EURO SIGNS: Ο Ματ Τζάνινγκ στη νέα Μοντεπάσκι του Μπάνκι..




Μια ολοκαίνουργια Σιένα χτίζεται στο Μπόρμιο, με τον 24χρονο γκαρντ να έχει κλέψει την παράσταση. Αλλαγή φιλοσοφίας στο αγωνιστικό κομμάτι από τον Λούκα Μπάνκι..
 Και δικαιολογημένα.. Ο νεαρός από το Νορθίστερν έχει ξεκινήσει πολύ δυνατά από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας κλέβοντας τις εντυπώσεις. Μη ξεχνάτε ότι η μέθοδος του συνεχές ροτέησιον στο ρόστερ που χρησιμοποιούν τα τελευταία χρόνια στη Via A. Sclavo τοποθετεί τους πρωταθλητές Ιταλίας στη κορυφή των ομάδων με τον περισσότερο «εσωτερικό ανταγωνισμό»..
 Ο Τζάνινγκ μετά την αποφοίτησή του πέρασε ένα χρόνο στη D-League και πέρυσι προσγειώθηκε στο Καζάλε της Β.Ιταλίας, όπου η Μονφεράτο τον έφερε με μόλις.. 120.000$. Πρόκειται για έναν κόμπο-γκαρντ ύψους 1.94,  με άνοιγμα χεριών κοντά στο 2.07. Διακρίνεται για τη καταπληκτική «αίσθηση του παιχνιδιού» που τον διακατέχει. Από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας με τη νέα του ομάδα ξεχώρισε κυρίως για τη πολύ καλή φυσική και σωματική κατάσταση στην οποία εμφανίστηκε. 
 Φρέσκος, λιτός και απέριττος στο παιχνίδι του, εντυπωσιάζει με το "σκεπτόμενο μπάσκετ" που παίζει και το υψηλό IQ του. Σουτέρ ολκής, έγραψε 16.8 π.μ.ο. στα τρία μέχρι στιγμής ματς προετοιμασίας. Εξαιρετικό ξεμαρκάρισμο, γρήγορο release, ακαριαία εκτέλεση είτε μετά από σκρίν, είτε σε pull up jumpers. O Mπάνκι τον έβαλε αρκετά και στο «1» -ελλείψει Χάκετ- όπου ανταποκρίθηκε άψογα. Είναι υπερβολικά αλτρουιστής και από ότι μάθαμε, το προπονητικό τιμ της Μοντεπάσκι  προσπαθεί να τον κάνει πιο aggressive ενώ δουλεύει με στόχο να δυναμώσει στη διείσδυση και στο κομμάτι «πηγαίνω προς τα μέσα» που είναι το αδύνατο του σημείο. Ο τρόπος πάντως που πάει στα ριμπάουντ και δίνει βοήθειες στην άμυνα τον μετατρέπουν σε δυνατό πακέτο. Εάν βελτιώσει το ντράιβ του και ελαφρά το ballhandling (γιατί σαν πασερ είναι εξαιρετικός) θα μιλάμε για κομπλέ περιφερειακό. Στη Σιένα πάντως βρήκαν έναν executive shooter ο οποίος μπορεί να μετατρέψει τον Μαρκέλους Κεμπ (από τα δυνατά χαρτιά του Μπάνκι φέτος) σε 6ο παίκτη. .
ΑΛΛΑΓΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ


 Είναι φανερό ότι ο -επί χρόνια- βοηθός του Πιανιτζιάνι, Λούκα Μπάνκι προσανατολίζεται σε μια διαφορετική Μοντεπάσκι. Τώρα κατάλαβα γιατί στον χάρτη της καστρούπολης η οδός Πιανιτζιάνι και η οδός Μπάνκι είναι παράλληλες.. Ο νέος κόουτς των "Μπιανκοβέρντε" έκανε ξεκάθαρο ότι θέλει να παίξει πιο ορθολογικά φορτώνοντας κιλά μεσα στη ρακέτα (το μελανό παραδοσιακά σημείο των Ιταλών)σε αντίθεσα με τις ελαφριές φροντκορτ του προκάτοχου του, ο οποίος ήθελε γρήγορα πόδια τζογάροντας με το ριμπάουντ. Η πρωταθλήτρια Ιταλίας είναι μια ολοκαίνουργια και πιο οικονομική ομάδα, που θα παίξει πιο σετ μπάσκετ σε σχέση με το προηγούμενο πρότζεκτ διατηρώντας την πιεστική άμυνα ως ναυαρχίδα της τακτικής της. Βέβαια κάποιες επιλογές στο χτίσιμο του ρόστερ είναι τουλάχιστον συζητήσιμες, ειδικά του γνωστού μας Μπόμπι Μπράουν στο κουμάντο.. Ο Μινούτσι βέβαια είναι έξυπνος άνθρωπος και επιχειρηματίας. Χαμήλωσε τον προϋπολογισμό και αποφόρτισε με τις δηλώσεις πλήρως την ομάδα από κάθε άγχος για τη φετινή σεζόν ξεκαθαρίζοντας ότι «ξεκινάμε από την αρχή, θα κάνουμε ότι μπορούμε απέναντι στα φαβορί». Συμφώνησε off the record με τον Πιανιτζιάνι να τον αφήσει αναίμακτα με τη προϋπόθεση ότι θα πάρει μαζί του –πληρώνοντας χοντρό πακέτο- τον Μακάλεμπ, ενώ του χάρισε και τον Άντερσεν (ελεύθερο) ως "εξτραδάκι" γλιτώνοντας το πολύ βαρύ του συμβόλαιο.
 Η Μοντεπάσκι ξεκίνησε ξεμουδιάζωντας με το Τορίνο στο πρώτο ματς και μετά ανέβασε το επίπεδο έντασης με δύο πολύ καλά ματς απέναντι σε Αβελίνο (νίκη με διατήματα αρκετά καλού μπάσκετ) και Γαλατασαράι (ήττα, με πολύ καλό 2ο ημίχρονο απέναντι σε ένα φανερά πιο έτοιμο σύνολο). Μέχρι στιγμής οι Κασούν-Έζε είναι αρκετά πίσω σε φυσική κατάσταση ενώ ξεχωρίζουν –εκτός του Τζάνινγκ- ο πάντα έτοιμος Ρες, ο Μός (ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι μάλλον το καλυτερο αμυντικό γκαρντ-φοργουορντ στην Ευρώπη) που καθαρίζει κάθε φάση στην οποία βάζει τα χέρια του και ο Μπόμπι Μπράουν που έχει εμφανιστεί με ένα πιο passive προφίλ  (μάλλον προσποιείται για το ξεκόζι..) . Ο τελευταίος σκόραρε 28 εναντίον των Τούρκων, παίρνοντας όμως σουτ όταν οι άλλοι είχαν
κολλήσει. Από την προετοιμασία απουσιάζουν οι διεθνείς  Χάκετ, Κανγκούρ, Σανικίτζε (το must sign γι’αυτόν "φύτρωσε" στο μυαλό των πρωταθλητών μετά τη σειρά με τον Ολυμπιακό, μιας και είναι ο καλύτερος ριμπάουντερ στην Ιταλία) και Ράζιτς.
                     Ο νέος κουμανταδόρος της Μοντεπάσκι. Ε ρε γλέντια..
 Με Σιένα μιλάμε σχεδόν καθημερινά, οπότε θα έχουμε συχνά νέα για έναν εκ των παραδοσιακότερων πλέον αντιπάλων των ελληνικών ομάδων, ο οποίος προέβει –όπως και ο Παναθηναϊκός- σε restart  αφήνοντας πίσω του μια ολόκληρη εποχή..
Υ.Γ.: Προπονητικά είναι πολύ ενδιαφέρον το εγχείρημα του Μπάνκι , ο οποίος –με γνώμονα τις επιτυχίες των τελευταίων χρόνων και το αγωνιστικό στυλ με το οποίο επιτεύχθηκαν- μοιάζει αιρετικός στη προσπάθεια του να χαμηλώσει λίγο το τέμπο..

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728