό που του φωνάζει «στο χέρι σου»..



BAΘΜΟΣ: 9.2/10

EΦΕΣ ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ





Σοβαρή δουλειά μετά από χρόνια. Η διοίκηση έφερε τον Οκτάι Μαχμουτί και αυτός βρήκε έναν κορμό παικτών με συμβόλαια, όχι ότι καλύτερο για έναν προπονητή που μπαίνει σε μια νέα κατάσταση. Παρ’όλα αυτά το ρόστερ των Τούρκων φαίνεται πολύ σωστά δομημένο με ποιότητα που ξεχειλίζει, υιοθετώντας με τις προσθήκες του καινούργιου προπονητή ένα πιο σκληρό, αμυντικό προφίλ. Ο Μαχμούτι άλλαξε τα γκαρντ φέρνοντας το δικό του πολυεργαλείο, τον quarterback Τζαμόν Λούκας από τη Γαλατά και τον Τζόρντι Φάρμαρ ο οποίος θα αναλάβει το κουμάντο , πείθοντας τον ότι το μέλλον του είναι στην Ευρώπη(3ετές με 2.9 εκ. ετησίως). Φρεσκάρισε τα φτερά με τον Μπατούκ και απέκτησε τον Ερντεν ώστε να γίνει η κολόνα της ομάδας. Με 4 κινήσεις και πολύ δουλειά η Εφές αναμένεται να αλλάξει πρόσωπο. Ένα κενό διακρίνεται στη γραμμή ψηλών όπου λείπουν τα γρήγορα πόδια στο «5» αν και θεωρούμε ότι ο Μαχμουτί θα δοκιμάσει αν χρειαστεί εκεί τον Γκονλούμ. Εξαιρετική δουλειά..
BAΘΜΟΣ: 9/10


ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ


Οι αναγγελίες για 43εκ. ευρώ μπάτζετ πήγαν περίπατο μιας και ο Ετόρε Μεσίνα είχε άλλα-πιο γήινα και πρακτικά- πράγματα στο μυαλό του. Υπέγραψε τους δύο Σερβους Έρτσεγκ-Μίτσοβ οι οποίοι ερχόντουσαν από καταπληκτική χρονιά, ενισχύοντας τη γραμμή των φόργουορντ με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τα υπάρχοντα των Κριάπα-Βορόντσεβιτς (μεγάλης σπουδαιότητας η παραμονή του), ενώ στα γκαρντ είδε στον φτεροπόδαρο Άαρον Τζάκσον έναν «Χόλντεν υπό κατασκευή» και στον Ντρού Νίκολας τον απαραίτητο σουτέρ ποιότητας . Η μεγάλη κίνηση ήρθε με τον Σόνυ Ουίμς βέβαια, αποτέλεσμα των επιρροών της θητείας του Ιταλού στους Λέηκερς καθώς φέτος η –σε αυστηρά πλαίσια, κανόνες και αρχές- επίθεση του, θα αναπτύξει χώρους και για ένας με έναν παιχνίδι με τον Αμερικανό, κομμάτι στο οποίο είναι από τους καλύτερους στην Ευρώπη. Η ΤΣΣΚΑ δουλεύει πολύ στο αμυντικό κομμάτι. Όταν μπορεί να παίξει άμυνα υψηλού επιπέδου κάθε βράδυ θα αρχίσει να ξεχωρίζει από τις περισσότερες ομάδες, ακόμα και αν το ρόστερ της δεν είναι –όπως πολύ προλόγιζαν- διαστημικό. Οι Ρώσοι έχασαν τον Κιριλένκο (και τον Σβεντ) αλλά υπέγραψαν τον.. Μεσίνα. Στα δικά μου μάτια το ταμείο είναι σύν.
ΒΑΘΜΟΣ: 8.7/10




MAKAMΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ



«Στραβές» από παντού τύχαιναν στον Ντέηβιντ Μπλατ στην προσπάθεια του να φτιάξει με ένα «σφιχτό», για τα δεδομένα της Μακάμπι, μπάτζετ μια μοντέρνα ομάδα που θα παίξει σύγχρονο μπάσκετ και θα είναι ανταγωνιστική στο υψηλότερο επίπεδο. Εισηγήθηκε πρίν το τέλος της σεζόν την παραμονή του Λάνγκφορντ και του Χέντριξ, ως πυλώνες πάνω στους οποίους θα χτίσει την νέα ομάδα. Τους έχασε. Ο Οχαγιόν πήγε μια βόλτα στη Ρωσία και γύρισε με τη μούρη κάτω. Κανείς δε ξέρει πόσο πολύ μπορεί να τον επηρεάσει πλέον στο παρκέ γιατί «χρώμα δεν άλλαξαν τα μάτια, μόνο τρόπο να κοιτάνε..». Αντί αυτού πήρε τον Ροθ, ο οποίος μάλιστα πάει αρκετά καλά στην pre season. Ο Μενσά Μπονσού κόπηκε λόγω τραυματισμού και στη θέση του έφτασε πρόσφατα ο Μάλκομ Τόμας, πολύ αθλητικός καλός αμυντικός αλλά από παιχνίδι στη ρακέτα είναι “what is this?”. AΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ κατά τη γνώμη μας δεν πήγε για τον Ντορόν Πέρκινς (αν και βγήκε προς τα έξω ότι ζήτησε πολλά σε μια φιλολογική κρούση που του έγινε..) . Μετά από πολύ ψάξιμο στο «2» έκλεισε με ένα 500αρικο τον Ντέηβιντ Λόγκαν (650χιλ. το 2ο χρόνο, η οψιόν στην ομάδα) ο οποίος ήταν στο στόχαστρο 2 χρόνια τώρα, ποτέ σαν πρώτη επιλογή όμως. Έγιναν και καλές κινήσεις όμως. Ο Κάνερ Μέντλεη είναι ένας κομπλέ φόργουορντ, ιδανικός για την επίθεση του Μπλάτ, με τους Ισραηλινούς να πληρώνουν το κάτι παραπάνω για να τον υπογράψουν. Ο Χίκμαν είναι μια πιλό οικονομική version του Πέρκινς, καλοπροπονημένος γκαρντ με δυνατό κορμί και leader στο παρκέ. Ο Σερμαντίνι ήρθε νωρίς νωρίς για να απλώσει δίχτυ στο ζωγραφιστό και να δώσει σκορ, αλλά φοβάμαι ότι μπορεί να του ζητηθούν περισσότερα από αυτά που μπορεί καθώς ούτε ο Τόμας ούτε ο Τζέημς έχουν ποστ παιχνίδι. Value/money επιλογή Ο Λάντεσμπεργκ που μπορεί να αποτελέσει κρυφό άσσο στη συνέχεια, θετική η παραμονή Ελιάγχου ο οποίος δίνει ποιότητα στο 4 μαζί με τον Μέντλεη. Γενικά η Μακάμπι ενεργοποίησε αρκετές φορές εναλλακτικές στον προγραμματισμό της για να καταλήξει στο υπάρχον ρόστερ. Σίγουρα μπορούσε καλύτερα, αλλά έχει το πλεονέκτημα του Μπλάτ στον πάγκο, ο οποίος με διάφορες αλχημείες μπορεί να φέρει την ομάδα στα ίσα της..
ΒΑΘΜΟΣ: 7.8/10




ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ





Οff the record αυτή είναι η ομάδα που φυσάει το χρήμα περισσότερο αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη.. Μπάτζετ “endless” (ατελείωτο) όπως μου το χαρακτήρισε Τούρκος συνεργάτης. Ο Πιανιτζιάνι έτσι, είχε την πολυτέλεια να φέρει τις δικές του «σταθερές» για να εγκαθιδρύσει ένα νέο στυλ μπάσκετ εκεί, το δικό του μπάσκετ. Τα’σκασε χοντρά για τον Μακάλεμπ, πήρε δωράκι την ελευθέρας του Άντερσεν, έφερε τον Μπατίστ για να του παίξει το αγαπημένο του hedge out, τον Σάτο και πρόσθεσε τον ταλαντούχο Ιλκάν Κάραμαν στο «4» και τον passive Ερμίς από την Μπάνβιτ. Είχαμε γράψει στην ανάρτηση μας για τη Φενέρ πόσο δελεαστικό ήταν το πρότζεκτ για έναν νέο προπονητή, ο οποίος θα είχε την ευκαιρία να χτίσει από την αρχή. Ταλέντο, ποιότητα, βάθος, όλα αγγίζουν το μέγιστο. Βρίσκουμε όμως μια μικρή ατέλεια, που σχετίζεται στο «αιώνιο» (από ότι φαίνεται) κόλλημα του Ιταλού με την επιλογή light ψηλών. Σε περίπτωση που χάσει τον Μπατιστ (και μαζί την δύναμη και το physical game του) κινδυνεύει όλη η χημεία της φρόντκορτ.. Πολύ μεγάλο το ρίσκο για ένα οικοδόμημα εκατομμυρίων..

ΒΑΘΜΟΣ: 9/10

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ






Έχουμε συζητήσει ουκ ολίγο για το θέμα. Ο Παναθηναϊκός είναι σαφές ότι έχει ποιότητα αλλά είναι τουλάχιστον συζητήσιμο το αν ξόδεψε σωστά τα λεφτά του, φέρνοντας ότι καλύτερο μπορούσε στο ΟΑΚΑ. Σίγουρα με τα 800 του Ούκιτς υπήρχαν επιλογές.. Βέβαια το μπέρδεμα φαίνεται να έχει γίνει στη φρόντκορτ όπου οι πράσινοι υπέγραψαν δύο αμερικανούς στο «5» πίσω από τον Σχορτσιανίτη και άφησαν το «4» τον 35χρονο Πάνκο (μπορεί να αποδειχτεί κλειδί σαν floor spacer στο μισό γήπεδο, αλλά ήταν ο ιδανικός παίκτης στο «4»?) και τον 33χρονο Τσαρτσαρή. Πιθανολογώ ότι εάν ο Λάσμε έκλεινε νωρίς, οι πράσινοι θα έκλειναν Έλληνα sevenfooter και Αμερικανό φόργουορντ (4/3). Από την άλλη, το τωρινό ρόστερ σου δίνει την εντύπωση ότι 1.) ο Άρμστρονγκ για δεύτερη-Τρίτη λύση στο «5» είναι πολυτέλεια ( σαν μοναδικό «5» πίσω από τον Σόφο είχε θέμα, αλλά για για δευτερότριτη λύση δίνει ποιότητα) 2.) ο Αργύρης Πεδουλάκης ποντάρει σημαντικά στον Κώστα Τσαρτσαρή. Οι πράσινοι δημιούργησαν μια καινούργια ομάδα που προσανατολίζεται να παίξει φανατικά στην άμυνα, προστατεύοντας το ζωγραφιστό της και μη δίνοντας ούτε έναν εύκολο πόντο στον αντίπαλο. Το περιφερειακό σουτ πιθανόν επίσης να είναι ένα θέμα.. Ίδωμεν. Αισιοδοξία και καλό προπονητικό τιμ υπάρχουν..

ΒΑΘΜΟΣ: 7.8/10

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ




Ακούμπησε το άριστα στην off season. Eκτίμησε την πολύ καλή δουλειά του Λάσο πέρυσι, κράτησε τον βασικό κορμό της (επαναφέροντας τον Ρούντι και ανανεώνοντας με πολυετές τον Γιούλ) και προσέθεσε παίκτες-εργαλεία που της δίνουν επιπλέον φυσική δύναμη, ταχύτητα και επιλογές. Ντράπερ και Σλότερ είναι πολύ καλές επιλογές. Από τον Χετσχάιμερ θεωρώ ότι μπορούσε να βρεί καλύτερο παίκτη αλλά έτσι δυναμώνει τον εσωτερικό ανταγωνισμό. Ο Λάσο δείχνει να καθιερώνει το δίδυμο Γιούλ-Ρούντι στα γκαρντ (μακραν το πιο πυραυλοκίνητο στη διοργάνωση) αλλά θεωρώ ότι όσο περνά ο καιρός και δυσκολεύουν τα ματς θα προσθέσει και άλλον γκαρντ δίπλα τους περνώντας τον Ρούντι στο «3». “There is new sheriff in town” για την ACB όπου η Ρεάλ μοιάζει φαβορί ενώ στην Ευρωλίγκα είναι ξεκάθαρα η team to watch παίζοντας το τρανζίσιον με εκπληκτική ταχύτητα εκτέλεσης. Δυνατό φαβορί για να φτάσει μέχρι τέλους..


ΒΑΘΜΟΣ: 9.5/10


ΠΗΓΗ: http://hoopfellas.blogspot.gr/2012/09/to-recruiting.html#more

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728