10 αστέρια της Euroleague,




Η προετοιμασία των ομάδων της Ευρωλίγκας συνεχίζεται εντατικά με τα παιχνίδια προετοιμασίας και το Hoopfellas  σας ζεσταίνει προτείνοντας σας να τσεκάρετε μερικούς εν δυνάμει σταρ της διοργάνωσης. Προσέξτε τους..


 Μπορεί οι περισσότεροι από αυτούς να μην είναι τα πρώτα ονόματα καν στις ομάδες τους, όμως συγκεντρώνουν πιθανότητες να διακριθούν και να τραβήξουν βλέμματα μέσα στη σεζόν. Κάποιος ή κάποιοι μάλιστα μπορεί να έχουν μια “break outseason.. Πάμε να τους τσεκάρουμε..
10. Krunoslav Simon (27 ετών, 1.97-G): Παίκτης σύμβολο της ΚΚ Ζάγκρεμπ  άφησε φέτος το σύλλογο που έπαιζε από παιδί. Γέννημα-θρέμμα της πόλης, βασικό στέλεχος πλέον της εθνικής Κροατίας, τον πήρε ο Ρέπεσα στην Ουνικάχα. Πολύ μπάσκετ..  Γκαρντ/φόργουορντ με εξαιρετικό ballhandling και μεγάλο οπλοστάσιο στην επίθεση. Πολύ αποτελεσματικός με τη μπάλα στα χέρια, ξεκινά με μια σειρά από ντρίμπλες που μπορεί να «στείλουν» σχεδόν οποιονδήποτε και τελειώνει από παντού. Αριστερόχειρας. Πολύ καλός  χαμηλά στο ποστ, έχει λίγο ανορθόδοξα τελειώματα αλλά αυτό είναι το προσωπικό του στυλ. Πιο πολύ slasher παρά σουτερ. Καλός ριμπάουντερ, βλέπει γήπεδο. Μέτριος αθλητικά, αλλά πολύ έξυπνος και με σπουδαίο scoring feeling. Δε θα πόνταρα ότι η Μάλαγα είναι το ιδανικό περιβάλλον γι’αυτόν  αλλά θεωρώ ότι στην επίθεση του Ρέπεσα η οποία βασίζεται αρκετά σε απομονώσεις και ατομική πρωτοβουλία θα βρεί φάσεις για να διακριθεί. Πέρυσι είχε φτάσει πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό αλλά τελευταία στιγμή έκανε πίσω η ομάδα του. Ο T.J. Ford  είχε ξετρελαθεί μαζί του δηλώνοντας ότι «παίζει εύκολα ΝΒΑ». Ίσως, άμα κυκλοφορεί με 125αρι παπί μέσα στο παρκέ για να προλαβαίνει τα αντίπαλα γκαρντ.. Για την Ευρώπη όμως είναι ότι
πρέπει!
9. Κ.C. Rivers (25 ετών, 1.96-G/F): Τον είχαμε πέρυσι στις λίστες μας, θεωρόντας ότι  αποτελούσε εξαιρετική λύση κυρίως για τον Παναθηναίκό αλλά τον τσίμπησε ο Μάλκοβιτς στην Κούμπαν όπου έκανε καλή χρονιά (εμείς που τον ξέρουμε λέμε θα μπορούσε και καλύτερα) κερδίζοντας ένα πολύ καλό 2ετές συμβόλαιο στη Μόσχα με την Κίμκι έναντι 2.5 εκ. δολαρίων.  Ένας από τους καλύτερους spot shooter στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ αυτή τη στιγμή. Θα βρεί πολλά τέτοια σουτ στην ομάδα του Κουρτινάιτις  η οποία έχει συνηθίσει να παίζει έτσι με την παρουσία του Κελάτι πέρυσι στο ρόστερ (με τον οποίο έχουν κοινά χαρακτηριστικά ) ενώ τον βολεύει πολύ το αγωνιστικό στυλ των Πλάνινιτς -Κόπονεν (ρήγματα, σπλίτ άουτ). Αριστερόχειρας, σουτάρει με 40%+ από το τρίποντο.  Δεν είναι το ίδιο καλός με τη μπάλα στα χέρια και θέλει δουλειά στο ballhandling (τότε μπορεί να φτάσει και στο ΝΒΑ). Εξαιρετικός αμυντικός παίκτης, τόσο ατομικά όσο και ομαδικά με μακριά χέρια (6’9’’). Υψηλό μπασκετικό IQ, παίζει low mistake basketball από την εποχή του Κλέμσον.
8. Leo Westerman (20 ετών, 1.98-G): Μιλήσαμε αρκετά γι’αυτόν στην ανάρτηση μας για την Παρτίζαν και τα πρώτα δείγματα μας δικαιώνουν. Ο Βουγιόσεβιτς διέκρινε στον νεαρό Γάλλο ένα σπάνιο συνδυασμό ωριμότητας/ leadership για τη θέση αναλογικά με την ηλικία του. Έξυπνος, υπομονετικός, με σπουδαίο court vision αναλώνεται κυρίως στην οργάνωση και στο πως θα βρεί καλά σουτ για τους συμπαίκτες του. Η επίθεση μισού γηπέδου είναι το στοιχείο του. Θα παίξει και στις 2 θέσεις των γκαρντ. Στο τέλος της σεζόν πολύ μπορεί να τρίβουν τα μάτια τους, αν και αναλαμβάνει μεγάλο βάρος σε ένα σουδαίο ευρωπαϊκό κλάμπ, το οποίο όμως έχει μάθει να περιμένει και να στηρίζει νέα παιδιά. Πολύ καλή κίνηση για την Παρτίζαν, σωστή απόφαση από τον παίκτη για την καριέρα του..
7. Sylven Landesberg (22 ετών, 198-G/F):  Διακρίνουμε μια ασάφεια στο ρόστερ της Μακάμπι η οποία μπορεί να είναι η μεγάλη ευκαιρία του νεαρού από το Βιρτζίνια. 2ος σκόρερ της Ισραηλινής λίγκας πέρυσι με τη Χάιφα. Έξυπνος παίκτης, με μέσα-έξω παιχνίδι. Χωρίς να είναι ιδιαίτερα εκρηκτικός ξέρει να επιβάλλεται βάζοντας σωστά το σώμα του, γεγονός που τον βοηθά να ταξιδεύει συχνά στη γραμμή για προσωπικές. Εξαιρετικό midrange game. Βλέπει γήπεδο, ξέρει να πασάρει. Καλός ριμπάουντερ, παίρνει πολύ βελτίωση σε πολλά κομμάτια του παιχνιδιού του. Aποκτήθηκε για μπακ-απ στους «πλάγιους» αλλά μην εκπλαγείται εάν μέσα στη σεζόν αναρριχηθεί ως ο πιο αξιόπιστος περιφερειακός σκόρερ της Μακάμπι. Κρυφό χαρτί του Μπλάτ..
6. Dashaun Wood (27 ετών, 1.83-G):  Ο leader της Άλμπα, ρούκι στη ρέγκιουλαρ σίζον της Ευρωλίγκας. Τον παρακολουθούμε στενά από τα χρόνια του Ράιτ Στ., έκανε «παπάδες» στη Καντού, τραυματίστηκε και δε μπόρεσε να λάμψει στο Τρεβίζο. Η Γερμανία του πάει. Φοβερός σκόρερ, μπορεί να πάει μέχρι μέσα και να τελειώσει ή να σουτάρει από κάθε απόσταση. Εκπληκτική ικανότητα στο σουτ μετά από κάθετο σκριν. Καλό πρώτο βήμα, αξιόπιστος σκόρερ στο crunch time. Έχει βελτιώσει σημαντικά τα playmaking abilities του ενώ παράλληλα είναι πολύ καλός ριμπάουντερ για το ύψος του. Ο Ομπράντοβιτς (ο Σάσα..) του κόλλησε δίπλα και τον Αβντάλοβιτς, που είναι πιο άσσος,  για καλό και για κακό.. Κομβικός παίκτης για τους Γερμανούς, δίνει όλο το τέμπο και αποτελεί το βαρόμετρό τους. Είναι η ευκαιρία του φέτος να ανοίξει την πόρτα των τοπ-ευρωπαϊκών κλαμπ.
5. Marcus Slaughter (27 ετών, 2.03-C): Η undersized βόμβα του Φλέμινγκ (και διάδοχος του Χάινς στη Μπάμπεργκ) μετακόμισε στη Μαδρίτη και τη Ρεαλ με διετές συμβόλαιο (800χιλ. τησίως). Ο Σλότερ είναι ο γρήγορος ψηλός-δυναμίτης που αναζητά κάθε προπονητής στο σύγχρονο μπάσκετ. Φοβερό κορμί (εκπληκτικοί ώμοι) πολύ δυνατά πόδια και μια σπουδαία ικανότητα στο ριμπάουντ, ιδιαίτερα στο επιθετικό. Rebounder ace.. «Πορτιέρης» στο ζωγραφιστό (6’11’’ wingspan, εξαιρετικός μπλοκέρ). Θα είναι ενδιαφέρον να τον δούμε σε αυτό το επίπεδο, όπου μπορεί να αποτελέσει με την ενέργεια του τον ιδανικό game changer.
Καλή προοπτική και για τον Ντόνταγιε Ντράπερ (28, 1.80-PG) που απέκτησε η Ρεαλ από την Τσεντεβίτα, έναν από τους καλύτερους ballhandler στην Ευρώπη και μάλλον αυτός με την καλύτερη σταυρωτή ντρίπλα. Το θέμα για τον Αμερικανό πόιντ γκαρντ είναι ότι στη δική του περίπτωση ο ανταγωνισμός είναι εντονότερος μιας και ο Λάσο λανσάρει στα φιλικά βασικό μπακόρτ τους Γιούλ ( στο «1») και Ρούντι, ενώ υπάρχει και ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ.  Θα πρέπει να είναι λοιπόν απόλυτα έτοιμος να αρπάξει κάθε ευκαιρία..
4. Blake Schilb (29 ετών, 2.01-F): O MVP της γαλλικής λίγκας και ηγέτης της Σαλόν. Ουσιαστικά πρόκειται για έναν πόιντ-φόργουορντ, ο οποίος κάνει όλο το παιχνίδι των Γάλλων. Έχει ποικιλία στις κινήσεις του (εξωτερικό σουτ, miderange, post game) και στους τρόπους που σκοράρει αλλά η Σαλόν γίνεται πιο επικίνδυνη όταν δημιουργεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι είναι από τους ελάχιστους παίκτες στην Ευρώπη, ο οποίος θα βρέθει πολλές φορές σε ένα ματς να παίζει πικ εν ρολ και ως δημιουργός αλλά και ως σκρίνερ. Δεν είναι αθλητικός, ούτε ο σούπερ εκρηκτικός παίκτης. Κυριάρχησε στη Γαλλία απλά με την ταχύτητα  σκέψης και εκτέλεσης που τον διέπει..
3. Matt Janning ( 24 ετών, 1.94-G):  Για τον Τζάνιγκ τα είπαμε αναλυτικά πριν λίγο καιρό.. Εξαιρετική κίνηση από τη Μοντεπάσκι. Εάν βελτιώσει κάποια κομμάτια του παιχνιδιού του (να δουλέψει π.χ. ώστε να επιτίθεται πιο αποτελεσματικά με ντράιβ) θα μιλάμε για κομπλέ περιφερειακό. Potential να γίνει ένα πολύ ποιοτικό και σύγχρονο κόμπο γκαρντ.
Κρατήστε την προσοχή σας και στον Βίκτορ Σανικίτζε. Όσο και αν το φάντασμα (με την αφάνα) του Στόουνρουκ θα πλανιέται για χρόνια στη Παλαέστρα. Είναι ο καλύτερος ριμπάουν τερ της γειτονικής Ιταλίας και προσθέτει πολύ ενέργεια στην ομάδα του Μπάνκι. Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που έχει «μπεί» στην ομάδα στα πρώτα φιλικά..
2. Patrick Christopher (24 ετών, 1.96-G/F):  Ενώ οι υπόλοιπες τρείς ομάδες τις Πόλης σκορπούν εκατομύρια για τους.. Χόκινς, Φάρμαρ και Μακάλεμπ αυτού του κόσμου, η πρωταθλήτρια Μπεσίκτας, η οποία έχασε τον βασικό χορηγό της και κινδύνεψε, υπέγραψε έναν πολύ καλό παίκτη στο πρόσωπο του Πάτρικ Κρίστοφερ. Πολύ αθλητικός, εξαιρετικό κορμί, καλός σουτέρ από μακριά έχει την πρώτη ύλη να γίνει σταρ στο υψηλό επίπεδο. Το βασικό του πρόβλημα δεν είναι μο μέτριος χειρισμός ή η έλλειψη συγκέντρωσης (ιδιαίτερα στην άμυνα) που παρουσιάζει κάποιες φορές αλλά τα πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του. Ο Κουντέρ πάντως βάζοντας δίπλα του τους Τζέρελς-Ασίκ-Μουρατσάν Γκιουλέρ προσβλέπει  σε μια πολύ σκληρή περιφερειακή γραμμή που θα κάνει θραύση στο τρανζίσιον.
1. Νikola Mirotic (21 ετών, 2.08-F): Χωρίς πολλές κουβέντες.. Τον ερχόμενο Ιούνιο ο Μίροτιτς μπορεί να θεωρείται ο κορυφαίος πάουερ-φόργουορντ στην Ευρώπη.. Απλά. Τα προσόντα του παιδιού (απίστευτο shooting/scoring touch, ποικιλία κινήσεων στη ρακέτα,ταχύτητα)  ως γνωστόν, είναι τεράστια. Ήρθε η ώρα να βγεί πραγματικά μπροστά για τη Ρεαλ. Στην πυραυλοκίνητη ομάδα του Λάσο, ο Μίροτιτς  θα αποτελέσει το μεγάλο της όπλο στις επιθέσεις μισού γηπέδου. Απλά θέλει κάποιον να τον «φανατίσει» λίγο.. Έτσι και αλλιώς του χρόνου τον βλέπουμε στο.. Αμέρικα!

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728